潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

小心此黑店【L x S】----花園街(好嬲)

黑店----花園街(好嬲)

黑店----花園街

黑店----花園街

鋪頭是花園街19x号(200-9)
鋪名~L x S(時裝店)
近卓悅十字路口位,斜對面有間賣魚旦、車仔面檔(有坐位的)
就在車仔面鋪頭果行,行前向太子方向4-5間鋪

事發........
今天中午時候,我與朋友到該鋪睇衫,
入到鋪,見到一件黑色乾濕褸,有XL碼,
但因我太肥,有點窄,
後來sales再介紹另一件特價$60外套給我,
但佢話...
sales A:因係最後一件,無問題的,可給你試穿一隻袖(右邊)不可試全件上身,如果你size唔啱可以換其
他嘢......
(我朋友在旁不斷叫她讓我試吓,著得落便即刻比$,但佢堅持唔比試!跟住佢就拎咗件褸去casher度,示意叫我比$)

咁當一比完$,就即刻企喺counter面前試...
一試,件褸兩邊隻袖根本唔對秤,一隻袖大(給我試果隻),一隻袖細,<此時一sales B過尼即刻示意sales A離開鋪頭>

咁我地就同sales B講:
小姐你件衫次咗喎,隻袖邊大邊細喎!咁你退返$比我

sales B看也不看件衫便一輪咀喺咁話:
咁你換過第二件lor..(不斷重複,且態度開始惡劣),其實我地貨一出門,恕不更換,而且特价品冇得換...

咁我同朋友笑住咁同sales B講,我党得好似有d欺騙成份lor...
佢即高8度話:小姐,你唔好咁講呀...xxxxxx
跟住我就好不情願嘗試揀,
我地條氣好唔順,又揀唔啱,咪再同佢揀唔啱,要求退$!
佢當然唔肯....
咁我朋友就好嬲,話佢擺明扼人,件貨咁有問題都賣比人,當你唔知,你都應該退$,連$60都扼..你唔退我報警ga....

sales B 佢就叫我地唔好喺度吠.......你中意咪報寫lor..

咁我朋友就即時報警.....

police尼度,佢仲叫d police出去傾,唔好阻佢做生意...

最後佢亦堅持唔肯退$
而police就叫我去"消委會"度投訴佢地

**期間多次叫我地唔好喺度"肺",返入個狗籠度"肺"

大宅

有冇影佢相?將佢間鋪影出來.
我家有兩隻大烏龜

大宅

好媽媽勳章

原帖由 chrisunkub 於 09-2-27 12:26 PM 發表
有冇影佢相?將佢間鋪影出來.

no ar...........

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

咁樣做生意眞係離譜,鬼唔望佢快啲執笠.

複式洋房

報警其實無用既..
d差佬最多教你可以係唔同既途徑投訴/追討
原帖由 BabyHazel 於 09-2-27 00:09 發表
小心此黑店【L x S】----花園街(好嬲)

黑店----花園街(好嬲)

黑店----花園街

黑店----花園街

鋪頭是花園街19x号(200-9)
鋪名~L x S(時裝店)
近卓悅十字路口位,斜對面有間賣魚旦、車仔面檔(有坐位的)
就在車仔面 ...

大宅

真係無良.其實如果夠大膽,拿住件衫企向門口同d入鋪的客講,呢間黑店咁咁咁...唔好入去買嘢, 呢招我姐夫都係咁用架.d人反而怕咗佢.

珍珠宮

不妨聯絡D報館,可能佢地有興趣,報導一下WOW!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

原帖由 emilytsoi808 於 09-3-2 01:26 發表
真係無良.其實如果夠大膽,拿住件衫企向門口同d入鋪的客講,呢間黑店咁咁咁...唔好入去買嘢, 呢招我姐夫都係咁用架.d人反而怕咗佢.

最好等D客埋櫃位比錢時攞住件衫同D客講佢地咁樣做生意,呢間嘢呃人架.
我家有兩隻大烏龜

民房

我同你鬧爆佢 !!!!!

禁止訪問

水晶宮

環保接龍勳章

我會咁做架!!!
原帖由 emilytsoi808 於 09-3-2 01:26 發表

民房

有冇影佢相呀?
影佢相放上網比人鬧下佢都好呀~
間鋪頭咁衰呀,一於唱衰佢~

大宅

啲sales係唔啱,但你都問題喎!明知減價貨品,點解你唔check清楚先比錢,而且你講到次貨次得咁離譜,一隻袖大一隻袖細,應該比$前睇到喎!

大宅

我成日都幫襯佢地喎,從來都未試過咁,當然啦,你買完嘢唔啱想換,佢哋係肯換架,但退$我未試過,亦冇諗過,因為香港地好小舖頭係真金百銀退返我哋喎,何況佢哋只係一間細舖。

大宅

好媽媽勳章

大宅

間shop 咁都得....

首頁

尾頁

跳至