自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

大宅

回覆樓主

留毛!追

大宅

謝分享
美麗人生

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

mickeywinnie3 發表於 17-12-1 23:49
我小時候又窮又慘!但我的13點亞媽同已經死左既爛賭爸仲話我幸福,他們太白痴!我常被欺凌,但我自悲只有忍 ...

相信我,把你經瀝我的化為力量。你就有強大力量生存。

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

7)又是我的錯

我蒙豬豬媽媽,一直以來以為我有間好學校同同學仔。
其實,我好唔開心。堅唔想番學呀,由第15內既成績去到第尾。
阿媽更加叫佢地教我,我發脾氣……我唔制……我開始找自己既朋友結盟。
邊有人同我做朋友?
唔緊要,小息。。我躲在廁所中過……
我放學9秒9回家……

岩岩訓醒,轉頭完成佢

大宅

Reema 發表於 17-12-2 08:39
7)又是我的錯

我蒙豬豬媽媽,一直以來以為我有間好學校同同學仔。

[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

男爵府

回覆樓主

堅持到底, 就是勝利!

水晶宮

恐怖

男爵府

2018復活節勳章

其實我覺得欺凌每間學校都有

只係有D小朋友或者學校遮得密...

無俾人發現.

wcpcelia    發表於 17-12-2 20:36

伯爵府

回覆樓主:

7)又是我的錯

我放學回家之後,我就有朋友啦!
我家樓下就有公園仔,跟阿媽去街市個邊又有公園仔。。。
我係個度找到真朋友掛,最少唔會呃我,蝦我。我地是平等……
朋友仔,家惠……
我同家惠玩好開心,最小佢會同我分享。。
我去到家惠屋企,嘩!好整齊喎……
見到佢哥哥,我地跟住左佢去左樓梯口……原來哥哥教緊家惠食煙。
無錯,係食煙。我都跟埋學…… 雖然係家惠同哥哥教我食煙,但真係從來都無捨棄過。。我地友誼去到FORM 3先失去聯絡!
返到學校我依然匿埋廁所, 期待緊每日嘅放學。
有一日, 上美術堂。。。面對住個班優良同學
係門口發現,原來家惠都係同校生……只係我 躲在廁所裏面太耐唔知……
我走出去叫家惠,佢反應都好開心。
我地好似搵番個朋友。
突然嗰班優才生, 家惠唔係呀嘛!你同佢玩佢有毒㗎,我哋全班都唔會掂佢嘅嘢㗎!!你仲搭住佢膊頭。
佢個樣好驚訝……我就講, 我先冇毒呀你黐線㗎。
班同學就話, 你喺廁所仙人呀。。
響鍾上堂……

(諗起個日,我真係喊左出黎)

平靜下,再打埋件事

伯爵府

回覆樓主

甘你而加既路過得好嗎?有冇被影響?

大宅

支持樓主。
有好多童年發生嘅野,係可以令人一世有陰影不能磨滅

侯爵府

回覆樓主

Lm

男爵府

Reema 發表於 17-12-2 10:08
7)又是我的錯

我放學回家之後,我就有朋友啦!

呢種我都有類似經驗,小學有個同學仔(爸爸媽媽都認識仲幾熟下)成日疏擺我身邊嘅同學唔同我玩,一時話星座唔夾一時話我點點點,總之就係叫我身邊嘅同學遠離我。有次又係玩杯葛,上上下堂我真係覺得好無助,點解要杯葛我,喊左出來。

其實我冇做D咩

用戶要求終止服務

Jomancc 發表於 17-12-2 12:39
呢種我都有類似經驗,小學有個同學仔(爸爸媽媽都認識仲幾熟下)成日疏擺我身邊嘅同學唔同我玩,一時話星 ...

係好多呢d人,bk都見到有呢d人既影子,唔明係咩心態又唔夠佢地惡,真係好恐怖

伯爵府

回覆樓主:

7)又是我的錯

原來家惠係轉校生。
響鍾,我就上堂啦。美術室上,我坐低左…… 成班同學用擦子膠碎掟我又推掉我既野。。。
又係度話我有廁所病毒……
好嬲好嬲……我發脾氣……出聲罵佢地……掉番哂野落地下
美術老師即刻停止我,我就話係佢地整我先架
最終我同其他4個同學罰留堂。
我好唔甘心,老師咩都無講。。
要我地係度做功課,夠鍾會叫我地走。
4個同學係咁鬧我,佢地開始推我。
優才生, 故意帶家惠睇下我俾人蝦……
家惠無出聲,只係走左。。
其中一名男仔,攞左我筆盒
佢地發起左廁所仙人搶筆盒遊戲
(大家都明白啦)
我怒火燒起……我好隨手攞左d野就衝向個男仔度,一下 插咗入去眼角與耳仔側邊嗰忽肉
佢一腳踢開我,我撞左落台。大家都流血……
全場好嘈,好嘈……我就不停掉野
好驚俾人打。。。
好驚……
我暈左……當起身,我已經係醫院。
媽咪話我打人……
我不停解釋。。。不停講。。。
我爸爸終於出場,我攬住老豆。
“我無做錯架,佢地成日蝦我”
休息左一段日子……我依然有去公園仔搵家惠。
佢無講過任何野,我地照玩,照一齊。。。

仲有架,一陣再打埋佢。

伯爵府

siiu_Y0613 發表於 17-12-2 10:12
甘你而加既路過得好嗎?有冇被影響?

21歲之後,我既路都還可以。。。阿丸改變了我一生。
也感激佢出現,所以我借鏡去為自己同愛的人盡力。

伯爵府

呢種我都有類似經驗,小學有個同學仔(爸爸媽媽都認識仲幾熟下)成日疏擺我身邊嘅同學唔同我玩,一時話星 ...

無原因。
只係自己唔好彩!

男爵府

熱血勳章

Reema 發表於 17-12-2 14:16
21歲之後,我既路都還可以。。。阿丸改變了我一生。
也感激佢出現,所以我借鏡去為自己同愛的人盡力。
...

阿丸宜家點樣?

大宅

醒目開學勳章

我覺得係妒忌心態,特別係女性更易起妒忌心。

男爵府

回覆 sai_sai 的帖子

我越來越唔相信小孩是天真無邪的。

我嘅姪仔,四年級,為咗食熱氣零食,扭計大喊,要脅要跳樓; 另一個姪仔,幼稚園,可以發癲大叫大喊時叫大人去死! 如果我未生細路而見到佢地咁嘅"天真無邪"表現,我一定唔會生小朋友。

首頁
45678...12

尾頁

跳至