樓市動向

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

絕對同意靚太太!!!

你唔好唔開心, 只要自己覺得ok就唔需要理人點睇?

我唔否認佢始終係"居屋底", 但係以佢而家既"格局"絕對係見得人.我又真係唔明d人,而家d新樓個窗臺大到死又要鬧人搵笨,好啦呢度無窗臺又要話窗細...喂, 如果你搵到一間屋係豪宅咁既用料/裝修設計,落地大窗又無窗臺+咁既價錢+仲要係紅磡既話就記住通知我喇.

希望大家明白,買得呢度既人都有自己既原因, 都唔會"怨"自己買左"居屋底"既樓 , 只要自己"買得開心"就得啦??

伯爵府

原帖由 靚太太 於 09-3-21 15:40 發表
其實真係唔係好想同人係網到嗌交,因為真係好低能白痴 !

每個人都有自己既想法,海賓d個單位又無人逼大家買,但我都唔明點解係到要講到人地層樓一文不值,咁先開心!
請大家將心比己呀!!

大家講到海賓咁差 ...

我地530萬買770尺3房,昨天搬左入去住啦,都唔係D人講得咁差

hugub

禁止訪問

民房

我無睇過海濱南岸,但睇完你地既post,就知道海濱南岸應該唔值佢賣既價錢。

居屋好唔好真係見人見智,居屋既樓價亦反映左佢同其他私人樓有所不同。

問題係,而家你地用左比居屋高既價錢,去買左改裝樓,對於別人批評有咁大反應,只顯出接受唔倒自己入錯市既事實。

出post都係希望有人認同,有會所,有海景,交通方便,都抵番啦。

如果當日你入市不是這個屋苑,根本就唔會因為人家批評而咁激氣。

如果d經記話你而家放,即刻有人接,我提議你考慮放左佢好過。大家都唔識對方,無理由特登唱衰你間屋既...

洋房

橫看成嶺側成峰,遠近高低各不同。
不識廬山真面目,只緣身在此山中。

男爵府

個人意見:
其實以海濱南岸的地段和景觀,減價後是很超值啊!加上黃埔附近一向有公司客(日、韓人)承租,所以買來作投資也不錯呢!

禁止訪問

複式洋房

最緊要買的開心, 住的開心咪ok囉
梗有人睇好同睇淡啦, 最緊要相信自己的決定呀

大宅

今日我都去睇過,一入大堂覺得好grand好靚。睇完示範單位,我覺得用料和設計都很不錯。很喜歡六百多呎的單位,長而闊的廳很實用。加上景觀和超靚會所還有位置和交通方便。其實我都心動!
我看過某些人的回覆,我覺得在這個網絡世界,每個人絕對有言論既自由,但係都應該負番些責任!唔好亂咁吠!自己問心你究竟想真正俾下意見定係別有用心?!食飽飯無事做係度做些無聊野。定係憎人富貴厭人貧......我覺得自己喜歡就不用去理會其他,人家要說隨便說。不過人家喜歡自然有佢既原因,你不喜歡也有你的原因。大家各不相干,真係唔好係度講廢話!講D實質既野出黎!我都好想見識下學下野!!

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

agree!!我細佬買咗, 以4800/呎買此地段好低!!
原帖由 木村一真 於 09-3-23 02:18 發表
今日我都去睇過,一入大堂覺得好grand好靚。睇完示範單位,我覺得用料和設計都很不錯。很喜歡六百多呎的單位,長而闊的廳很實用。加上景觀和超靚會所還有位置和交通方便。其實我都心動!
我看過某些人的回覆,我覺得在這個網絡 ...

侯爵府

夏天玩到顛

原帖由 stepsum 於 09-3-23 10:20 發表
agree!!我細佬買咗, 以4800/呎買此地段好低!!

幾樓,乜野單位呀???好抵wor

伯爵府

靚太太, what was your purchase price psf? I want to visit there too. I think anything below $4500 is cheap. Haven't visited there before, but if it's cheaper or abt the same price as Whampao Gdn, of course buy your place la. If above $5k/psf, then it's quite expensive.

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章

You are so rich.........
我地530萬買770尺3房=>6880@尺
It is too expensive to me! (P.S. I am too poor and can't support that price!)

原帖由 hugub 於 09-3-22 08:06 發表

我地530萬買770尺3房,昨天搬左入去住啦,都唔係D人講得咁差

hugub

男爵府

原帖由 二少奶 於 09-3-23 12:04 發表
真係咁正咁抵, Mina姐都出嚟掃貨啦. 佢自己都係住果區. 個樓盤係咪咁值咁既價, 佢呢d資深炒家就最清楚啦.

曼娜姐住海名軒豪宅,可能細單位佢無興趣呢!
其實以$4xxx呎新樓有會所來說是吸引的,太子道西單幢成30年樓齡也要這個價。

侯爵府

原帖由 木村一真 於 09-3-23 02:18 發表
我看過某些人的回覆,我覺得在這個網絡 ...

或者大家的觀感唔同啫, 無話有特別意思既
我都去睇過
講真, 我個人就覺得麻麻地
首先講住, 真係幾迫囉, 同埋個toilet的大小, 有些少嚇我一驚, 我唔expect一層三四百萬的樓個toilet會細成咁....
景觀也普通, 示範單住有個對樓景, 唔多夠光猛
大堂...sorry, 完全唔覺得grand.....

如果呢個價, 我或者會考慮海yat豪園, 我有朋友住果度, 相對來講, 屋企的空間感會大d, 同埋人地的屋苑比較歸一, 大堂也闊落好多

侯爵府

原帖由 靚太太 於 09-3-22 14:01 發表
其實d人成日話佢前身係居屋,咁其實居屋有咩唔好呢????

咁叻不如講比大家聽居屋有咩咁唔好呢??

點解一定要針對居屋唔講下好多,私人屋苑實用率不足,用料其差,地點唔好,舊區,無會所,無景觀,單桐樓,交通遠,屋苑附 ...

其實我都係住緊居屋, 我唔覺得居屋好差架
不過呢個樓盤當正係豪宅, 先會招來大家咁講既啫
之前賣成六七千蚊呎, 我只覺得好好笑囉....
交通又唔係真係方便過人....

禁止訪問

民房

我看過某些人的回覆,我覺得在這個網絡世界,每個人絕對有言論既自由...唔好亂咁吠!自己問心你究竟想真正俾下意見定係別有用心?!食飽飯無事做係度做些無聊野。定係憎人富貴厭人貧 ...

都幾好笑...我覺得呢個人都好自相矛盾下...

上forum都幾係食飽飯無野做, 無乜理由唔得閒都上網hea 呱! 真係得啖笑...

首頁

尾頁

跳至