親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

請問羽田機場點去草津呢?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

http://www.jreast.co.jp/tc/destinations/gunma/course/a_course.html

大宅

好媽媽勳章

TMC3012 發表於 17-12-3 21:42
http://www.jreast.co.jp/tc/destinations/gunma/course/a_course.html

謝謝你,想知有冇直接巴士去?因冬天又有行李,晨早機到,如果有車直到就方便得多

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

dolphin123 發表於 17-12-3 23:15
謝謝你,想知有冇直接巴士去?因冬天又有行李,晨早機到,如果有車直到就方便得多
...

應該冇啦, 你上草津温泉個網望下, 有講有乜巴士

伯爵府

dolphin123 發表於 17-12-3 23:15
...

最方便的途徑應該是巴士去新宿再轉巴士,不過你預全程要超過六小時才去到.你還會在群馬縣或到長野,新潟縣其他地方滑雪嗎?如只玩草津一個地方,我就覺得是超級浪費時間.

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

dolphin123 發表於 17-12-3 20:41
請問羽田機場點去草津呢?

要系新宿坐。約3小時
http://time.jrbuskanto.co.jp/bk03010.html

大宅

好媽媽勳章

jcctiu 發表於 17-12-4 17:35
最方便的途徑應該是巴士去新宿再轉巴士,不過你預全程要超過六小時才去到.你還會在群馬縣或到長野,新潟縣其 ...

我會响草津滑雪同溫泉3日,如果一日我都覺太浪費時間

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

最快應該係由東京駅搭JR到輕井澤,再由輕井澤轉巴士到草津,巴士是旅遊巴,車底可放行李的,巴士車程約1小時30分,視乎路面情況。

大宅

回覆樓主:

草津有咩玩有咩必食呢

男爵府

回覆樓主

今年暑假我都打算入草津、輕井澤,暫定會由上野坐"特急草津"或者北陸新幹線入草津,草津一定會留1晚,返去輕井澤就會坐草輕巴士,而家諗緊留吾留輕井澤1晚好,定係由草津早d走,去輕井澤行下舊輕井澤、outlet 就坐新幹線返去上野好?

另外見草津溫泉洒店好多未出,暫時留意:一井、櫻井、望雲⋯⋯

吾知去過既 jm 仲有咩好溫泉洒店介紹 ?

男爵府

Hei3705 發表於 18-1-7 13:31
今年暑假我都打算入草津、輕井澤,暫定會由上野坐"特急草津"或者北陸新幹線入草津,草津一定會留1晚,返 ...

我book左木之葉3月底一晚,貪佢有3個無料露天溫泉。 其他池都幾靚。

chec 過官網同其他website japanican 最平

男爵府

dice_hk 發表於 18-1-7 23:48

我book左木之葉3月底一晚,貪佢有3個無料露天溫泉。 其他池 ...

Thx 。草津洒店真係好多選擇,花多眼亂,間間都各有優點!

男爵府

回覆 Hei3705 的帖子

留意有啲酒店有免費巴士來回輕井澤的, 望雲都好似有. 岩既話可以慳番千幾yen架, 可以食多餐好既

男爵府

dice_hk 發表於 18-1-8 11:13
回覆 Hei3705 的帖子

留意有啲酒店有免費巴士來回輕井澤的, 望雲都好似有. 岩既話可以慳番千幾yen架, 可以 ...

多謝你資料,有free shuttle 來回輕井澤真係正,慳返吾少。thx

大宅

StrawberryBB 發表於 18-1-6 22:06
最快應該係由東京駅搭JR到輕井澤,再由輕井澤轉巴士到草津,巴士是旅遊巴,車底可放行李的,巴士車程約1小 ...

我一七年一月就坐JR吾妻線+JR巴士去草津,時間就多過去輕井澤方向30分鐘,但價錢差二千¥。如坐巴士去,要預先在網上book位,即場買好多時買不到,好full。

大宅

畀面勳章

LOLOANDY 發表於 18-1-8 13:34
我一七年一月就坐JR吾妻線+JR巴士去草津,時間就多過去輕井澤方向30分鐘,但價錢差二千¥。如坐巴士去,要 ...

我剛剛聖誕去完,在輕井澤搭巴士去草津係第一個站上車,又唔洗預先買票喎,就咁好似平時搭巴士咁上車時拎張乘車劵,落車時比司機先比錢,草津是總站,車費成人 2200yen

大宅

StrawberryBB 發表於 18-1-8 14:48
我剛剛聖誕去完,在輕井澤搭巴士去草津係第一個站上車,又唔洗預先買票喎,就咁好似平時搭巴士咁上車時拎 ...

當然係你的方法最好啦

大宅

StrawberryBB 發表於 18-1-8 14:48
我剛剛聖誕去完,在輕井澤搭巴士去草津係第一個站上車,又唔洗預先買票喎,就咁好似平時搭巴士咁上車時拎 ...

https://kanagawalin.pixnet.net/blog/post/360169481-%e6%97%a5%e6%9c%ac%e4%b8%89%e5%a4%a7%e5%90%8d%e6%b9%af%e4%b9%8b%e9%a6%96-%e8%8d%89%e6%b4%a5%e6%ba%ab%e6%b3%89%40%e4%ba%a4%e9%80%9a%e7%af%87

別墅

JR 5 days pass 去草津可以嗎? 是否都需要在輕井澤轉巴士?

大宅

季之庭預約左房間後, 可預先BOOK定出輕井澤的巴士, 免費的

首頁

尾頁

跳至