興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我想買一部15吋既notebook, 主要文書, 有時俾小朋友做網上功課

百記 staff 介紹 Fujitsu Lifebook E557K501BK, around $6,500 (日本製)

請問這個牌子耐用嗎?或者有冇其他介紹, 唔該!

別墅

要買有ssd + hdd 的電腦

侯爵府

pekkle1027 發表於 18-1-5 17:36
我想買一部15吋既notebook, 主要文書, 有時俾小朋友做網上功課

百記 staff 介紹 Fujitsu Lifebook E557K50 ...

Fujitsu 日本製系列質素有保證,係部機本身已行 SSD, 上網學習用途足夠有餘。

https://www.fortress.com.hk/zt/product/lifebook-e557k501bk-notebook/p/BP_11624901

水晶宮

pekkle1027 發表於 18-1-5 17:36

百記 staff 介紹 Fujitsu Lifebook E557K50 ...

我剛剛係電腦商場買左部DELL16.5”, 型號15R-R5740H, $5399。 但只送左隻無線老鼠及原廠電腦手提袋。 不過就加左$100買左3年防毒軟件(原價$299)。

唔知抵唔抵,但係目標價範圍內。

天空之城, 快樂之地

子爵府

回覆 PCCW2319 的帖子

多謝你意見. 我都可以考慮一下市面上太多款

子爵府

回覆 crshk 的帖子

身邊朋友叫買MACBOOK AIR, 你又覺得點? 邊部好D呢? 唔該!

子爵府

回覆 wai0290 的帖子

你有冇推介呀? THX! 因為市面上太多款式了

複式洋房

pekkle1027 發表於 18-1-8 09:38

身邊朋友叫買MACBOOK AIR, 你又覺得點? 邊部好D呢? 唔該!

日本製的Fujitsu十分高質素
很耐用
若果用macbook要留意小孩懂不懂用
因與普通電腦的平台不同

侯爵府

pekkle1027 發表於 18-1-8 09:38

如果你用慣 Windows, 應該買 Fujitsu。 MacBook Air 行 MacOS, 係另一種系統,用法不同。

雖然 MacBook Air 可以裝 Windows 行雙系統,不過如果你不太熟電腦,不建議咁做。

首頁

尾頁

跳至