單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

另一半可以話變就變 , 結婚前講過都可以唔算數 , 又或者係佢本身人格有問題 ..

其實點樣可以減低"嫁錯人"既機會 , 婚前點樣可以睇清呢個人 ?

別墅

amychan784 發表於 18-1-11 20:12
另一半可以話變就變 , 結婚前講過都可以唔算數 , 又或者係佢本身人格有問題 ..

其實點樣可以減低"嫁錯人" ...

有人答到妳就唔會係單親啦(emoji)(emoji)

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

真係相信冇人可以答到你,除非呢個世界真係有月老

大宅

回覆樓主

首先要修復自己,從過去的失敗吸取教訓,明白自己哪裡出現問題;就算對方有第三者離開你也好,你一定有什麼出錯了,從而修復。徹底成為一個優秀的自己,努力成為別人對的人。根據吸引力法則,你是怎樣的人才會吸引怎樣的人及事!加油

男爵府

首先,要揾個「心甘情願」結婚,願意承擔責任,放棄原先享有部分自由的男人。吾好信男人應承乜野或者會改。只看事實。

好多男人未準備好結婚(未玩夠,未定性)就因女方催婚或有左B B而結婚,這些都會造成日後婚姻問題。

有D男人婚後幾個月就出軌,顯然係婚前已經週圍識女仔,或上網識女仔,而嫁佢果個女仔 竟然不知,或一廂情願以為個男人會改,自己都有失策。同樣,男人婚前經常飲酒陪朋友/打機/賭錢,多數吾會婚後就改變,本性難移,除非婚前已經改變左。

有些女仔抱怨男方對結婚一事莫不關心,毫不起勁或顯得開心,其實已經係警號,女方應認真考慮係未繼續搞結婚,只不過女仔有時對婚姻抱太多幻想,急於結婚,憧憬幸福生活,而忽視了眼前人根本並非理想對象。

並非個個都係壞男人,我身邊認識的數十位朋友同事,起碼f b見到都生活美滿,沒有離婚,成日老公老婆一起吃美食和旅行或家庭樂。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

男爵府

最緊要係個男人喺婚前為你做左乜野實事,作出左乜野改變,而吾係應承左乜野。

例如籌備結婚,佢有無預早儲錢;又例如應承你戒煙戒賭,少打機,呢D婚前已經可以知道佢係未落實得到;又例如吾夠錢用,佢有無揾份 part time, 或者積極轉工;學歷吾夠,佢有無去進修。。呢D都係從事實去判斷個男人係空口講白話,定係坐言起行的人。

對於果D理財不善,靠信用卡或借貸度日的男人要避開。孝順父母,假日陪阿爸阿媽飲茶的男人多少反映責任心和家庭觀念較重,可多留意。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

哈哈哈……笑死咗……咪就係唔嫁囉……噤你嫁錯人嘅機會就係零勒……
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

男爵府

婚姻沒有分錯與對 !

所謂嫁錯/娶錯是雙方理念目標有差異!

若果對方是一個有心尋求安穩婚姻生活既人,無形中會尊重婚姻較為安全。

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

未來嘅事點會有人知呢!!??

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

帶眼識人

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

你呢個問題,如果有時間寫出來,相信比畢業論文重長,至古到今........................................都唔可能有什麼良策.

複式洋房

回覆樓主

婚姻真的沒有保證,重點是雙方配合。婚姻可能是美滿幸福,這是選對了,但也是要努力維繫。婚姻也可能會是吵鬧痛苦,不過嘅然當初大家曾經愛到一個點願意簽字在結婚證書,何不努力把所謂錯的事變成對呢。所以你的問題主要在自己心態上,而沒有一定不會錯的公式。

大宅

方法應該係---------------->唔嫁...咁就一定唔會出錯

首頁

尾頁

跳至