網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

去鴨記揾,買過裝落機又唔啱蓋唔埋後蓋,請問仲可以點算,買過部新紅米唔同型號,阿媽又唔鐘意話完全唔識用,咁淘寶同款其他牌子電池
35至50元人仔又可靠嗎?

可提供link 俾我參考嗎?

男爵府

畀面勳章

貓貓6299 發表於 17-12-24 12:50
去鴨記揾,買過裝落機又唔啱蓋唔埋後蓋,請問仲可以點算,買過部新紅米唔同型號,阿媽又唔鐘意話完全唔識用 ...

好耐之前香港小米之家買過$69,唔知而家有無貨,你可以打電話問或上佢Facebook留言問有無存貨,小米沒有内銷原裝電池,淘寶賣的外觀包裝一樣都是假電,要買的大陸出名的代用電

男爵府

畀面勳章

kenyuen 發表於 17-12-24 13:56

好耐之前香港小米之家買過$69,唔知而家有無貨,你可以打 ...

我看佢個FB 自從2014 年已經冇人再留言,仲有見佢有擺條 牙虎拍賣link ,唔知賣6x 元嗰D係咪真貨呢?

男爵府

畀面勳章

貓貓6299 發表於 17-12-24 14:10
我看佢個FB 自從2014 年已經冇人再留言,仲有見佢有擺條 牙虎拍賣link ,唔知賣6x 元嗰D係咪真貨呢?
...

【我剁手都要买的宝贝(诺希bm45红米note2电池note3 note4大容量手机bm42 bm46 bn41原装),快来和我一起瓜分红I包】http://m.tb.cn/h.zfufTR 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥hUxS0Q3oLTx¥后打开(emoji)手淘(emoji)

我在小米之家买的时候是2016年6月

雅虎个D信唔过会卖假电,小米之家卖的一定是原装,如果无买上面条link买诺希这牌子

唔好买淘宝橙色包装个D话原装电,係假电,小米无在大陆出售原装电,只有香港小米之家才出过原装电

珍珠宮

15週年勳章

去鴨記揾,買過裝落機又唔啱蓋唔埋後蓋,請問仲可以點算,買過部新紅米唔同型號,阿媽又唔鐘意話完全唔識用 ...
係唔係 BM45 , 我有個全新的

男爵府

畀面勳章

siu05 發表於 17-12-24 14:47

係呀,點解你會多出咗一粒電咁特別

男爵府

畀面勳章

siu05 發表於 17-12-24 14:47

JM 請收PM 可以嗎

男爵府

畀面勳章

kenyuen 發表於 17-12-24 14:16

諾希電,響鴨記都睇過都要係蓋唔埋後蓋,JM 你比我條link 都很貴超過56元人仔,真不明白老媽唔肯改用新手機,激死

子爵府

回覆樓主:

打上小米香港客服問一下小米之家有無貨,我年頭去小米之家買過

男爵府

畀面勳章

irhk 發表於 17-12-24 17:57

部機就響2015年11月買,現在我媽部手機操作上反應完全冇問題,事關佢都唔識睇片,打game,只係舊電池橙色倦著張嘢,鼓起賬起嚟,就覺得不安咁,咁係咪代表部機已經可宣報死亡,維修或换電都係嘥氣呢?

男爵府

畀面勳章

irhk 發表於 17-12-24 17:57

同樣紅米note 2 款都係電池發賬,换咗舊電就冇事嗎?

子爵府

貓貓6299 發表於 17-12-24 18:30
同樣紅米note 2 款都係電池發賬,换咗舊電就冇事嗎?

粒電脹咗就千祈唔好用,拆出嚟,(安全咁)掉咗佢。

如果只係電池脹咗,其他冇問題,換咗粒電池就可以。
粒電唔係成日有貨,打上去hotline代查2間小米之家有無貨至上去買。無貨至考慮代用牌子,千祈咪信淘寶第三方出售所謂原裝電,小米太多假嘢。

男爵府

畀面勳章

irhk 發表於 17-12-25 00:23

粒電脹咗就千祈唔好用,拆出嚟,(安全咁)掉咗佢。

JM 你好,請問你當日都係買紅米note2 手機電嗎?收你幾錢?

打去39550581冇人聽,又話開10 點,定係鋪頭唔得閒接電話架?
如果等到星期三打去客服回覆都係等貨返就慘了

子爵府

貓貓6299 發表於 17-12-25 11:09

JM 你好,請問你當日都係買紅米note2 手機電嗎?收你幾錢 ...

打30011888熱線叫佢check,小米之家電話唔易有人接

男爵府

畀面勳章

irhk 發表於 17-12-25 11:26
打30011888熱線叫佢check,小米之家電話唔易有人接

剛才打去30011888 嗰位客服話我部機唔係香港版,所以就算去到佢名下三間分店,都不會賣粒電俾我,暈

但我媽部機當日我係在旺角電話鋪買,咁我都唔知部機係大陸定香港版架嘛?
開單頂多同我對 機身號碼 就收錢拜拜架啦!

子爵府

貓貓6299 發表於 17-12-25 11:56
剛才打去30011888 嗰位客服話我部機唔係香港版,所以就算去到佢名下三間分店,都不會賣粒電俾我,暈

但我 ...

又會咁嘅,我嗰部係大陸小米買,俾我朋友(90+)用,年頭上旺角小米之家買電池無話要睇電話版本,不過係$68定$69一粒。

如果要响香港小米買過紅米note2記錄至有得買,咁只好買代用,如品勝,諾希,飛毛腿(貴)

大宅

【CameronSino适用小米Xiaomi
Note 2手机电池大容量BM45】http://m.tb.cn/h.z7Ecnk 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥tJjg0Q69QUV¥后打开(emoji)手淘(emoji)

好掂

子爵府

貓貓6299 發表於 17-12-25 11:56

但我 ...

我頭先問返 大陸小米, 留咗電話之後佢覆返 ,竟然話 呢啲係售後服務要去 維修點檢查嗰部機之後 先 可以配返, 大陸小米之家 係售前唔會有得買。

所以,唔好意思,俾唔到幫助你,sorry

男爵府

畀面勳章

irhk 發表於 17-12-25 12:17
又會咁嘅,我嗰部係大陸小米買,俾我朋友(90+)用,年頭上旺角小米之家買電池無話要睇電話版本,不過係$68 ...

咁樣係咪可以學你嗰位9×後位朋友咁自己行入去就得話要買BM45 電就可以啦?
仲有可以收PM 嗎?

子爵府

貓貓6299 發表於 17-12-25 18:13

咁樣係咪可以學你嗰位9×後位朋友咁自己行入去就得話要買 ...

年頭喺我去買㗎,當時有貨,排隊到counter俾錢就得。

90+嗰位只係用家,傳統機轉智能機,因當時紅米有老人/簡易模式,所以買咗紅米;而且當時15年雙11我响天貓小米官網買只係649人仔,比香港小米1099港紙平。

另外,我唔知小米係唔係改咗條款。我下午用app問香港 online 客服,佢答我無存貨;我問大陸online客服,問完購買資料之後再電話回覆話要去維修點檢查過至得。

我真係唔知事隔差不多一年就咁走上去小米之家買唔買到?

你個粒真係唔好用啦,掉咗佢啦。

首頁

尾頁

跳至