懷孕前後

跳至

首頁
23456...84

尾頁

男爵府

Re: ㊣ § 自家坐月飲食答問坊 § ㊣

曳媽咪 :

我都好想要份食譜呀, 你可唔可以send e~mail比我呀??

thanks...a lot

[email protected]

大宅

曳媽咪! 寫道:
taurus_bb:
南棗我唸各大賣參茸既舖頭都有得賣,我估只係個價錢問題而已。而我果 d 南棗就係 "樓上燕窩莊" 果度買既,唔係好貴架咋,多數都係 $10~$20一斤左右架咋。
你見佢有 d 光澤唔係乾淨淨經已唔錯丫。

$10~$20一斤...余仁生要 $8 一兩

洋房

曳媽咪 :

我未收到, 可唔可以再send 比我呀??
真係好唔好意思,不停催你,sorry.

民房

Hello, 我都好想要份食譜, 因為我坐月其間, 無人照顧我, 又無錢請工人, 都係要靠自己

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都好想要, 請你E-MAIL 一份給我吧!
謝謝!

洋房

Re: ㊣ § 自家坐月飲食答問坊 § ㊣ ★★ 呢間房主要係對坐月有疑問及交流既集中地黎!煩? />

民房

Re: ㊣ § 自家坐月飲食答問坊 § ㊣ ★★ 呢間房主要係對坐月有疑問及交流既集中地黎!煩? />

大宅

[size=large]我曳媽在此再重申多次
[size=large]★★ 我開闢呢間房主要係對坐月有疑問及交流既集中地黎! 煩請不要在此留 email add !★★

我唔想各位既 email 舖屎浪費左呢間 chat room 既答問空間!

[size=medium]◆ 請各位往呢度留 email add ◆

[ 本文章最後由 曳媽咪! 於 08-3-18 15:56 編輯 ]
執業全職曳媽咪! 小樹屋之首席呀四!

民房

HI~曳媽?

我想要個食譜list~麻煩?send 我e-mail,

and i have some question. if i always 無大便 can i eat 蘆會. or some other suggestion ma?

大宅

[size=medium]【注意】
[size=medium] ◆ 我只會處理各位往呢間 chat room !!◆

:mrgreen: 多謝合作! :mrgreen:

[ 本文章最後由 曳媽咪! 於 08-3-18 15:55 編輯 ]

大宅

taurus_bb 寫道:
[quote]
曳媽咪! 寫道:
taurus_bb:
南棗我唸各大賣參茸既舖頭都有得賣,我估只係個價錢問題而已。而我果 d 南棗就係 "樓上燕窩莊" 果度買既,唔係好貴架咋,多數都係 $10~$20一斤左右架咋。
你見佢有 d 光澤唔係乾淨淨經已唔錯丫。

$10~$20一斤...余仁生要 $8 一兩 [/quote]

嘩!!! 咁咪好貴!! 你覺得 d 南棗係咪特別靚或大粒丫?

複式洋房

曳媽咪!,
我今日無頭痛啦,我諗都係因為唔夠訓所以咁,因為我訓左一覺好好既之後就無事...thanks
另外,我想知我今日生完第十三日,但係仲有好多血流出黎,有冇方法可以解決?

大宅

曳媽媽,我好想都有一份食譜,因為,我同老公都係一

大宅

[size=medium]【各位請注意:我供大家分享既並不是一份 "煮食譜" 黎,只係一份飲食表及注意事項而已】
[size=medium] ◆ 我只會處理各位往呢間 chat room◆

:mrgreen: 多謝合作! :mrgreen:

[ 本文章最後由 曳媽咪! 於 08-3-18 15:54 編輯 ]

大宅

曳媽咪! 寫道:
[quote]
taurus_bb 寫道:
$10~$20一斤...余仁生要 $8 一兩 /quote]

嘩!!! 咁咪好貴!! 你覺得 d 南棗係咪特別靚或大粒丫?

好似西梅干0甘大粒....算唔算大...我未見過其他呀 ?-( ?-(

大宅

曳媽媽,我好想都有一份食譜,因為,我同老公都係一

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請問南棗有咩用架??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

民房

曳媽咪

我都很想要你那份坐月秘笈參考, 如果方便的話, 請email : [email protected]

謝謝 :-P

大宅

:mrgreen: 咁多位,請不要再在此留 email,多謝合作! :mrgreen:

大家欲索取我曳媽自家編制既坐月飲食表,請前往以下 topic 度留 email 啦。↓↓↓
[size=small]★ 自家坐月飲食表及注意事項《公開版》★

大宅

pinky_to 寫道:
曳媽咪!,
我今日無頭痛啦,我諗都係因為唔夠訓所以咁,因為我訓左一覺好好既之後就無事...thanks
另外,我想知我今日生完第十三日,但係仲有好多血流出黎,有冇方法可以解決?

1. 記住一點最首要條件係先要照顧好自己身子,先有精神去照顧小b架嘛,所以多多少少都好,盡可能都要安排到時間比自己休息呀!
同埋有一點要提提架,就係休息得少係絕對會影響奶量架!
2. 一般惡露都會流 2個星期間,跟住先會開始慢慢量少同變啡紅色。唔好心急。最緊要清楚自己唔係不斷食緊 d 行血既野就得架啦。
如想幫助快 d 排清惡露,煲益母草紅糖水黎飲啦,同埋食多少少黑木耳,都有幫助架。但當覺得惡露開始量少就要停止飲用架啦。因適可而止,物極必反嘛。

首頁
23456...84

尾頁

跳至