自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

大家有無買嚟俾小朋友貼名用?想知用完d墨同帶出去配大約要幾錢?商務嗰啲有冇?邊度買會平啲?

大宅

回覆樓主:

書局有售,百幾蚊1帶,有時有優惠裝。

伯爵府

smilebbs 發表於 18-1-11 13:53
大家有無買嚟俾小朋友貼名用?想知用完d墨同帶出去配大約要幾錢?商務嗰啲有冇?邊度買會平啲?

...

只要買帶,冇墨的

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我去淘佬買
不過唔知啱唔啱你部機型號,我果部係Snoopy。

http://www.dwntme.com/h.ZaC2gH7

wcpcelia    發表於 18-1-12 08:39

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

smilebbs 發表於 18-1-11 13:53

...
啱啱先係商務買卡通果D帶,有kitty丶snoopy丶鬆馳熊丶line friends,$116 一盒,會員有折扣,淨色果D帶應該會平D!

別墅

carolyktong 發表於 18-1-11 23:05
啱啱先係商務買卡通果D帶,有kitty丶snoopy丶鬆馳熊丶line friends,$116 一盒,會員有折扣,淨色果D帶應該 ...

其實一盒帶可以整到幾多個中文名同英文名左右呢?因想買部機嚟整小朋友個名返學用,係咪有d無謂?

男爵府

goo_littlebb 發表於 18-1-11 21:28
我去淘佬買

請問品質如何啊?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

eeyoreb 發表於 18-1-11 23:21
請問品質如何啊?

我未開嚟用,但包裝同正版係一樣。

男爵府

smilebbs 發表於 18-1-11 23:18
其實一盒帶可以整到幾多個中文名同英文名左右呢?因想買部機嚟整小朋友個名返學用,係咪有d無謂?
...

好實用 我部買咗三年都仲有墨水 我經常用

侯爵府

回覆 smilebbs 的帖子

我覺得部label機好好用。除咗小朋友嘅返學用品,就算家居日常用品都有機會用到,例如黏係啲膠箱、玻璃樽、電制上面。唔需要用墨嘅,買標籤帶就可以。標籤帶我通常去淘寶買(serch兄弟標籤帶),20蚊人仔左右質素已唔錯,當然質量同原裝會有少少分別,但只係¼左右價錢,唔駛就住用。

侯爵府

smilebbs 發表於 18-1-11 23:18
...
一盒帶可以用幾耐、整幾多張label,係視乎你自己整label時嘅設定,例如名字長度、label左右兩邊所留空間。餅帶本身長度係定咗嘅,例如 5 或8米 (我唔記得實際長度係幾多,只係舉個例,唔同款式長度可能有唔同)。所以你買帶時都要留意長度。

別墅

nyfng 發表於 18-1-12 13:33
一盒帶可以用幾耐、整幾多張label,係視乎你自己整label時嘅設定,例如名字長度、label左右兩邊所留空間。 ...

講解得好詳盡唔該晒!

翡翠宮

nyfng 發表於 18-1-12 13:33
一盒帶可以用幾耐、整幾多張label,係視乎你自己整label時嘅設定,例如名字長度、label左右兩邊所留空間。 ...
我都係新手, 打字時前後要預留空間, 感覺都幾嘥label, 我又婆仔格留返起, 其實啲頭頭尾尾係咪用唔返架?

大宅

goo_littlebb 發表於 18-1-12 14:16
我都係新手, 打字時前後要預留空間, 感覺都幾嘥label, 我又婆仔格留返起, 其實啲頭頭尾尾係咪用唔返架? :ha ...

有個設定叫“省帶”, 你print 哂要的字之後,佢會問你:“要送帶嗎?”,是:加長條尾,你就可以cut,否:繼續print label

翡翠宮

angelawyy 發表於 18-1-12 17:16
有個設定叫“省帶”, 你print 哂要的字之後,佢會問你:“要送帶嗎?”,是:加長條尾,你就可以cut,否: ...

明白,返去研究下先,謝謝

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

goo_littlebb 發表於 18-1-11 21:28
我去淘佬買
請問買左幾錢,有冇網址吖,thx

翡翠宮

michelle071180 發表於 18-1-12 18:29
請問買左幾錢,有冇網址吖,thx
你講部機? 定係d色帶?
色帶我去淘佬買, link在此→ http://www.dwntme.com/h.ZaC2gH7

部機係C6去書局買, 我見官網4百幾, 唔知佢買幾錢.

禁止訪問

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主

好好用。我就用taobao帶 ok 冇問題

複式洋房

回覆 惡人谷主 的帖子

Brother label 機不用墨水, 係三層膠壓出來.

首頁

尾頁

跳至