想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日D23,上兩個月都係28日CYCLE, 但再之前一個月係35日,啱啱開始用咗紅D仔3日,25 FEB 同 26 FEB 同今朝日早都係淺淺哋一條線,但下晝4點開始變得明顯同深色咗,可唔可以幫我睇吓呢? 咁算咩淺粗?中粗?定深粗?

因為之前未用紅D,靠數日子(諗住28日CYCLE)以為係上個WEEK 排O,由DAY14, 16, 18 同 21都有dodo,而家咁樣,係咪仲要作戰落去呀?

呢兩日係分泌多咗同個小腹耐唔時都抽抽下,拮拮哋,胸又冇脹,頭又冇痛.... 係咪排O呀?

有冇人可以教我點放相上嚟呀?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 jwmae 於 09-2-27 22:43 發表
今日D23,上兩個月都係28日CYCLE, 但再之前一個月係35日,啱啱開始用咗紅D仔3日,25 FEB 同 26 FEB 同今朝日早都係淺淺哋一條線,但下晝4點開始變得明顯同深色咗,可唔可以幫我睇吓呢? 咁算咩淺粗?中粗?定深粗?

因為之前 ...

你有無綠d , 會唔會係己經 中左呀? 你今日 day 25 , cycle 28日 ?

大宅

今個CYCLE 的DAY 1係5 FEB, 今日咪應該係DAY 23囉,我有綠D嗰款驗孕BOX,但CHECK 咗冇囉 係咪早得滯CHECK 唔到呢?

會唔會排遲咗?(我都知呢D假設性問題係有D多餘 )咁仲要唔要搞落去呀?

上個WEEK咁搞法真係人都癲,但唔搞又怕MISS 咗個期
搞又驚萬一上個星期搞成咗,搞多搞,會搞到冇咗呢

有相睇啦:

http://www.flickr.com/photos/35854419@N06/?saved=1

唔該晒

原帖由 miffymiffy 於 09-2-27 22:59 發表

你有無綠d , 會唔會係己經 中左呀? 你今日 day 25 , cycle 28日 ?

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

你會唔會bingo左﹖

原帖由 jwmae 於 09-2-27 23:13 發表
今個CYCLE 的DAY 1係5 FEB, 今日咪應該係DAY 23囉,我有綠D嗰款驗孕BOX,但CHECK 咗冇囉 係咪早得滯CHECK 唔到呢?

會唔會排遲咗?(我都知呢D假設性問題係有D多餘 )咁仲要唔要搞落去呀?

上個WEEK咁搞 ...

男爵府

中咗機會較大, 但day23用綠D可能早了點, 你不如買支貴棒棒CHECK, 或過多幾日再綠D CHECK啦
原帖由 jwmae 於 09-2-27 23:13 發表

上個WEEK咁搞 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

都好深粗喎 怕走寶就照DODO左先, 不過唔好咁激 之後明日, 後日再繼續 CHECK 睇下有無繼續粗 定係變返淺

大宅

我即刻衝落萬寧買咗CLEARBLUE,不過都係-VE,說明書話最快可以4DAYS BEFORE, 但都係得一半準,我而家DAY 23, 成6 DAYS BEFORE,諗落好似唔係好靠得住喎。。。

如果係排O的話,一般嚟講會深粗幾多日架?

係咪一日有深粗隻O都未排呀?係咪排咗就會變返淺架啦?

咁我KEEP 住CHECK CHECK 到淺綫先補飛DODO會唔會太遲呀?

唔好意思,咁多問題。。。
但我見到條線咁樣時個心即刻跳到砰砰聲

瑪瑙宮

原帖由 jwmae 於 09-2-28 03:02 發表
我即刻衝落萬寧買咗CLEARBLUE,不過都係-VE,說明書話最快可以4DAYS BEFORE, 但都係得一半準,我而家DAY 23, 成6 DAYS BEFORE,諗落好似唔係好靠得住喎。。。

如果係排O的話,一般嚟講會深粗幾多日架?

係咪一日 ...

你咁夜用驗孕棒驗, 未必咁準架....同埋好似早左dd 驗

你有無綠d 驗孕條? 有就 試下啦

大宅

我冇綠D的驗孕條呀,淨係得DAVID 的驗孕盒 咋,係唔係一樣架?

紅D都係同尋日一樣喎,即係點呢?

原帖由 miffymiffy 於 09-2-28 07:48 發表

你咁夜用驗孕棒驗, 未必咁準架....同埋好似早左dd 驗

你有無綠d 驗孕條? 有就 試下啦

瑪瑙宮

原帖由 jwmae 於 09-2-28 12:45 發表
我冇綠D的驗孕條呀,淨係得DAVID 的驗孕盒 咋,係唔係一樣架?

紅D都係同尋日一樣喎,即係點呢?

一係你過2日用晨尿 + 驗孕盒驗下

複式洋房

回覆 # 的文章

紅D深粗幾多日架?

係咪排咗就會變返淺架啦?

瑪瑙宮

原帖由 KenjiMa 於 09-2-28 19:08 發表
紅D深粗幾多日架?

係咪排咗就會變返淺架啦?

你係咪check排卵 ?

基本上一般 只有1日深粗, 但每個人體質唔同, 有人可能會有 3日.

複式洋房

原帖由 miffymiffy 於 09-2-28 19:29 發表

你係咪check排卵 ?

基本上一般 只有1日深粗, 但每個人體質唔同, 有人可能會有 3日.

Thank you.
27/2 深粗
28/2 淺 - morning dodo. 會唔會太遲呀?

男爵府

唔會, 一般見深粗後24-48小時內排卵, 你27/2見深粗即表示會在27-28两天內排, 排出的卵子約可生存24小時, 即29號你的卵子還活的, 祝早孕
原帖由 KenjiMa 於 09-2-28 19:36 發表

Thank you.
27/2 深粗
28/2 淺 - morning dodo. 會唔會太遲呀?

瑪瑙宮

原帖由 KenjiMa 於 09-2-28 19:36 發表

Thank you.
27/2 深粗

應該唔會, 或者你 29/2 可以補多次

大宅

哎吔,我由前日到尋日下晝CHECK到深粗,尋晚開始都仲有粗線但冇咁深色啦,咁我係咪排O呀?今日先DODO會唔會太遲呀? 之前唔知係BINGO定排O唔敢補飛

原帖由 miffymiffy 於 09-2-28 21:14 發表

應該唔會, 或者你 29/2 可以補多次

男爵府

穩陣起見, 今日快補do啦
原帖由 jwmae 於 1-3-2009 11:49 發表
哎吔,我由前日到尋日下晝CHECK到深粗,尋晚開始都仲有粗線但冇咁深色啦,咁我係咪排O呀?今日先DODO會唔會太遲呀? 之前唔知係BINGO定排O唔敢補飛

...

瑪瑙宮

原帖由 jwmae 於 09-3-1 11:49 發表

...

咁快d 補返啦

大宅

如果排O係M小組前14日,咁今個月我M小姐呢咪遲大到?好玩嘢啫:;pppp:!好在今日係星期日,唔洗好似閒日咁要等到老公放工返嚟,可以即刻叫佢起身分補飛 不過佢就好失望囉,同埋好似呢個月中唔中都睇呢一鋪咁呢,仲好有壓力添

瑪瑙宮

原帖由 jwmae 於 09-3-1 22:48 發表
如果排O係M小組前14日,咁今個月我M小姐呢咪遲大到?好玩嘢啫:;pppp:!好在今日係星期日,唔洗好似閒日咁要等到老公放工返嚟,可以即刻叫佢起身分補飛 不過佢就好失望囉,同埋好似呢個月中唔中都睇呢一鋪咁呢,仲好 ...

係排卵後 約 12-16日後黎m.

咁你之前幾日有無dodo呀?

首頁

尾頁

跳至