想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我11月中小產,因年齡不細了,急於懷孕,可否看陳志慧醫生呢,有幫助嗎

男爵府

咁你上次是自然懁孕嗎? 陳志慧幫很多人做IUI, IVF等, 你可以先見見佢, 佢會給你最好建議, 初診費用約900元
原帖由 mami980 於 09-2-27 15:43 發表
我11月中小產,因年齡不細了,急於懷孕,可否看陳志慧醫生呢,有幫助嗎

複式洋房

我上次是看中醫後自然懷孕的,但中醫太慢了,想吃排藥,看陳志慧有幫助嗎!

男爵府

你應該先到佢診所看看是否适合食排卵藥, 每個人情况不同.
原帖由 mami980 於 09-2-27 16:53 發表
我上次是看中醫後自然懷孕的,但中醫太慢了,想吃排藥,看陳志慧有幫助嗎!

男爵府

你看哪個中醫的? 不錯啊
原帖由 mami980 於 09-2-27 16:53 發表

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

搵陳醫生做iui大約要幾多錢呀?

別墅

原帖由 mami980 於 09-2-27 15:43 發表

If you are not young and feel much pressure due to miscarriage, Dr Chan may agree you to do iui even you & hubby are normal. My fd is this case. I did iui by dr chan but miscarriage last month (it not because the fault of dr chan).

男爵府

我昨日第一次見DR CHAN, 佢健議我做IUI,費用係第一次見900, 下次見就係做IUI 既日子.醫生叫我一檢倒排卯就即日打比護士BOOK第2日做IUI,費用:洗精:好似:900,IUI &DOCTOR FEE :1600左右..不過我而家我須要做IUI 個日係星期日,醫生話如果係星期日就煩喇.好似話星期日唔開.(希望我聽錯)..我唔須要打針等等..

原帖由 pigpigyy 於 09-2-27 17:08 發表
搵陳醫生做iui大約要幾多錢呀?

複式洋房

原帖由 逍遙派 於 09-2-27 22:47 發表

If you are not young and feel much pressure due to miscarriage, Dr Chan may agree you to do iui even you & hubby are normal. My fd is this case. I did iui by dr chan but miscarriage last month (it ...

what do you mean by "fault of Dr Chan"?

複式洋房

gkk

我看何樹勛醫師,

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

佢係話(it not because the fault of dr chan). 即係唔關dr chan事…

原帖由 gung 於 09-2-28 12:42 發表

what do you mean by "fault of Dr Chan"?

複式洋房

JoanJJJ,

第一次做iui,唔使照輸卵管呀!

男爵府

何ec說今年有20個準媽媽向他報喜了
原帖由 mami980 於 09-2-28 14:03 發表
gkk

我看何樹勛醫師,

男爵府

冇喎..只係做陰超,抺片,摸下空.跟住就叫我下次檢倒排卯第2朝即做iui..

原帖由 mami980 於 09-2-28 14:05 發表
JoanJJJ,

第一次做iui,唔使照輸卵管呀!

大宅

原帖由 JoanJJJ 於 09-2-27 22:55 發表
我昨日第一次見DR CHAN, 佢健議我做IUI,費用係第一次見900, 下次見就係做IUI 既日子.醫生叫我一檢倒排卯就即日打比護士BOOK第2日做IUI,費用:洗精:好似:900,IUI &DOCTOR FEE :1600左右..不過我而家我須要做IUI 個日 ...

即係$2500?.......重有冇其他收費呀?....点解人地話DR.Chan收IUI$8000-10000?....THANKS

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

2500只係洗精+放精,之前每次用超聲波check,同埋打排卵針,都要逐次收費,如是者,視乎針藥用幾多啦,一般是8k-10k可以搞掂。
如是natural iui,即只係自己用d仔驗到排卵,只做放精部分,加埋診金都係4k左右而已。

原帖由 WhiteDiamond 於 09-2-28 15:40 發表

即係$2500?.......重有冇其他收費呀?....点解人地話DR.Chan收IUI$8000-10000?....THANKS

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 WhiteDiamond 於 09-2-28 15:40 發表

我舊年11月第1次見DR. CHAN, 分別係12月同1月做左2次IUI, 2次都係打針做超排卵, 第1次用左1萬1千幾, 第2次用左1萬3千幾, 可惜2次IUI都未能成功

1次IUI要幾多錢, 要睇係食藥, 打針定natural, 當中以打針係最貴, 1次平均都要8,000-10,000, 價錢要視乎用幾多針藥~

大宅

JoanJJJ,

The 1st consultation $900 included 抺片??

You request for natural IUI or Dr Chan suggested you to do so??

原帖由 JoanJJJ 於 09-2-28 15:21 發表
冇喎..只係做陰超,抺片,摸下空.跟住就叫我下次檢倒排卯第2朝即做iui..

男爵府

sorry, 我個隻應該係好natual iui. 所以咁平..醫生話我唔須要打針.藥等等既野.如果唔仲既.就健議我再natual iui. 其實我有正常排卯同經期準.

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

JoanJJJ,

Me 2, 有正常排eggs,所以都係做natural iui,不過2次都failed...
嚟緊要開始超排卵+打針iui療程了…

原帖由 JoanJJJ 於 09-2-28 15:58 發表
sorry, 我個隻應該係好natual iui. 所以咁平..醫生話我唔須要打針.藥等等既野.如果唔仲既.就健議我再natual iui. 其實我有正常排卯同經期準.

首頁

尾頁

跳至