論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我決定不要工人了, 尤其係bun bun, 佢地以為自己了不起, 郁下就 long face, 想佢地開金口同bb講嘢都好難, 閙我就一輪咀. 上一個高貴bun bun, 鬧我唔好當佢係maid, 佢係菲律賓係 "QUALIFIED TEACHER", 佢都唔恨嚟香港, 佢大把屋企人係加拿大, 叫我D港燦死開.........我呢位港燦冇資格叫佢呢位 "QUALIFIED TEACHER"做家務.重即時話唔做, 我O晒咀, 唔做就唔做囉, 以后自己做. 我的小朋友揾咗補習班, 另外揾咗家務助理幫手.我以后唔使再受呢D氣, 我養佢, 包食住, 水電煤, 日間屋企又冇人, 都唔likely, 使唔使請多個工人服侍佢呢??呢班IMPERIAL BUN BUN再係咁, 睇下你哋點落去....

伯爵府

Congratulations, no more suffering

大宅

我都唔想請工人,但我要返工,我都有想過請家務助理,但個女又細,要接送返學放學,有時要搭車去學校接送,等多二年後,個女大d自己可以搭車,一於叫佢地返家鄉,

大宅

同意到極... 我果件BUN BUN 做都肯做,不過做親都錯,鬧完又錯,錯完又鬧,我都冇佢咁好氣;自己做咗佢算數!最離譜係佢借咗出面兩條數,第二期就冇$$還,D大耳'loan'日夜追魂call嚟我屋企,佢居然理直氣壯叫我幫佢還,我say 'NO', 佢就話咁你介紹個新employer 比我啦!否則會比大耳'loan'煩死wor。天啊!佢借$$點解要我受罪呢?我其實早已揾咗個新工人,要三月底先到,我有兩個好細嘅小朋友,所以唯有忍多佢一個月。

:-D

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

same as me,
if my boss ask me half day work, that's perfect
then I can take care my kids in afternoon, and help 1-2 family to take care kids, same as now

首頁

尾頁

跳至