親子旅遊

跳至

首頁
12345...18

尾頁

男爵府

Lqueenie 發表於 18-1-12 18:39
Day 1 8:30am到, day 5 5:00pm飛墨爾本

咁你玩多一日時間充裕d,唔駛好似我咁趕。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

女皇駕到 發表於 18-1-13 12:28
咁你玩多一日時間充裕d,唔駛好似我咁趕。

其實得4.5日都好趕

黃金海岸多野玩d, 點解你唔留耐d?

男爵府

Lqueenie 發表於 18-1-13 13:21
其實得4.5日都好趕

黃金海岸多野玩d, 點解你唔留耐d?

因為我想去鹽湖睇天空之鏡,大洋路又唔想太趕,因為得老公一個渣車唔想佢一日駕太多無精神玩。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

女皇駕到 發表於 18-1-13 19:56
因為我想去鹽湖睇天空之鏡,大洋路又唔想太趕,因為得老公一個渣車唔想佢一日駕太多無精神玩。
...

我就想留耐d黃金海岸,當初訂時係4.5日+4.5日,後尾航空公司比我改留多2日墨爾本,我就寧願留多2日在黃金海岸

珍珠宮

女皇駕到 發表於 18-1-13 19:56
...

我都記得你之前講過鹽湖,好靚,可惜太遠

複式洋房

IloveJJ 發表於 18-1-12 23:53
因為我驚訂唔到酒店呀!你會住雪山嗎?

應該會,但仲未email 問資料><

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-1-12 11:20

你咁快諗好晒? 我仲砌緊,我唔想揸車去咁遠

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-1-15 19:42
咁你想參加local tour?

係呀!咁就唔駛日日轉酒店,c6亦唔駛開咁耐車,我唔係特別想去大洋路,唔去但唔知去邊好

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-1-15 19:48
大洋路同雪山我都唔揸車,驚太耐車程呀!我係去puffing billy同philip island 先揸喳!
...

怕煩都係唔改

Day 1: 7:30pm落機, skybus到Southern cross station, Melbourne Skyhigh Apartment

Day 2: 市內觀光, Victoria Market, Library, St Paul Cathedral

Day 3: 租車,Puffing Billy Train, Brighton Beach Boxes, St Kilda Beach睇企鵝

Day 4: Camberwell Sunday Market, Philips Island, 宿Coachman Motel

Day 5: Mornington Island, 4~5pm ferry from Sorrento to Queenscliff (40mins), 宿Geelong Holiday Park

Day 6: Great Ocean Road, 宿 Great Ocean Road Tourist Park

Day 7: Great Ocean Road, lunch@Geelong, 4:30pm機場附近還車,宿Airport Tourist Village

Day 8: 10:00am機回港

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-1-16 13:23
library 有咩睇架?
你租車幾錢呢?

我睇人相見Library好靚昨,你可以搵下~維多利亞州立圖書館

本身租車訂左Hertz, 但而家會改訂Apex, 平好多,又在酒店附近

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-1-16 14:21
我都打算訂Apex,我又係住Southern cross station附近。不過我睇過都要A$265兩日,都唔平。
...

你揀咩車?可能遲d有promo送zero excess

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-1-16 15:10
我揀Mitsubishi SUV,我未BOOK,想再睇下有無平啲

你揀第二貴的車梗係,但相比其他公司已經便宜

複式洋房

IloveJJ 發表於 18-1-16 14:21
我都打算訂Apex,我又係住Southern cross station附近。不過我睇過都要A$265兩日,都唔平。
...

southern cross有冇睇岩邊間?我想住近d skybus站,到時去機場會方便d

首頁
12345...18

尾頁

跳至