美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章

有做開品牌Facial嘅JM可唔可以分享下,例如環境、服務、效果、價錢等等....
想比較下轉會去邊間好~~

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章

回覆樓主

大宅

我啱啱去erno laszlo嗰度做, 環境不錯,但基本上完全無用佢地產品,除左最後做完曬所有野搽番佢地的cream...
買package平衡1500到2000一次左右,用的送的都唔係EL的products...
真心不推薦,呢個價錢唔用EL點解要係佢度做

男爵府

回覆樓主:

我去cosme decorte 系cwb,按摩超舒服。吾hardsell

子爵府

bingbingmama 發表於 18-1-20 10:28
我啱啱去erno laszlo嗰度做, 環境不錯,但基本上完全無用佢地產品,除左最後做完曬所有野搽番佢地的cream.. ...

個facial唔係用返品牌啲products又真係嘥氣

侯爵府

bingbingmama 發表於 18-1-20 10:28
我啱啱去erno laszlo嗰度做, 環境不錯,但基本上完全無用佢地產品,除左最後做完曬所有野搽番佢地的cream.. ...

咁都好少有品牌會咁不用自己product

大宅

回覆樓主

我有係glycel 做開,當年買左80格,facial 每次扣2格,頸同眼另計,每次除返開做齋做面就500一次

去mk個間,有waiting room, 每次去都有人煲野飲,環境我好滿意
美容師手勢好平均,未試過阻到d特別差,所以我都無mark 死一個,d step都好足

Sell方面,基本上無乜點sell我,有時會問下有無興趣d trial. 或者新出product, 我想買會買,唔想既唔買都無事

都幾多次送,定都都收到d小sample, 一支支個d,生日有free facial, 不過同時我有d fd去又好sell我唸佢揀人sell我呢d太窮

佢間唔時都有free trial, 有興趣可以試下

大宅

回覆樓主

Dermagram 係我試既品牌facial 既第一間,當年有join, 非常差!好hard sell, 我做tst分店,每次都清爛面,損哂咁走,試左2,3個美容師都唔得

Hard sell到,我join 完plan 做第一次,已經sell我join 另一個,每次上去每次sell, sell plan, sell product, sell trial 個plan 最後得返5次,都唔想再去

大宅

回覆樓主

La prairie 既白魚子facial 做完皮膚白左 keep到幾日,唔hardsell 的

大宅

sin_cinderella 發表於 18-1-20 11:44
個facial唔係用返品牌啲products又真係嘥氣
所以其實做完都有少少嬲...仲要狂sell, 又黑面

伯爵府

micky320 發表於 18-1-20 22:34
La prairie 既白魚子facial 做完皮膚白左 keep到幾日,唔hardsell 的

How much?

大宅

回覆樓主:

我在銅鑼灣Alqivmia 做facial, 全線用它的産品,加幾個品牌的facial, 專注人手facial 和body massage, 無hardsell但不平,月供treatment再每次扣錢似Octopus形式,做完更relex!我幫襯十年無失望

水晶宮

adacat 發表於 18-1-23 23:41
我在銅鑼灣Alqivmia 做facial, 全線用它的産品,加幾個品牌的facial, 專注人手facial 和body massage, 無ha ...

但係搬咗去糖街我唔太鍾意!

大宅

bbbchoco 發表於 18-1-20 10:51
我去cosme decorte 系cwb,按摩超舒服。吾hardsell

請問大概幾錢?

侯爵府

bbbchoco 發表於 18-1-20 10:51

請問大概咩價位呢?

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁係用咩牌子?

大宅

sin_cinderella 發表於 17-12-29 17:45
有做開品牌Facial嘅JM可唔可以分享下,例如環境、服務、效果、價錢等等....
想比較下轉會去邊間好 ...

做過Amaini一般,雪花秀按摩超舒服,Menard 環境吾掂其他ok.

伯爵府

我有係glycel Popcorn shop 做開, 吾算hardsell

男爵府

manyonon 發表於 18-2-21 12:44
請問大概幾錢?

$700左右

大宅

bbbchoco 發表於 18-2-21 15:14
$700左右

請問邊間分店做? 包唔包修眉?

首頁

尾頁

跳至