跳至

首頁

尾頁

大宅

各位第二,第三任媽咪...之前生ar b用左幾耐時間?

我依家第2胎,上胎響屯門醫院生.下午3點到響屋企穿水,4點多入院.7點多就出世了...
希望今次都順順利利,快快趣趣搞店啦

男爵府

畀面勳章

我上胎響廣華醫院生.上午9點開始落藥催生下午點多就出世了...

好多人都話生第二個會快d
我家姐同fd, 第二胎都係大約兩個鐘就生左

希望今次都順順利利

子爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第三回

我上胎在瑪麗醫院生,
晚上11時因陣痛入院,
零晨4時入產房, 開了一度,
上午九時仔仔出世了... (順產)

我希望今次都順順利利

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

上一胎半夜兩點入產房, 7點太累打了止痛針訓左一陣, 8點幾話我開得 3度, 所以吊催生藥, 接近下午兩點大囝出世.

大宅

畀面勳章

上次我好慘, 夜晚10:00pm開始痛, 到第二日6:00am去醫院, 但係一度都未開, 痛多一日, 到第二日6:00am先開得兩度半, 入產房催生, 到下午4:00pm開到8度先話bb個頭重係好高未落到嚟, 要開刀, 結果6:00pm開刀生.

別墅

回覆 # 的文章

我記得早上8點幾有少少見紅, 但係唔痛, 所以等到下午2點幾先入院....到晚上9點幾開始每一分鐘開始痛...痛到第二日既早上11幾先生...其實我生果時都係開到7度咋...姑娘見到錦辛苦叫我試吓生...好在又生到...

哎...痛咗10幾個鍾...真係好似去咗18層地獄咁...不過當我見到自己baby個刻, 我感動到喊..開心到不停留淚...呢個就係我哋做母親既偉大使命喇...

希望呢胎唔洗痛錦耐la

大宅

我上一胎就係早上8:30分穿水.
9點幾就同老公食埋早餐先去QE.
坐車途中已經開始陣痛.
10點幾就到QE,已經5分鐘痛一次.
做登記,上病房.
1點幾已開1度,即去產房.
2點幾已開3度,
3點幾已開7度,醫生話可以試生.
4點幾先至亞仔出世.

由去到醫院到生,大約6個鐘.

我覺得其實生仔過程都未算痛.
最痛就係逢線,我足足係產房仲要逗留多3個鐘.
逢線比生bb還要痛.

結果晚上7點幾先返到房,所以我最帕就係逢線.

希望今胎順順利利.

The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

大宅

我上胎法國醫院生,早上九時見紅入院,一路都唔痛,下午落催生,到夜晚九點先開始有痛既感覺,跟住兩個鐘頭左右就生左嚕(入產房15分鐘就生左)。

複式洋房

我一開始就見紅穿水, 陣痛一開始已經係 3-4 分鐘一次, 但都等左足足 24 小時才生到. (自然生). 痛足 24 小時. 想死.

大宅

咁你地上胎臨生之前有冇食過d咩...令自己生得快d???

我陀ar b個陣基本上都冇介口,雪糕,西瓜都照食
係臨生前個個月...隔3日食龜零膏,99會"登"白花膠...佢話會易生D..唔知係咪真係有用呢........

複式洋房

HI~
我上一胎係見紅先.......
入左醫院兩日先開始痛
凌晨5點幾痛.....早上醫生檢查話開左2度
10點推左我入產房幫我穿水.....
12點半就生左......

我上一胎響屯門生....今胎應該都係.....

大宅

我最後一個月有食白蓮鬚,芝麻糊同綠豆沙。

原帖由 szebaby 於 09-3-7 16:04 發表
咁你地上胎臨生之前有冇食過d咩...令自己生得快d???

我陀ar b個陣基本上都冇介口,雪糕,西瓜都照食
係臨生前個個月...隔3日食龜零膏,99會"登"白花膠...佢話會易生D..唔知係咪真係有用呢........ ...

大宅

好媽媽勳章

上一胎我用咗6個鐘生咗...唔知今胎會唔好快就生咗出嚟呢~~

大宅

我上一胎由痛開始到生,用咗唔駛3個鐘,D人話第2胎會快D,因為盤骨開過會易D生!我都驚第2胎太快,唔知醫生嚟到未!

複式洋房

我第一胎用o左半個鐘左右啦!!!

男爵府

育兒性格勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我完全有同感, 最痛係逢線. 同埋俾佢check 開左幾多度果下, 佢叫我唔好縮好難ar!! 我個惱還好記得果幾個畫面. 不過, 見到囡囡後已經忘記晒d 痛楚, 或者我係忍痛能力都幾勁的人. 不過都希望今胎順順利利.

我上一胎零晨4:15am穿水, 去到醫院4:40am左右, 其間已經有陣痛五分鐘左右痛一痛(少痛), 但醫生話只開得1度, 同埋佢地話第一胎有排ar!! 起碼下午五六點, 或者夜晚八九點先生得.

跟住朝早八點幾就開到兩度, 慢慢開始d 陣痛都越來越痛.
10:45am 我開始三分鐘痛一痛(係劇痛)
11:15am 通知姑娘我已經見紅,佢就叫醫生黎check, check到我已開到4度可以入產房.

攪le攪路大約11:45am-12:00pm期間入產房
2:54pm 囡囡就出世

由穿水到囡囡出世, 我諗我經歷左十個半小時左右.

原帖由 hellopuppy 於 09-3-6 00:53 發表

我覺得其實生仔過程都未算痛.
最痛就係逢線,我足足係產房仲要逗留多3個鐘.
逢線比生bb還要痛.

結果晚上7點幾先返到房,所以我最帕就係逢線.

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我上胎又係在屯門醫院生,見紅24小時後開始輕微陣痛,再24小時後就出世。
大痛左5個鐘,試生左一個鐘唔成功(生時完全唔痛),要吸出黎。

大宅

我而家諗起生亞b既情形都仲有d驚.

原帖由 cpwendy 於 09-4-9 13:31 發表
我完全有同感, 最痛係逢線. 同埋俾佢check 開左幾多度果下, 佢叫我唔好縮好難ar!! 我個惱還好記得果幾個畫面. 不過, 見到囡囡後已經忘記晒d 痛楚, 或者我係忍痛能力都幾勁的人. 不過都希望今胎順順利利.

我上一胎 ...
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

大宅

我開5度時已痛得好緊要,仲冧緊10度會有幾痛,其實差不多,因為痛到痲痺咗,都唔知有咩分別,所以逢線係無感覺!

希望第2胎會好啲!

首頁

尾頁

跳至