自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

樓主嘅男友/c6肯就得啦

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

iPhone (套)一定無問題,至於 iPhone 有些險.......

qoo888    發表於 18-1-11 13:12
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

自己提出話要就唔好啦

男爵府

我會自己買 唔會開到聲叫人買, 好似唔知點咁
不過人人相處方式唔同, 如果你講想要, 佢又肯買咪OK

ivory0915    發表於 18-1-11 09:19

珍珠宮

回覆樓主

點解會好衰既?

大宅

如果你地都有咁嘅經濟能力而你又送番差唔多價錢嘅野比對方我覺得無問題,感情係雙方都有責任去付出,見過有d女仔要男友送名牌手袋但自己就求其去超市買粒減價5蚊嘅心心朱古力比對方我覺得好過份。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

要睇另一半經濟能力喎,富二/三代的話你就過份節儉囉

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Lorican 發表於 18-1-10 16:18
點解會好衰既?

因為價格很高......
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇對方經濟能力

別墅

要睇經濟能力同你地係味都送差唔多價既野比對方啦

珍珠宮

大力大力 發表於 18-1-10 16:41
因為價格很高......

你個表情公仔咩意思呀!

複式洋房

回覆樓主

我覺得如果手機未壞又唔係好需要換既...
減少製造電子垃圾嘛(擺係度唔用都好浪費..)

不果如果對方唔介意咁貴重都ok
但係我都認同樓上啲回覆,自己既野自己買,或者佢今次買咁貴重既野比你。你下次又送返咁上下既比佢

珍珠宮

回覆樓主

如果樓主覺得因為價格很高,自己提出黎都覺得唔好意思,好衰,就應該自己比錢買。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

huiliusome 發表於 18-1-10 16:15
情人節禮物如果要I風X 會唔會好衰...
我仲用緊IPHONE 6, 好多年無換機, 心思思想換...
...
老公OK,男友就.....我覺得銀碼較大,唔會叫男友送。

mother904    發表於 18-1-10 17:09

侯爵府

回覆樓主:

我自己嘢會自己買。對方的禮物一向只是睇心意,除非大到係層樓,我先睇價值。何況,我同c6 d錢撈亂使,佢嘅錢都係我嘅錢。

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

想換咪自己比錢換,要人當情人節禮物送比妳,送禮講個心,咁如果妳男友話要隻Rolex做禮物,妳係唔係又送番比佢先
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

襯 I Mac Pro

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至