懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無患"妊娠糖尿病"已經生產的媽咪?
bb出世健康嗎?
我想知如果患"妊娠糖尿病"生出的bb會有咩影響?!ths!

珍珠宮

環保接龍勳章

原帖由 cowbbma 於 09-2-26 19:12 發表
bb出世健康嗎?

我陀囝囝時咪有妊娠糖尿, 只要小心食野, 我全面戒甜, 控制食殿粉質, 雖然我只重了20磅, 但bb出世時都有7.2磅. 生完都唔駛點瘦身. haha.
我陀囡囡時冇事, 食食食, 重了30磅, 佢出世7.1磅, 仲輕過弟弟小小.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

唔駛擔心,我係懷孕後期患"妊娠糖尿病"已經生產的媽咪,只要戒甜,控制食殿粉質的分量,每餐食完野去散下步,最好30 mins,我BB出生時我立即問姑娘BB有冇糖尿,normal.

現在我BB 4.5 months old la. 無問題!

原帖由 cowbbma 於 09-2-26 19:12 發表
bb出世健康嗎?

別墅

我都係生完無事, 孖女健康

別墅

原帖由 gracelam 於 09-2-26 20:57 發表

我陀囝囝時咪有妊娠糖尿, 只要小心食野, 我全面戒甜, 控制食殿粉質, 雖然我只重了20磅, 但bb出世時都有7.2磅. 生完都唔駛點瘦身. haha.
我陀囡囡時冇事, 食食食, 重了30磅, 佢出世7.1磅, 仲輕過弟弟小小. ...
想問你平時食乜野

珍珠宮

環保接龍勳章

原帖由 winglamma03 於 09-2-27 05:55 發表
想問你平時食乜野

全面戒甜, 0水我糖都唔落.
早餐: 一碗麵/通粉/米粉(有少少肉), 1份三文治, 1碗粥 及少少炒麵/少少腸粉
午餐: 一碗麵/通粉/米粉, 一碗飯+少少肉+好多菜(菜可以任食)
下午茶: 一杯高鈣低脂奶/無糖豆漿 + 少少餅/ 1個蘋果
晚餐: 同午餐一樣
宵夜: 少少餅

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

首頁

尾頁

跳至