想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無媽媽有左bb都係有食煙架?

伯爵府

如果有左就戒左佢啦~你食d咩,bb就食d咩架嘛~果陣我一知道有左,即日戒...完全唔擔心會唔會戒到,因為好自然唔想食~要做一個負責任既媽咪...bb一世既健康可能就係你食9個月煙所影響既...如果bb出世有咩事咪盞自己唔安樂!

子爵府

畀面勳章

煙會影響bb肺部及腦神經發展,第日bb會氣管差及冇咁叻,所以有咗最好戒煙

別墅

好媽媽勳章

想為bb好就戒咗佢啦. 雖然辛苦,但都係辛苦9個月啫,生完食乜都得啦. 我本身都係食煙,但一開始不設防果陣就開始戒. 有想食o既衝動,但一諗到隨時會有個bb响自己個肚度,我食乜佢食乜, 頭3個月對bb腦發展係最重要. 就即刻打消食煙呢個念頭.

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得有左BB唔好食煙, BB出世之後, 媽媽都唔好食煙, 因為二手煙對BB都會造成影響, 為左小朋友O既健康, 長遠計, 都係戒煙好

子爵府

畀面勳章

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-3-5 12:06 發表
我覺得有左BB唔好食煙, BB出世之後, 媽媽都唔好食煙, 因為二手煙對BB都會造成影響, 為左小朋友O既健康, 長遠計, 都係戒煙好

咁又係呀~我阿爸當年係我5歲先戒煙,給果我由細到大都有鼻敏感及氣管敏感,空氣差啲我都唔掂...為咗bb健康,戒咗佢好啲
你有得選擇食唔食煙,但阿b冇...

男爵府

好媽媽勳章

我本身都係食煙,一知有左都唔食,當你有左既時候你就會好自然咁唔食,如果你有左都食既話,呀b有機會會小產,早產,氣管,心臟有問題,講個真人真事你知,我有個fd個fd,佢有左都照食,冇介,呀b唔只早產,過輕,最重要係呀b一出世就要周身插住野,你忍心?我聽我個fd講,佢好後悔,點解有左都要食煙~
奀b仔9月16日出世啦~

首頁

尾頁

跳至