嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

想問大家有無咩好推介呢? 我的B諗住餵人奶.
唔知邊隻片好用, 唔知點揀好&唔知應預多少才適合.
謝謝大家的幫忙!!!

別墅

Merries is the best! 吸力強, 又軟又薄又透氣!!
我初頭預兩包(94片), 之後再買多兩包, 一共四包, 用完就轉S碼.

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章

係呀, 我都用 huggies 上次大囡用
都 ok .... 而家仲 $ 28.90 有 35 條 !

抵呀, 我打算入 6 包睇門口

原帖由 yucopooh 於 09-3-1 23:43 發表
我會用huggies~買左9包,因為我囡囡以前用左成10包nb至轉s碼~不過你唔使買定甘多咖,買兩3包用住先就夠咖啦~個個bb體形同成長發育都唔同,有d同豕3包就轉s碼咖啦~ ...

洋房

唔該哂, 咁而家我個心都定D.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

唔水客氣 !!

其實人奶 b 仲換多 d tim .... d 便便會
水 d 架 , 買住 5 - 6 包我覺得真
係 ok !

除非而家已 g 係大隻 b over 7.5 -
8 磅啦 !!

仲有呀 ... 你有無 用 hsbc 買左
mannings coupon 呀 ?? 有 mami
教我再用個 d coupon 去番 mannings
買 $ 300 既 huggies coupon 呀,
實收 $ 270 架咋 !! 甘即係有 2 個
9 折係 huggies 買片片呀 .... 真係
平平平 !!

原帖由 mingchoi 於 09-3-2 01:58 發表
唔該哂, 咁而家我個心都定D.

大宅

原帖由 mingchoi 於 09-3-1 23:00 發表
想問大家有無咩好推介呢? 我的B諗住餵人奶.
唔知邊隻片好用, 唔知點揀好&唔知應預多少才適合.
謝謝大家的幫忙!!!

我推薦 "ampers 母乳寶寶"......因為實在太好用了,人奶B的便便係好稀好稀的,母乳寶寶專為人奶B設計......吸得好勁好好,又唔會上背(普通平價版的 pampers冇得比)。

其次係 Huggies 喇,都 ok ,抵用好多囉。

因為母乳寶寶應該係最貴的尿片,每片要$2左右.....初生 BB 一日坐底要用 10 片.......即每日掉 $2x 幾蚊出街.....我 BB 就用左 5 包母乳寶寶,1 包普通 Pampers 及 4 包 Huggies 喇.....*母乳寶寶係叫朋友送的
0811有馮小貓出世,1011有馮小虎面世。呀哈哈哈....

等待驗證會員

我阿b用左3包nb片(出世時3.4kg) ,其中一包huggies, 兩包pamper, 我阿b用唔到母乳寶寶呀, 佢用到成個屁屁紅晒ar...

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

me 2

我個女都係飲人奶, 母乳寶寶好岩人奶 b ~ 吸便便吸得好好
佢就用左成 3 個月 nb 先轉細碼片

原帖由 Mrs.Fung 於 09-3-2 09:27 發表

我推薦 "ampers 母乳寶寶"......因為實在太好用了,人奶B的便便係好稀好稀的,母乳寶寶專為人奶B設計......吸得好勁好好,又唔會上背(普通平價版的 pampers冇得比)。

其次係 Huggies 喇,都 ok ,抵用好多囉。

因為母乳寶寶應 ...

大宅

me 3

我個女都係飲人奶,用Huggies用到個pat pat 紅晒,母乳寶寶就好好多,仲好soft添!

原帖由 Lqueenie 於 09-3-2 23:46 發表
me 2

, 母乳寶寶好岩人奶 b ~ 吸便便吸得好好
佢就用左成 3 個月 nb 先轉細碼片

洋房

咁我都入定幾包母乳寶寶試下先. 唔該哂你地呀希望佢岩用啦.

大宅

尿片大平賣..huggies 細碼片低至$1片.

4 x Pampers (yellow pack) 66pcs $80/pack
3 x Pampers 綠色包裝超薄乾爽 細碼 (green pack) 76pcs $90/pack
2 x 妮飄 細碼 (orange pack) 55 pcs $60/pack

買1pack可+ $30/pack 換1 pack HUGGIES尿片細碼 30pcs
每買2pack可+ $30/pack 換3 pack HUGGIES尿片細碼 30pcs

所有全新,重未開過.
kcr east rail 交收

大宅

原帖由 mingchoi 於 09-3-3 13:21 發表
咁我都入定幾包母乳寶寶試下先. 唔該哂你地呀希望佢岩用啦.

唔洗 "入定貨" 架,求其買一包huggies(e家賣緊 $29.9 看門口先啦),因為母乳寶寶都未見過會有大減價,基本上都要$9x 包。
我建議:
1/. 拿拿林上網去 http://www.pampers.com.hk/zh_cn/home.php 登記做左會員後,佢會寄 cash coupon 比你去買。

2/. 唔好怕唔好意思,d 人問你要咩 gift.....你話要尿片要 "母乳寶寶" 咁就可以慳番唔洗買。(咁如果朋友同事多,咁就要分批送母乳寶寶或其他品牌尿片的細碼,因母乳寶寶只得 new born size 即 only for 初生BB,如果你生果個係大隻B 會好快唔岩,呢點要多加留意。)

3/. 記得用完一包尿片後,成個吉袋 keep 起佢,因為儲齊 4/5 個吉包就可免費換一袋尿片。
0811有馮小貓出世,1011有馮小虎面世。呀哈哈哈....

洋房

乜原來有咁多著數架, 你唔講都唔知呀. 真係正斗噃.唔該哂呀!!!

侯爵府

妮飄好唔好呢??

我暫時買左一包nepia, 一包merries, 一包pampers, 諗住買多一包huggies, 應該都夠晒用架啦.....要call定d親戚朋友買細碼片~~

首頁

尾頁

跳至