自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

我想同大家分享100% 真人真事...
有我自己同其他女仔既經瀝
(無論係俾人蝦, 家庭同朋友既不快經驗)
希望大家可以觀察到小朋友既童年

唔好做蒙豬豬父母 或者放任父母

******我同大家分享, 其實真係好想做了父母既我地知道...仔女既改變係有原因的********

一陣開始同大家分享, 第一個經瀝

1) 媽媽, 我俾人蝦 ------------#6
2) 我的身體, 他的身體 ----------#11
3) 窮是的錯嗎? --------#18
4) 什麼叫朋友 ? ----------#25
5) 女神定魔鬼 ----#27 &37
6)身體的功能 -----#94
7)又是我的錯
8) 飄流孩子 --------#176, #193 #196
9)多次的出賣 ---------

珍珠宮

別墅

Reema 發表於 17-12-1 11:57

up

大宅

親子王國15週年勳章

回覆樓主

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

唔係個個有勇氣面對

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

1) 媽媽..我俾人蝦

我讀傳統既TOP中TOP學校, 真係唔簡單架
我阿媽係超級單純同無機心...所以係蒙豬系列...

有一次佢同C9們打MA雀
我因為比較細一定要跟去, 而且佢同我學校的C9打...
我就去到同學仔屋企, 媽咪係樓上....
3個高我一級既女仔, 我跟住佢地玩...我就扮猫, 扮狗, 扮工人...
玩做最底層真係無所謂
突然其中一個....話狗仔要食野...攞住一塊薄餅出黎...放左係屎坑
我好驚...
即刻話唔食..唔要...走來走去...我俾佢地3個人夾住...逼我食...
我跑去廁所嘔...佢地仲用Y差打我....(痛..但無傷)
我跑上去搵阿媽叫走...
我阿媽以為我無耐性....安撫下我...叫我坐下就算
其間有叫我去同佢地玩, 我死都唔肯....

我又唔敢出聲, 因為佢地係媽媽面前又聽話又叻...同埋係學校佢地係模範生
我只係個番薯咋...
當時我係小二, 但我好記得的畫面

因為佢地...我係學校既惡夢就開始了

下回再講...

ingong    發表於 17-12-1 17:58
蛋皇哥0127    發表於 17-12-1 17:40

侯爵府

回覆樓主:

寶石宮

2023年兔年勳章

Reema 發表於 17-12-1 11:57

男爵府

Reema 發表於 17-12-1 12:40
1) 媽媽..我俾人蝦

算唔算欺凌

伯爵府

Jomancc 發表於 17-12-1 12:44
算唔算欺凌

梗係算啦!好恐怖

wcpcelia    發表於 17-12-1 16:50

伯爵府

2) 我的身體, 他的身體 - 講番哩個

我有一班親戚..其中三舅母同阿媽生既小朋友真係好夾
哥哥同表姐同年...表姐大3個月
我同表哥同年...表哥大1個月

我地4個暑假成日一齊玩架, 我地去祖屋...
好開心...我地細個兩個比較慢..同無咁醒..
所以我地係一PAIR

慢慢大個...阿哥同表姐都好少一齊玩架...
但祖屋有一對表弟妹, 比我地兩個細5年左右
所以我地都會照去...

我同表哥係一齊訓既...
有一日, 佢摸我...(正在發育)
又好舒服 - 佢係我表哥有咩問題
我地3個月大到而家都一齊沖涼
(大約11歲左右)
佢又會捉住我摸佢..
一直摸...但我地係知道唔可以俾大人見到架
我地係內外都無哂大家....
我地無直接做過, 但都維持左1-2年

哩D行為...我上到中學先明白

我地要提早同小朋友講男女有別, 同學懂保護自己

蛋皇哥0127    發表於 17-12-1 17:42

子爵府

Reema 發表於 17-12-1 12:55

男女有別呢d真係唔好爛熟,就算親如兄妹,我媽都隔得好開...細個我地會打架,一打就好似泥漿摔角咁攬埋一堆,我媽即可阻止,成日話玩時玩,唔可以攬埋,出手出腳...

珍珠宮

1) 媽媽..我俾人蝦

呢個我會出聲,因為我對媽媽好有信心,佢係“虎媽”
另一方面,自細我地成班街坊鄰里細路玩開,呢啲過火已經有意識唔啱,見人咁搞會告狀。

我覺得依家戶戶關門,細路未返學就好難有同朋友仔相處經驗,放學又趕去補習,社交上好弱。

珍珠宮

呢個真係好難搞,以前我見過B K有J M覺得同teenage仔女一同沖涼一齊瞓,係親子關係夠好......

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

1) 媽媽..我俾人蝦

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

我由個仔幼稚園已經教, 唔可以亂摸女仔, 警察係會捉。同埋會教佢咩係私人部位, 男同女係唔可以接觸。就算男仔摸男仔私人部位都唔得。

我仔上了小一。
學校都有護苗組織黎講解, 上常識堂都會講。

希望現世代, 多D 性教育, 唔好忌諱, 真係要教定小朋友。
無論係自己小朋友主動 定被動, 呢D 事發生一次都嫌多。

wcpcelia    發表於 17-12-1 16:51
Childhood is journey, not a race.

大宅

回覆樓主:

LM 等

伯爵府

3)窮是錯的嗎?

男仔叫阿志, 無媽媽..爸爸係個酒鬼...有細到大係婆婆照顧佢2姊弟
讀書成績就唔太好啦...校服又舊又污
佢必然俾人覺得係攪事份子

小6個年有一個女仔, 轉校到哩間學校
女仔叫佩儀
好快, 佩儀係學校既風頭人物

阿志就暗暗地喜歡佩儀...
有一次佩儀帶左阿志番屋企..
阿志去到....心諗又大又靚
佩儀姐姐都係屋企...
我地無無聊聊
佩儀姐姐問...阿志...你鍾意我細妹呀?
佩儀都好奇...係囉...咩料呀你?
佢地開始刁難阿志
"死窮鬼, 你又肉酸"
跟住...除左阿志條褲
令到阿志...X起....姐姐就用支差吉左落去..
阿志大叫同喊....跟住就無番學一個星期
番番學...阿志個人變哂...
比以前更加衰....同埋成日偷野
都係咁...佢再無同佩儀講過一句說話
好快...佩儀都又轉校...(好似係阿志成日都係佢家門口破壞)

長大既阿志....無再交過女朋友...也都只係搵錢
而且佢係好鍾意搵技女...玩SM

無論男仔定女仔...都有機會比人蝦

蛋皇哥0127    發表於 17-12-1 17:43

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

Reema 發表於 17-12-1 15:25
3)窮是錯的嗎?

男仔叫阿志, 無媽媽..爸爸係個酒鬼...有細到大係婆婆照顧佢2姊弟

唉……雖然唔知係唔係呢件事而影響左個男仔一生,但佢冇媽媽 爸爸又好似唔多理佢,感覺好慘

公爵府

畀面勳章

首頁
12345...12

尾頁

跳至