自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

newspaperhang 發表於 17-12-23 05:28
以前好難做hot topic,依加幾十個回應已經叫hot

係喎。。。係咪改咗?
ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

NatalieTY 發表於 17-12-21 23:40
緊係啦!講咩都被曲解意思,係唔係都比人鬧,緊係無乜人敢開post啦
有d 會員好惡,你同佢意見唔同就態度好惡劣,我一定唔會回的,免得罵戰

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

魚子媽媽 發表於 17-12-21 16:19
多些爆趣開心既笑話,會吸引d, 以前較多。

可以講既笑話都講曬。

等於無厘頭電影,有幾好睇都冇喇。星爺都技窮既時候,我地普通人如何可以有料寫呢?

用戶要求終止服務

leng1999 發表於 17-12-29 06:53
可以講既笑話都講曬。

等於無厘頭電影,有幾好睇都冇喇。星爺都技窮既時候,我地普通人如何可以有料寫呢 ...

係啦,其實我上BK只一年多,已覺悶了

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

珍珠宮

回覆樓主:

容納不同聲音。
豉油版之所集人氣就係起碼有少少不同意見。專題欄常常淪致圍威喂兩眼就悶爆了。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

rayrayus 發表於 17-12-29 05:08
有d 會員好惡,你同佢意見唔同就態度好惡劣,我一定唔會回的,免得罵戰 ...

係喎,有D人好鍾意撩交嗌,未食藥就食咗先上黎啦

珍珠宮

Wingwingm 發表於 17-12-29 07:03
係啦,其實我上BK只一年多,已覺悶了

同感
留言的少所以流轉好慢
好快看完

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

劣幣驅逐良幣。社會無警察,壞人作惡,好人當災,不是宜居城市,正常d人就會移民。BK 無法庭、無法官去處理一d滋事份子,佢地可以日日上來破壞bk,BK唔知道佢地IP address? 唔知佢地電話號碼所以佢地可以無限復活?

認同BK真係變到好悶 驚俾人攻擊,驚俾人起底,大部分人都唔咁留言

侯爵府

有D傳銷有意取你TEL,這些最煩人
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

用戶要求終止服務

張就仁 發表於 17-12-29 08:02
有D傳銷有意取你TEL,這些最煩人

例如
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

大宅

kkttssng 發表於 17-12-21 14:34
以前係公司冇野做,係bk可以留連一日,但而家冇野做,淨係可以消磨到最多一個鐘,就算不停reload都冇update ...

我寧願轉場,FB大把group,有管理員,講明規矩,不合則踢,講真,真係好過呢到,好似無人管咁。

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

Zenia 發表於 17-12-29 05:00
係喎。。。係咪改咗?

可能係太少人回應,依加好多都得十幾個回應,變相有幾十個咪好似好多咁
以前起碼80-100 先hot topic到架
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

子爵府

kkttssng 發表於 17-12-21 14:34
以前係公司冇野做,係bk可以留連一日,但而家冇野做,淨係可以消磨到最多一個鐘,就算不停reload都冇update ...

好多有水準有趣的會員都因 bk 的管理政策而走左

而另外, 會員亦越嚟越雜, 保守的 jm 不敢再隨心發言了

再加上近年 bk 道德潔僻主義抬頭, 講乜都不能輕輕鬆鬆了

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

在BK都十幾年了, 近幾年越來越唔鐘意留言, 講句野都要再三看吓會唔會比人圍。
不過我都留意到其實都有好多改變左, 例如講選咩中學,
就開個WHATSAPPS GROUP講, 唔再在TOPIC到講。咁後幾年的人又點看到?

以前烹飪好多食譜,現在好多得張食物相,有時看幾頁相都無心機啦。

此生無悔入華廈,來生願在種花家!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

杜小田 發表於 17-12-29 10:49
好多有水準有趣的會員都因 bk 的管理政策而走左

而另外, 會員亦越嚟越雜, 保守的 jm 不敢再隨 ...

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

mcdullyiu 發表於 17-12-29 10:59
在BK都十幾年了, 近幾年越來越唔鐘意留言, 講句野都要再三看吓會唔會比人圍。
不過我都留意到其實都有好多 ...

我很多有討論性,甚至爭議性的話題.......不是唔敢出,而係出左廢事勞氣~

所以邊可能留到長期會員,問題係沒有了趣味性及可讀性~

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

之前有篇新聞,是有警惕性及可讀性,叫人唔好炒股票因為賠上家庭(不是唔好買),後面有人出來搞事,轉頭一日比版主封了........真係什麼心淡晒~

問題係冇心機去寫~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

大力大力 發表於 17-12-29 11:21

我很多有討論性,甚至爭議性的話題.......不是唔敢出,而 ...
我記得十幾年前在BK, 真係可以蒲一日。現在D TOPIC越來越無聊,搵幾錢,老公搵幾錢,好凍好熱又開TOPIC。
反而D有討論性, 知識性的都無。講時事又隨時變罵戰。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

琥珀宮

畀面勳章

大力大力 發表於 17-12-29 11:30
之前有篇新聞,是有警惕性及可讀性,叫人唔好炒股票因為賠上家庭(不是唔好買),後面有人出來搞事,轉頭一日 ...

你出乜舖,都會有人搞事架啦,鬼叫你紅咩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

成日見到D 貼, 唔係唔中意呢個, 就係果個
唔中意睇既電視劇, 出貼鬧一餐
唔中意睇既藝人, 又出貼鬧一餐
真係好煩

呢D 負能量勁重, 心情唔好 唔入好過入

首頁

尾頁

跳至