跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我一直想回應e個topic, 很高興大家談及依靠主的問題, 因我信小孩係天父賜的, 而神所賜的福並不加上憂慮, 所以無論小朋友是怎樣, 其實能夠成為他們的父母已是福氣.

我的小孩有一個新陳代謝的病,每天都雖要特別留神照顧飲食, 我也哭過亦不時擔心小朋友的成長及健康, 但每當很擔心的時候, 我便禱告, 神總會有出人意外的平安給我. 我知道主是幫助我的, 祂愛我的小孩並不會少於我. On top, Jayden is doing his best to grow up as well! Therefore, 雖然小朋友有病, but to me, he is the best child in the world, 我覺得能夠成為他的母親是我的福氣.

所以, Bridge, just do your best and God will do the rest. 無需擔心太多.

原帖由 HappyHelena 於 09-3-4 10:21 發表
有時我都會係咁, 可能好多媽媽都會係咁, 人總係貪心, bb一出世無事健健康康, thanks GOD之後就會想佢樣生得靚啦, 肥啦, 樣樣都比人叻啦...有時都係做人媽媽既一種虛榮, 好似BB係自己既一張成績表咁, 想佢咁樣咁樣咁 ...

複式洋房

你都勁呀, 工人姐姐走咗自己照顧Issac咁耐, 咪又係好辛苦~ 同途有你地0705e班mami都係一種福

原帖由 isaacim 於 09-3-4 16:41 發表
我冇信神, 但我覺得chris1009你好叻, 我會支持你 , 見倒個仔/女一日一日咁長大, 幾辛苦都值得,

首頁

尾頁

跳至