自由報料

跳至

首頁

尾頁

洋房

我2月尾去元朗食(晚飯),叫咗$1蚊雞1隻,蠔仔粥,1口牛等等...,仲食甜品添,最後都係二佰蚊左右,4個大人食每人$50,真係好抵食!仲食唔晒添!好彩無再叫多幾個餸。

原帖由 bebefun 於 09-3-4 16:48 發表
咁去潮樓或潮館低呀, 我地連大連小 11人,

食左 3隻雞, 蠔餅,蠔仔粥,炒飯2碟,卥水雙併,1打桃包,

都係$294

大宅

稻x集團好似唔收加一架(冇記錯的話)
因為我去好多間都冇加一同茶介

如果佢收薑蓉錢我會比返佢
因為有時d酒樓有花生係度 咁我會比返佢
佢就唔會收錢
歡迎參觀我的個人網頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

客家好棧先係三免, 即係免 (茶, 芥, 加一)
:-D :-D :-D

大宅

醒目開學勳章

請問樓主呢個係你朋友最近的親身經歷嗎?

因早排都有類似topic, 大家都話稻香無取巧, 而以下呢種收費係幾年前做$1雞時的被取巧收費經歷, 只不過那個樓主朋友以心為心今次都如上次咁d酒樓會取巧收費, 於是將此經歷告知周邊好友以防朋友被騙, 出自一片好心, 只係無講清楚發生的時間吧!!!

記得那個topic得出結論是無取巧收費, 同之前幾個回應一樣, 大家應可以放心吧...如有人近日真的有相同經歷, 請記緊上嚟報報料吧!!!

原帖由 Cattt 於 09-3-4 16:06 發表
朋友去過稻x食一蚊一隻雞...計法如下:

假設隻雞原價$100, 要收番加一, = $10 再加 $1 (雞價) = $11.00
薑蓉: $40.00 碟, 加一$4.00 = $44.00.

朋友唔知"訂", 要左兩碟薑蓉, 結果一碟一蚊雞收番: $44 + $44 + $11 = ...

大宅

我星期日先岩岩食完稻香 $1 雞~
無問題...無收咁既extra費用~

大宅

這個email, 我昨日都收過...
仲周圍問人, 有無人去食過?
相信都唔係真的...
因為這post有咁多人試過, 全部都係收$1雞!!

原帖由 Cattt 於 09-3-4 16:06 發表
朋友去過稻x食一蚊一隻雞...計法如下:

假設隻雞原價$100, 要收番加一, = $10 再加 $1 (雞價) = $11.00
薑蓉: $40.00 碟, 加一$4.00 = $44.00.

朋友唔知"訂", 要左兩碟薑蓉, 結果一碟一蚊雞收番: $44 + $44 + $11 = ...
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... ;page=2#pid31691805

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... ;page=1#pid31537577

大宅

係朋友發給我的訊息. 如你所講, 我只是以心為心, 唔希望大家被酒樓取巧收費, 如果咁多媽咪試過今次promo冇多收錢就太好了, 希望冇令大家不便... sorry!

原帖由 wpwong 於 09-3-4 18:01 發表
請問樓主呢個係你朋友最近的親身經歷嗎?

因早排都有類似topic, 大家都話稻香無取巧, 而以下呢種收費係幾年前做$1雞時的被取巧收費經歷, 只不過那個樓主朋友以心為心今次都如上次咁d酒樓會取巧收費, 於是將此經歷告 ...

首頁

尾頁

跳至