親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

manyi911 發表於 18-1-17 15:07
回覆 567 的帖子

請問你一日遊去左咩地方? 我新年去4天. 都想一日包車, 景點想去甘川洞, 海雲台, 市場等. ...
我去左統營呀,其實同果d一日團差不多行程,但我諗住第一日接機,同埋有得係架車補眠(零晨機),咁多人包車扺呀
統營斜坡滑車(Skyline Luge)

韓國獨特戶外體驗活動! 1.5公里的跑道由您自己掌控的速度,讓你與一家人一起度過愉快的一天!

・ 統營中央市場
統營中央市場擁有四百多年的歷史,充滿了舊時市場風情。因為中央市場是鄰近海岸線的市場,在這能享受新鮮的海鮮大餐。

・ 東皮郎壁畫村
東皮郎壁畫村也叫做東崖壁畫村。這些人在村里的矮牆、路邊等所有地方畫上了壁畫,從此海邊的小村子煥然一新。童話一般的村莊,同時也是韓劇《善良的男人》拍攝地。

再見時間有多,就去左附近樂天超巿掃貨,車埋去酒店,好滿意呀,

司機唔識中文,但聯絡人識(有台灣同hk人),個老細好似係韓國人,但來左hk幾年生活識講同聽廣東話,你試下google打 tktravelkxxxx (kxxxx係韓國英文),搵下
^0^

子爵府

manyi911 發表於 18-1-17 15:07
回覆 567 的帖子

請問你一日遊去左咩地方? 我新年去4天. 都想一日包車, 景點想去甘川洞, 海雲台, 市場等. ...
但其實你去d地方,坐鐵都好方便,你一行好多人嗎?如果四人可能坐的士仲平過包車
^0^

大宅

回覆 567 的帖子

Hi, 多謝回覆...其實我唔知邊度統營 ...釜山第一次去...我一行4人咋....諗住包車一日去幾個地方...好方便..我都有考慮坐的士的....所以都要搵定資料....
唔該晒....

子爵府

summerbabe 發表於 18-1-12 15:49
我都係復活節出發呀,我上網睇釜山有巴士大約一個鐘頭去到,不過聽聞櫻花季節超多人搭巴士排長龍,所以我都 ...

你们是否三月底出發去釜山? 可否到左釜山分享下實地樱花開苑狀况。

男爵府

567 發表於 18-1-16 18:00
剛剛聖誕包左架車,統營一日遊,零晨機一早到,接機后玩一日再回西面酒店,25人車(1x人同有行李)40萬w,未 ...

Pm左你...

男爵府

summerbabe 發表於 18-1-17 12:08

好扺呀…25人車先係40萬won,我昨天搵到一間已經叫做最 ...

你搵左邊間報價呀

我搵左淘寶店問,要1750人仔

大宅

Loiswawa 發表於 18-1-18 13:48

你搵左邊間報價呀

都係網上介紹的,後生仔講國語,用Line聯絡,21萬去鎮海,因我想去金海+1萬,Total 22萬,格價後佢已經係最平,呢個星期搵到我頭都爆唔再搵了,所以我昨天決定book咗佢

大宅

fatboyL2 發表於 18-1-18 12:21
你们是否三月底出發去釜山? 可否到左釜山分享下實地樱花開苑狀况。

可以呀…我係4月頭

伯爵府

summerbabe 發表於 18-1-18 14:48
都係網上介紹的,後生仔講國語,用Line聯絡,21萬去鎮海,因我想去金海+1萬,Total 22萬,格價後佢已經係 ...
可否PM資料? thx

伯爵府

虎到金來勳章

Loiswawa 發表於 18-1-18 13:48

你搵左邊間報價呀

我上年都有問過淘寶,佢開價190000won
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

男爵府

hhmum 發表於 18-1-19 10:47
我上年都有問過淘寶,佢開價190000won

我一開始問,話1000人仔,然後比埋想去的點..就變17xx人仔

男爵府

都係網上介紹的,後生仔講國語,用Line聯絡,21萬去鎮海,因我想去金海+1萬,Total 22萬,格價後佢已經係 ...

好好呀......

他有無人可介紹呀

大宅

Loiswawa 發表於 18-1-19 11:08
我一開始問,話1000人仔,然後比埋想去的點..就變17xx人仔

好多都係開19-20萬,不過只限市內,鎮海好遠,我個邊開頭開19萬,心諗咁抵 原來限市內,車程遠另加錢,所以一定要問清楚

大宅

回覆樓主:

follow

別墅

回覆樓主

鎮海 4月6日 仲有櫻花(emoji)盛開?

伯爵府

請問你比左訂金定個人資料?佢要我比護照資料令我有d欲步

大宅

tarejackie 發表於 18-2-4 12:22
請問你比左訂金定個人資料?佢要我比護照資料令我有d欲步

我緊係冇俾啦,我話去咁多國家包車咁耐從未試過要俾訂,因為我覺得冇保障,俾咗錢你當日唔嚟車我咪大鑊 原來其實佢係驚人放飛機,曾經有人book咗玩失蹤,我話機票酒店已book好哂,唔會咁冇品放你飛機,我cap咗機票&酒店個confirmation screen俾佢睇,passport淨係睇到我個英文名,當然其他重要資料一定要遮哂啦,後尾佢先安心唔洗我落deposit留位俾我 當然你要考慮清楚先book,因為人哋留咗個期俾你,如果唔要好慘,臨時臨急冇其他客人頂上,咁就真空咗全日,其實有時睇fb都有好多包車司機呻,好多香港人book咗,臨時唔要不單止,仲要玩埋失蹤又唔cancel,搞到串哂,真係多得佢哋唔小

伯爵府

summerbabe 發表於 18-2-4 23:25
我緊係冇俾啦,我話去咁多國家包車咁耐從未試過要俾訂,因為我覺得冇保障,俾咗錢你當日唔嚟車我咪大鑊 :s ...

我都明呀⋯但佢要護照資料令我有d卻步,始終太多個人資料⋯
我問佢護照要咩資料佢又答唔出
我比左機票資料佢之後完全冇反應

民房

567 發表於 18-1-16 18:00
剛剛聖誕包左架車,統營一日遊,零晨機一早到,接機后玩一日再回西面酒店,25人車(1x人同有行李)40萬w,未 ...
你好 可否PM資料給我 謝謝

首頁

尾頁

跳至