夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

你現在應盡快將件事同自己父母講.
你今個月都生, 你父母仲未知道你老公的事?
你父母是最錫你的, 他們會支持你, 會幫助你, 雖然你可能不想令他們擔心, 但你生完之後真的要人照顧, 心理及生理壓力都好大!

大宅

唔好意思都要講句,你C6真係賤到無論
我自己都大緊肚,知道懷孕呢個時間真係好需要老公呵護同精神上支持~
而家你一定要同父母交待呢件事
建議你返外家待產&坐月
而家你成日見住你C6唔返黎+99,唔多唔少會影響心情&心理壓力好大架~
同埋等佢地知道件事有幾嚴重都好
你唔使買佢怕,相信所有bk媽媽,你身邊愛錫你既人一定企係你果邊支持你~

複式洋房

原帖由 csc_y 於 09-3-5 11:26 PM 發表
你現在應盡快將件事同自己父母講.
你今個月都生, 你父母仲未知道你老公的事?
你父母是最錫你的, 他們會支持你, 會幫助你, 雖然你可能不想令他們擔心, 但你生完之後真的要人照顧, 心理及生理壓力都好大! ...

岩呀,你而家應該快d同屋企人講,如果可以的就番去住,仲要不動聲色咁搬走,唔好俾你個c6知,等佢番到黎屋企見到你執晒野走睇下佢會點....佢打俾你你都暫時唔好聽住,至於你搬左去邊就睇下你自己想唔想俾佢知(其實我覺得最好都係唔好講住,除非佢估到你無地方住,一定會番外家...)個男人本來以為個老婆係屋企等自己,佢玩女人都玩得暢快d,所以你一定要搬走,就當俾時間你自己好好再想清楚同埋俾時間你自己好好再睇清楚你個c6!你考慮下我既提議啦,我之前咪同你講過我都發生過你咁既情況既,你記得嗎?我都係搬走左,我知個個未必唸法一樣,但係你而家真係好需要屋企人既照顧,就算最後你如果唸住唔搬走的話,我覺得你而家都應該講左你c6既事俾你屋企人知先.....

珍珠宮

走與唔走,其實各有道理,不過現實上,我見既case係老婆走左,個c6玩得更放,而且覺得名正言順係你走,唔係我既責任,咁你要預左未必救得返囉!

如果抱有一絲希望想救,就真係要諗清楚至好走,走左就唔好抱有期望,當然,如結局理想就係bonus囉!

男爵府

講真,樓主走咗,究竟佢C6會玩得更開心呀?定個老婆走咗先知大件事,好係呢度眼見有好mama生完至比C6遺棄,亦有D會跪地錯,真係好睇個賤6個格,根本無人會知結果係點,BB係mama肚裏,mama唔開心,BB亦會感受得到,當前係咪自己既感受係最重要呢?

珍珠宮

咁都係既……針唔拮到肉唔知痛,所以,大家只比個意見,樓主你自已要小心衡量啦。無論你點做,大家都支持你!

原帖由 溫柔 於 09-3-6 11:17 發表
講真,樓主走咗,究竟佢C6會玩得更開心呀?定個老婆走咗先知大件事,好係呢度眼見有好mama生完至比C6遺棄,亦有D會跪地錯,真係好睇個賤6個格,根本無人會知結果係點,BB係mama肚裏,mama唔開心,BB亦會感受得到,當前係咪自己 ...

男爵府

你個 c6 簡直係一個超級賤人 , 你現在應該好以其他媽咪咁講, 等 BB 出左世先, 到時點做, 其實你已經心裡有數

複式洋房

First please take care good yourself and baby. Dun think too much! if you need help, or your family cant support.

I am sure, here many mama can give you a hand for sharing and helping. Dun hide the bad feeling in heart, this is really no good for you & baby!

God bless, my church have many sisters and brothers would like to help you!!

大宅

原帖由 yojo 於 09-3-6 10:30 發表

岩呀,你而家應該快d同屋企人講,如果可以的就番去住,仲要不動聲色咁搬走,唔好俾你個c6知,等佢番到黎屋企見到你執晒野走睇下佢會點....佢打俾你你都暫時唔好聽住,至於你搬左去邊就睇下你自己想唔想俾佢知(其實我覺得 ...
岩!!!!!有D男人真係唔嚇唔驚架 , 佢睇死你大住肚唔敢走 , 你一走佢就知驚 , 就算佢肯認錯你都唔好咁快原諒佢 , 如果唔係佢又會攪攪振

男爵府

原帖由 溫柔 於 09-3-6 11:17 發表
講真,樓主走咗,究竟佢C6會玩得更開心呀?定個老婆走咗先知大件事,好係呢度眼見有好mama生完至比C6遺棄,亦有D會跪地錯,真係好睇個賤6個格,根本無人會知結果係點,BB係mama肚裏,mama唔開心,BB亦會感受得到,當前係咪自己 ...

你搬走與否? 佢會否回頭? 其實, 真係好睇你老公的性格, 亦好睇你同你老公的關係, 也好睇你老公同隻狐狸精的關係.....
贊同溫柔的講法, 根本無人會知結果係點, 亦唔輪到自己去控制......
現在, 你最重要要做的事, 就是保重身體.
嘗試告知你爸媽, 讓他們去幫助你, 支持你, 照顧你, 因你有了bb, 我怕你難以照顧自己.
take care!!

民房

多謝晒咁多位sis比嘅意見&支持...其實我知自己終有一日會忍唔住搬返外家,但响我未咁造之前都唔想講比父母知,因怕佢地担心.而且個c6不知幾想我返外家待產&坐月,佢之前都問過我lee個問題幾次.如果我真係走咗佢實更是無忌但

複式洋房

原帖由 unhappy媽咪 於 09-3-6 23:01 發表
多謝晒咁多位sis比嘅意見&支持...其實我知自己終有一日會忍唔住搬返外家,但响我未咁造之前都唔想講比父母知,因怕佢地担心.而且個c6不知幾想我返外家待產&坐月,佢之前都問過我lee個問題幾次.如果我真係走咗佢實更是無 ...

照咁睇, 你搬走, 他就會擺到明當你自動放棄頭家!!!
你c6好死賤格!!!!!!!
但你留在家中, 亦很辛苦及無助!!
呢種男人, 要來做乜?
樓主, 我諗你快趣攞錢走人!
作離婚呢個壞打算, 贍養費及子女生活費, 你諗定吧!
要為自己及子女打算!
呢種男人, 呢個時候叫你返外家待產&坐月, 太自私, 太賤格了!

大宅

BK Milk勳章

原帖由 unhappy媽咪 於 09-3-6 23:01 發表
多謝晒咁多位sis比嘅意見&支持...其實我知自己終有一日會忍唔住搬返外家,但响我未咁造之前都唔想講比父母知,因怕佢地担心.而且個c6不知幾想我返外家待產&坐月,佢之前都問過我lee個問題幾次.如果我真係走咗佢實更是無 ...

睇左咁耐,我是同意你暫時搬走的"
你生左bb之後~bb需要人照顧,你就更加添~
你唔諗個細既都諗下你自己,你可以先同爸媽傾下
可唔可以返去坐月,只系因為佢地會照顧得你好d"
唔好講咩事先~如果老人家知道咁大事,如果後來你地
冇事~呢件事大家永遠在心中...
我怕你生完,你老公又唔返黎,你1個女人好慘架!
如果有爸媽系度,你起碼可以分散下注意,專心照顧bb先"
真的生完bb之後情緒變化好大,而bb一日既需要又大"
一時呢樣一時果樣~訓都冇得訓拉!
仲要諗住個老公~你點頂...

子爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

妳依家咩都唔好諗,最緊要放鬆心情等做媽咪.
妳唔需要搬,如果妳一走,仲益左個c6連租房錢都唔洗,直情帶條女返屋企張床攪野.

大宅

BK Milk勳章

妳老公真是唔係人呀......
佢好似完全唔當妳是老婆,仲想妳去外家待產&坐月,肯定是想自己玩得更放~~~~
妳一定唔好衰俾佢睇,依家妳最緊要小心安胎,唔好諗太多~

民房

原帖由 candy_kiki2005 於 09-3-7 01:42 發表
妳依家咩都唔好諗,最緊要放鬆心情等做媽咪.
妳唔需要搬,如果妳一走,仲益左個c6連租房錢都唔洗,直情帶條女返屋企張床攪野.

贊同!!

民房

唉!!!佢前日出完街之後條頸後面有疑似<咖哩雞>,我本來昨日想靜靜咁汁野返外家,但我個朋友話:你緊係唔好咁走喇,條女咁造無非都係想攪D小動作出黎激你走,你走咗佢地咪仲風流快活.
而佢家姐都話等我生完BB之後睇下佢有無改變先決定去/留.我話到時佢仲係咁我一定唔會再比佢見BB 佢家姐聽完之後眼濕濕咁行開咗
今日佢放假只係朝早陪咗我&奶奶去飲茶,原本我地諗住睇戲,但後尾佢話飲完茶太晏約咗人打麻雀(當然係籍口)唔去睇戲,於是晏奏2點出咗去到依家差不多1點都味返,仲要唔聽電話,真係唔知佢想點......
其實lee一刻我對佢已經好灰,但胃咗BB,唔想無咗個爸爸,而且心諗無理由會輸比一個37歲嘅賤女人:-( :-( :-(

洋房

原帖由 unhappy媽咪 於 09-3-9 01:10 發表
唉!!!佢前日出完街之後條頸後面有疑似,我本來昨日想靜靜咁汁野返外家,但我個朋友話:你緊係唔好咁走喇,條女咁造無非都係想攪D小動作出黎激你走,你走咗佢地咪仲風流快活.
而佢家姐都話等我生完BB之後睇下佢有無改變先 ...

樓主:
放手吧, 佢想點其實你心裡有數, 佢簡直唔放你在眼內, 衰都無人有, 你仲留戀黎做乜, 放自己一條生路, 我明白你為BB想, 但亦都慶幸BB而家未出生, 將來慢慢大個亦會習憤單親的生活, 總好過你而家成日對住個賤佬影響心情, 生之後又要照顧BB, 加倍辛苦呀!

伯爵府

我都贊成搬走, 唔係話俾個位個賤人入唔入屋問題
我會為自己囉, 返自己屋企起碼可以分散到注意力, 唔洗得番自己諗埋一邊....好似尋日去到咁夜都唔返, 自己又成日諗佢去左邊, 打電話又唔聽...精神會好困擾...
我寧願眼不見為淨.....

原帖由 dadawc 於 09-3-7 01:23 發表

睇左咁耐,我是同意你暫時搬走的"
你生左bb之後~bb需要人照顧,你就更加添~
你唔諗個細既都諗下你自己,你可以先同爸媽傾下
可唔可以返去坐月,只系因為佢地會照顧得你好d"
唔好講咩事先~如果老人家知道咁大事,如果後來 ...

洋房

原帖由 unhappy媽咪 於 09-3-9 01:10 發表
唉!!!佢前日出完街之後條頸後面有疑似,我本來昨日想靜靜咁汁野返外家,但我個朋友話:你緊係唔好咁走喇,條女咁造無非都係想攪D小動作出黎激你走,你走咗佢地咪仲風流快活.
而佢家姐都話等我生完BB之後睇下佢有無改變先 ...

我聽到都好心痛呀... 真係想像唔到d男人可以咁樣對自己老婆! 真係好憎d人去破壞人地既感情! 我係你我一定放手, 仲要靜靜雞tim... 搬返去daddy mammy到住啦, 佢地點都唔會畀你受傷架! 佢地點都係最錫你! 唔好畀d衰人搞到自己同bb生活得唔開心! 我都同意樓上d bk媽話叫你搬走, 你自己都會好過d, 加上個女人要入位咪畀佢囉... 咁既男人送畀你!!
你真係要照顧左自己先呀! 成日喊同唔開心, 做媽咪見到bb一定會好開心, 唔好做苦瓜干呀!
有咩仲有屋企人錫你! 要好好咁支持住, bb需要你既!

首頁
12345...7

尾頁

跳至