懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

你地有無好介紹呀,邊隻孭帶好呀,本來想買combi,但係有人話唔好...........可唔可以分享下呢?

大宅

原帖由 siungau 於 09-2-28 07:39 發表
你地有無好介紹呀,邊隻孭帶好呀,本來想買combi,但係有人話唔好...........可唔可以分享下呢?

我宜家用緊chicco都幾好呀~!!我個bb初生既但揹落去佢條腰都好直,而且佢一揹上去就舒服到訓著左呀~!!!價錢又唔係好貴,我都係係jusco買,宜家有拆都係$300有找,好過combi好多~!!!

大宅

我本來想買combi/ chicco 呢一類既揹帶, 不過n咁多個朋友都話佢地會買多條sling (印尼式) 既, 所以我而家都買左sling

佢地話combi/ chicco o個d 係舊式, bb 對腳要分開, 唔係個個likey, 我d friend 買完成千蚊既aprica都要買印尼o個隻, 所以我都買左.

另外因為我有3個friends 唔要chicco, aprica 同埋一隻有隻雞仔樣既揹帶, 所以我已經有呢d 傳統揹帶...就係因為咁多人唔要, 我先驚, 所以唔敢唔買sling

大宅

請問sling邊到有得買,隱唔隱陣同埋貴唔貴 !thank you !

子爵府

chicco邊隻款呀..我都想買
另..sling我買左一條..但好似初生好難用..對腳仔訓落去會屈埋...

原帖由 vicky2702 於 09-3-2 16:37 發表

我宜家用緊chicco都幾好呀~!!我個bb初生既但揹落去佢條腰都好直,而且佢一揹上去就舒服到訓著左呀~!!!價錢又唔係好貴,我都係係jusco買,宜家有拆都係$300有找,好過combi好多~!!! ...

別墅

而家用緊 Naforye, 都係千色店搵到的普通牌子, 又係, 橫, 直, 前, 後, 四五款孭法都得. 價錢$329. 不過扣同帶都多, 其實都有d "論盡" 架.

尋日係沙田玩具反斗城見到有隻牌子的孭帶布, 類似印尼孭帶的設計, 有多種顏色選擇, 不過都要三百幾.

大宅

我買既sling好平, o係MK 兆萬o個度, 好似around $80一條,我bb未出世, 未用, 不過我上網見到d 人個個都話sling好,所以平平地買左try 下.

我見到sling 有平有貴, 我估係d 布料既分別, 我個friend o係玩具反斗城買, 都要幾百, 我估係QQP 所講, 我都有朋友直頭去印尼shop 買, 百幾蚊, 我亦都有朋友買左條日本既, $8xx

個個既口啤都好好, 所以我先買條平平地玩下, 我買o個條好簡單, 一條厚布, 有彈性, NB 都可以用, 我當時都好驚唔safe, 不過而家見到條布, 我覺得應該ok 囉.

原帖由 QQP 於 09-3-2 18:45 發表
而家用緊 Naforye, 都係千色店搵到的普通牌子, 又係, 橫, 直, 前, 後, 四五款孭法都得. 價錢$329. 不過扣同帶都多, 其實都有d "論盡" 架.

尋日係沙田玩具反斗城見到有隻牌子的孭帶布, 類似印尼孭帶的設計, 有多種顏 ...

子爵府

我之前用過chicco,阿仔7個月轉左用有扣sling,上網買二百幾一條,覺得舒服過chicco,因為可以較到好貼身,同埋兩邊膊頭冇咁痛,仲可以一邊行街一邊餵人奶,好方便~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

BABYBJORN哩隻好用我2個b都係用佢
反斗城有得買好多外國人用架

首頁

尾頁

跳至