想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個女5歲,我c6最近成日叫我生多個(佢發仔溫的),我又係想同唔想之間,有無媽媽同我一樣情況,入黎一齊傾下啦^^:

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個囝4歲, 我一路都都發囡温, 希望可以快D生返個.

複式洋房

回覆 # 的文章

咁你有無唸住生多個呀?湊2個我怕湊唔掂,所以心大心細...你呢?你自己湊?

別墅

hi,妳們好
我囝囝現2歲,我都想生個囡,但C6吾想生,我真是沒辦法了.

複式洋房

點解你c6唔想生.....?

大宅

我有個女3歲幾,我宜家都心大心細想生多個啊,

大宅

好媽媽勳章

我個仔13個月,而家唸住生多一個,不過上個月衰左,
開頭我C6都吾想生架,後尾我游說左佢好耐佢先肯咋.
我同佢講親大家都後生,係就快D,可以早D退休MA,
我係全職媽媽,生多一個就會考慮請工人,
出黎做番野囉

複式洋房

你地幾多歲生第一個架?我21歲生....

男爵府

原帖由 yojo 於 09-3-4 15:43 發表
你地幾多歲生第一個架?我21歲生....

wow, 你都好後生喎~~

複式洋房

我1月15号至生咗个女,我都諗住等个女岁半度就開工再生多个!我同老公都有共識喇!

原帖由 yojo 於 09-3-4 11:00 發表
我個女5歲,我c6最近成日叫我生多個(佢發仔溫的),我又係想同唔想之間,有無媽媽同我一樣情況,入黎一齊傾下啦^^:

伯爵府

我生我個囡果陣差唔多23歲囉...我都想生第2個小朋友,但我o岩o岩比公司炒左...我要快d搵到工先敢諗喇~

大宅

我個女都係5歲呀,我老公對生多件一時一樣架,阿女兩歲幾時就想生仔,但試咗一陣唔成功然後我哋關係轉差就冇咗回事,呢兩年關係好返,佢都冇提過 反而係我舊事重提,因為唔想個女第時冇人冇物囉。呢一代個個都一個起兩個止,我哋嗰輩兄弟姐妹,老表一大堆,我個女冇兄弟姐妹之餘,兩邊老表加埋一隻手數得晒 呀.第時C6唔响度得返我兩母女相依為命,我有咩頭暈身熱,阿女唔响身邊搵邊個理我呀,我其實冇咩所謂,但父母有病,做仔女的梗會擔心架,唔想個女咁大壓力, 我老公諗諗下都唔再執著仔定女,可能近年99身體唔好令佢好緊張,成日為著99健康左騰右騰,所以有D體會而改變咗佢諗法,不過唔知幾時先搞得成呢

原帖由 yojo 於 09-3-4 11:00 發表

複式洋房

其實就係因為我係獨生女,我自己一個都好悶,我C6有5兄弟姊妹,C6仲要有個孖生細佬,可能佢又細到大都有兄弟姊妹,佢覺得生多一個會好D喎....同埋仲有一樣野令我十五十六想生既原因係因為我係獨女,我媽咪係年半前意外離開左我,果時我真係好唔開心,無人可以同我再訴心聲...我有時望下個女,TOUCHWOOD講如果我兩公婆第二時有咩事,個女都唔知點算...唉..而家我爸爸一個人住,我又怕我生多個會無時間陪佢,所以我好矛盾,各位姊妹,你地覺得我應該點好呢....

大宅

咁好彩你早結婚,有你先生同囡囡陪响你身邊,我覺得老人家最開心有孫抱,我老豆睇住我個女的相都冧到暈,你唔洗諗啦,快D生啦,湊仔咁勞心勞力,真係要後生先捱得住,其實我諗返都覺得辛苦,不過為咗個女咋

原帖由 yojo 於 09-3-4 17:51 發表
其實就係因為我係獨生女,我自己一個都好悶,我C6有5兄弟姊妹,C6仲要有個孖生細佬,可能佢又細到大都有兄弟姊妹,佢覺得生多一個會好D喎....同埋仲有一樣野令我十五十六想生既原因係因為我係獨女,我媽咪係年半前意外離開 ...

大宅

我想生多個未又都系想阿女有個伴,第時我同c6有事,都唔使得返阿女一個甘慘.不過如果自私d就唔系甘想生囉,因為宜家d經濟甘差,自己都想留個錢傍身,又怕生多個自己唔知攪唔攪得掂.所以真家都仲系心大心細

複式洋房

唉....總之就係唔知點好..其實早兩晚我同c6 dodo(無做任何安全措施,係生之個女5年來第一次,次次都有避的),我同c6講其實我都想生多個,不過真係好多野憂心,之後我同佢講今次唔用一次,睇下個天意係點,如果有就要,無就再遲d先算...我咁做係咪好衰??

大宅

回覆 # 的文章

我就好想追個女,但我老公唔制,點解D男人唔想生?又唔駛佢生,又唔駛佢痛

大宅

醒目開學勳章

我b女就黎5個月, 想生個虎b, 仔女都無所謂, c6就想生個仔囉, 雖然經濟e+唔多好, 但平有平養, 貴有貴養, 如果唔生, 我諗我老左會後悔囉~

大宅

我個女今年4歲, 其實我生完個女之後, 已經想生多個, 想生個仔. 同我老公講, 佢唔肯, 一味係咁拖, 拖到個女3歲 (其實中間成日問佢, 佢唔答我), 我問佢, 你係咪想生多個o架? 係定唔係都要答我o架?! 你話唔肯, 我咪收口唔再提囉!!! 你唔講, 我真係唔知你個心諗緊乜o架? 卒之比我逼佢答: 生囉.
但面對現在咁嘅經濟, 面對巨大工作壓力, 都驚唔容易有, 個心好忐忑不安, 唔知點好......各位姊妹, 你地又點睇?

男爵府

我囝囝而家足5yrs old, 打算今個月開工.... 心情好緊張呀.... 其實我生囝囝時已決定到佢p1時生多個架喇...但中途又唔想生喎..... 一路心大心細...上個月終於決定要多一個.... .... 我唔知道生多一個b要幾多錢..幾煩..幾難溴.... 但我sure 一定會更加開心and幸福~

首頁

尾頁

跳至