自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

amy892hk 發表於 18-1-1 12:50
有時唔買都買咗就要等啦 但係唔好俾我的係不再熱的奶茶 溶的雪糕 有幾次外賣又入少兩個包

既然想精簡人 ...

奶茶汽水都沖定哂,放定係前台到、等執餐,奶茶係唔熱

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔知點解出得好慢,但佢地好多人喺度氹氹轉又轉得好快架噃....
啲客一多就好似塌檔咁

珍珠宮

回覆樓主

個system 好亂,其實我覺得差過之前

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得叫自選/花款可慢,但我入去只order 號碼餐,要我等10分鐘就真係慢慢慢......

前兩日上山頂,那間還用舊制,每個cashier一條落order, 一條取餐。果度好多人,本地人、中外旅客(大把6客),取餐位最多3個人,常餐係超快

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

廷廷媽 發表於 18-1-1 13:33
今日早餐減價一天,實勁多人

減價?平幾多呀?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

轉左售賣機之後,其實我好少去麥當勞啦
因為我操作好慢,同埋等好耐先攞到食物
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

mabel7705 發表於 18-1-1 11:54
點可能快咗..以前規定落單後1分鐘要執齊哂食物比顧客架

我點歺係自己用機入,比錢用八達通,只係等佢執。之前點又等,取歺又等。見佢哋人手都慳咗,唔明点解會慢。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

今朝去買早餐等左十幾分鐘,d人塞住响d收銀機前等攞餐,你地剛剛至俾錢有排都未到你有得攞,企响度阻住曬,叫佢行開又唔郁,真心唔知佢地做乜

另外今朝有氣球免費派,無職員就咁放响度自己攞,有個港媽帶一個細路就攞曬最後嗰幾個,我睇住排响佢後面個妹妹想喊!你貪心無所謂但講到出口叫你個仔唔好執輸免費就全部攞走,港孩咪咁練成囉!

子爵府

zitzai 發表於 18-1-1 11:56
頭先我 order 熱香餅等左 30 mins

廚房根本煮唔切,出面機/手機仲 ...

我頭先咪等咗半個鐘

大宅

回覆樓主:

唔係用機買定人手落餐既問題,係D職員喺入面行來行去都執唔齊野,要出既餐盆盆都漏野。上星期去一call我number即check有冇漏,見漏奶茶即講,明明有冲定奶茶放喺度都要等7、8分鐘!要我捉住出餐果個問做乜唔攞比我?我D食物等到凍哂!另外,現在佢哋餐廳D食完既餐盆成日堆哂喺枱冇人執,地方污漕。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

耕田妺 發表於 18-1-1 08:20
依家有手機落order,都好快

好似錯漏百出, 比人鬧到 PK , 員工亦配合唔到個APP , 去到一樣排隊從新打飛比現金, 有等於無呀。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

多人少少已經塌晒檔啦

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

回覆樓主

我有反映過,佢哋同我講,如果少人嘅時候係快咗,多人嘅時候,就慢過以前。真係唔知改黎做乜

子爵府

回覆樓主

點解舊制快d
原因收錢 執單都係同一個人
佢入機既時候本身對 order 已有印象

相返新制 由幾個人執單 每次佢地睇完order 要記一次 結果執單耐左

其實新制 比錢快 等食物耐
而舊制 比錢慢 執食物快

時間其實可能差唔多 但等既感覺真係耐好多
D 人 又成日執錯野

大宅

回覆樓主

今日我都中左伏用機買等左成4-5個字先有野拎

伯爵府

回覆樓主:

上次等到我杯雪糕溶左,寧願以前咁好過啦

大宅

而家「針」好晒飲品放向度
凍飲,冰都溶緊
熱飲,都攤到暖

男爵府

2018復活節勳章

stagea 發表於 18-1-1 13:36
減價?平幾多呀?

之後加價問你死未

子爵府

回覆樓主:

今朝睇完post. 下午茶時間去試。用机落單,感覺吾user friendly. 但落單後只等左三四分鐘。

旺角區麥記。人多嘅!

禁止訪問

回覆樓主:

首頁
12345...6

尾頁

跳至