親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位好!
有沒試過在KK day 成功買了, 在日本兌換火車証嗎? 訂了後, 拿receipt在日本兌換便可? 如今天訂, 訂購時打上兌換日(如2月1日), 但生效日如2月3日, 2月1 日可順便訂2月3日的車票嗎?
買全9洲5 天

可否分享一下經驗?

Thx a lot!

男爵府

Littlepa 發表於 17-12-8 10:03
各位好!
有沒試過在KK day 成功買了, 在日本兌換火車証嗎? 訂了後, 拿receipt在日本兌換便可? 如今天訂, 訂 ...

可以的,其實換票證上係無指定生效日期的,只有限期,好似我剛買的南九州就換票證 issue date 係12月4日,要三個月內兌換。你去到當地就可以去jr站換火車証同預約指定席,去到counter 就要講明幾時開始用啦,可以唔係當日架,同你可以即時出埋所有指定席的票。 預約左的指定席都可以改的,如要改時間,拎火車票去返counter 同佢地講改時間就可以出過d飛。

wcpcelia    發表於 17-12-8 12:12

大宅

回覆 missvivi 的帖子

thx a lot! very clear!

伯爵府

Littlepa 發表於 17-12-8 10:03
各位好!
有沒試過在KK day 成功買了, 在日本兌換火車証嗎? 訂了後, 拿receipt在日本兌換便可? 如今天訂, 訂 ...
全九州五日PASS 18000YEN, 北九州五日PASS 10000YEN, 南九州三日PASS 7000YEN, 買後兩者平1000YEN而且可以玩多三日, 竟然還會去買坑人的全九州PASS!

首頁

尾頁

跳至