親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有無釜山到鎮海包車一日司機推薦,謝謝!

來緊復活節去鎮海睇櫻花,2大2小,諗緊包車方便d..

伯爵府

留毛

大宅

回覆樓主:

我都係復活節出發呀,我上網睇釜山有巴士大約一個鐘頭去到,不過聽聞櫻花季節超多人搭巴士排長龍,所以我都考慮緊包車

男爵府

summerbabe 發表於 18-1-12 15:49
我都係復活節出發呀,我上網睇釜山有巴士大約一個鐘頭去到,不過聽聞櫻花季節超多人搭巴士排長龍,所以我都 ...

但d人又話其實勁多加班車,人流好快去到..

所以我都1516係埋一定要包車,我都諗過的士去沙上,再搭巴士過去,中間又係的士來回景點.......

諗到頭都爆,排行程..

大宅

Loiswawa 發表於 18-1-12 16:00
但d人又話其實勁多加班車,人流好快去到..

所以我都1516係埋一定要包車,我都諗過的士去沙上,再搭巴士過 ...

呢幾曰上網搵料,網上釜山包車資訊唔多,好多時都係廣告商推薦,勁貴見到有一間差不多為港幣 $2000/8小時,4人車,好少網友推薦釜山,反而首爾就好多包車推薦

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

上年我零晨機到釜山落機後即包車入鎮海,因為早一晚勁大雨打落了很多櫻花,入去途中都係好大雨去到已經吾靚 去到鬼影都吾冇隻相比前一日人山人海同d樱花真係靚好多,跟住我就改變行程叫左司機去海雲台、迎月路、五六島,原本傾好包車230000won,但最後只收我190000won司機仲吾收我食飯錢。
我只想講個價錢比大家參考,我冇左他們的聯絡了,請不要叫我PM.
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

男爵府

summerbabe 發表於 18-1-15 16:36
呢幾曰上網搵料,網上釜山包車資訊唔多,好多時都係廣告商推薦,勁貴見到有一間差不多為港幣 $2000/8小時 ...

我見到有個260000won,12人以下車種,但都係無人用過,都唔知包唔包好。

首爾就真係勁多包車資料,釜山我係另一谷都問,但無人答到我

男爵府

hhmum 發表於 18-1-15 22:28
上年我零晨機到釜山落機後即包車入鎮海,因為早一晚勁大雨打落了很多櫻花,入去途中都係好大雨去到已經吾靚 ...

230000won抵哦,可惜無資料了..

我係3月30日~4月3日都係釜山(之前係首爾),我諗見到靚櫻花機會都大...只係希望人唔好多到嘔

伯爵府

虎到金來勳章

Loiswawa 發表於 18-1-16 10:56
230000won抵哦,可惜無資料了..

我係3月30日~4月3日都係釜山(之前係首爾),我諗見到靚櫻花機會都大... ...

鎮海一定很多人除非落雨

子爵府

summerbabe 發表於 18-1-12 15:49
我都係復活節出發呀,我上網睇釜山有巴士大約一個鐘頭去到,不過聽聞櫻花季節超多人搭巴士排長龍,所以我都 ...
[由釜山出發] 2018鎮海櫻花節連接駁巴士一日遊
[url=]
[/url]
[url=]
[/url]

Previous

Next

出示憑證電郵 英語 參加團體旅遊 與工作人員會合 指定使用日期 3日前取消(韓國標準時間下午4點前) - 退還100%款項
最新消息

2018套票已接受預訂!

費用包含

✓ 來回接駁巴士
✓ 會中文/英文工作人員
✓ 麵包及水

使用方法

向工作人員出示確認郵件即可

營業日期/時間

每天 (只限於2018年3月30日-4月9日期間)
- 實際營運日期間將因應櫻花盛放期而變動

可預約時間

接受1日前直至09:00 KST

取消政策

於出發前3日前取消可擭100%退款

相關網誌

簡介[size=1em]

位於韓國南部的海軍港口城市,亦是欣賞櫻花勝地,遊人可穿梭於一條長達幾公里的櫻花樹徑,的確賞心悅目。 4月初是櫻花盛放之時,每年均有軍港祭,種的櫻花慶祝活動、民俗表演以及有關鎮海海軍基地的展覽、博物館等,欣賞迷人的櫻花之餘順道又可遊覓作為海軍基地的鎮海,略述如下:

性質 — 鎮海市是個軍港城市,有海軍軍官學校及海軍基地司令部等。每年當櫻花滿開之際,視為追慕韓國民族戰爭英雄李舜臣將軍而舉辦的盛事。

活動內容 — 各種的櫻花慶祝活動、文化藝術活動、民俗表演、展銷活動等節目。

自1963年起,每逢櫻花盛放期間,鎮海均舉辦「鎮海軍港節」,紀念在壬辰倭亂中[1592-1598] 英勇的李舜臣將軍而辦。在慶典活動期間,原本出入嚴格管制的鎮海士官學校和海軍本部全都開放給一般遊客自由參觀。節日期間正值鎮海櫻花盛放期,因此又稱此節日為「鎮海軍港櫻花節」,是韓國最大的櫻花慶典。在燦爛繽紛的櫻花大道上,既能直接體驗櫻花雨的美景,又可觀賞紀念李舜臣將軍的追慕式及軍樂隊巡遊公演,到韓國賞櫻的您當然也不容錯過。

忠武宮 (李舜臣將軍) 的追悼紀念儀式、軍隊演奏、憲兵巡遊、海軍巡遊、忠武公勝戰遊行。

只在鎮海軍港節期間限定開放的海軍士官學校和海軍鎮海基地司令部的櫻花路,是平常極難窺全貌的賞櫻秘境。在海軍士官學校內的旅遊名勝除了櫻花之外,還保存實物大小的龜甲船及海軍和李舜臣將軍資料的博物館。

節日期間其中一個人氣最高的必到地方一定是1.5公里長的慶和火車站。一個已停用的火車站現開放給遊人,只是偶爾會有備用火車經過。路軌兩旁種滿了櫻花樹,景緻優美,是不少韓劇的取景處,亦是戀人們及家庭的消閒好去處。

*如留宿在釜山請查看此套票

價格[size=1em]每位 (3歲或以上): ₩40,000
嬰兒(0 至35 個月): 不佔用接駁巴士上的任何座位時免費。如有同行嬰兒,請在付款頁面留下備註。

包含

不包含

✓ 來回接駁巴士
✓ 會中文/英文工作人員
✓ 麵包及水✗ 個人飲食
✗ 導遊導覽服務

行程時間表[size=1em]

時間

行程

上午08:00
上午08:40
上午09:00

海雲臺站
西面站
釜山KTX火車站

上午09:40 - 上午11:40

鎮海軍港櫻花節

下午12:00 - 下午02:30

余佐川櫻花大道 + 午餐

下午02:30
下午03:30
下午04:00

釜山KTX火車站
西面站
海雲臺站

✓ 行程時間表只供參考,需視乎當天交通情況而定。
✓ 在週末或假期時,行車時間可能是平日的兩倍。

集合地點[size=1em]

✓ 工作人員或司機會配戴著上圖的標誌。
✓ 請在出口耐心等待工作人員切勿四處到處尋找巴士。

上午08:00 海雲台站5號出口

上午08:40 西面站12號出口

上午09:00 KTX釜山站1號出口

尋找最接近您的地鐵站

預訂方式[size=1em]步驟 1 - 選擇日期、地點及人數後,於網頁結帳後完成。

步驟 2 - 收取確認電郵

步驟 3 - 向現場工作人員出示您的確認電郵即可

✓ 如攜帶大型行李 (如: 小孩座椅、嬰兒車或輪椅),請在付款頁面內留下備註。

注意事項[size=1em]✓ 請務必準時回到集合地點。接駁巴士將準時離開並不會等待任何人。

取消政策[size=1em]✓ 於行程前3日取消,可獲退還100%款項。(於韓國當地時間下午4點前)
✓ 於行程前2日取消,可獲退還50%款項。(於韓國當地時間下午4點前)
✓ 於行程2日内取消,將不予退款。(於韓國當地時間下午4點後)

✓ 更改預訂內容必須於行程3日前提出申請(於韓國當地時間下午4點為準)

遲到[size=1em]✓ 在集合當天遲到/缺席一律被視為取消預訂,不可退款。
✓ 若當天遲到但仍想繼續行程,我們可協助您更換到其他日子,但將需繳交原訂單50%的手續費。

惡劣天氣[size=1em]✓ 若旅程當天出現下雨或下雪的情況,本行程將如常進行。若您要求取消行程,則按照取消政策辦理。
✓ 若旅程因政府頒布災害警報而被取消,您可選擇免費更改日期或者取消行程。

男爵府

hhmum 發表於 18-1-16 12:12
鎮海一定很多人除非落雨

平日都會勁多人?
我仲以為會好d,所以諗緊4/2去,星期六、日就釜山市內睇...

男爵府

fatboyL2 發表於 18-1-16 12:45
[由釜山出發] 2018鎮海櫻花節連接駁巴士一日遊

留2個半鐘都無呀...架車

子爵府

Loiswawa 發表於 18-1-16 13:40
留2個半鐘都無呀...架車

上午09:40 - 上午11:40

鎮海軍港櫻花節

下午12:00 - 下午02:30

余佐川櫻花大道 + 午餐

子爵府

hhmum 發表於 18-1-15 22:28
上年我零晨機到釜山落機後即包車入鎮海,因為早一晚勁大雨打落了很多櫻花,入去途中都係好大雨去到已經吾靚 ...

想問2017年釜山的花期準嗎?去年是4月1至10吗?
今年見韓國網站是3月26至4月2日,但。
U magazine寫4月上旬至中旬。

男爵府

fatboyL2 發表於 18-1-16 14:17

無,因為它11:45到鎮海,然後2:30它寫到左KTX釜山站,車程都成粒鐘了,它幾點由鎮海閃??你計下就知...

我有小朋友,即小朋友唔使食飯啦...仲趕過join local tour

男爵府

fatboyL2 發表於 18-1-16 14:24
U magazine寫4月上 ...

好難講,櫻花呢d野真係睇彩數...
天氣早暖左,就會早開
上年櫻花期遲左,因為天氣比較凍...(日本係咁),韓國唔係太清楚..

不過我妹上年4月1日係鎮海見到盛開...

伯爵府

虎到金來勳章

fatboyL2 發表於 18-1-16 14:24
U magazine寫4月上 ...

我上年4月11號去的好多地方都係得D謝櫻,因為經歷一場大雨已經打散左好多我見過人地在4月10號係鎮海影既相爭一日真係爭好遠

子爵府

回覆樓主:

剛剛聖誕包左架車,統營一日遊,零晨機一早到,接機后玩一日再回西面酒店,25人車(1x人同有行李)40萬w,未出發前whatsapp聯絡(要先付全數),有懂中文人,開頭都驚比哂錢會甩底,但最后都順利完成行程,有需要pm問資料
^0^

大宅

567 發表於 18-1-16 18:00
剛剛聖誕包左架車,統營一日遊,零晨機一早到,接機后玩一日再回西面酒店,25人車(1x人同有行李)40萬w,未 ...

好扺呀…25人車先係40萬won,我昨天搵到一間已經叫做最平,報價都要21萬/4人車,重點今次只係同先生2位,貴咗D

大宅

回覆 567 的帖子

請問你一日遊去左咩地方? 我新年去4天. 都想一日包車, 景點想去甘川洞, 海雲台, 市場等. 請問地方係自選或司機安排? 可以PM司機比我嗎? 懂中文嗎?

謝謝

首頁

尾頁

跳至