夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

大宅

佢all尿正唔正常?

洋房

個女幾大 ?

大宅

我老公之前都係-將D嘢收埋係心度, 唔講, 無溝通. 有時返工做嘢諗唔掂, 係屋企諗諗吓會無la la 黑面. 好在佢都講得笑, 我會問佢係咪鬼試身. 佢成日話做嘢諗唔通, 我同佢講, 嘢係死嘅, 人係生嘅, 諗唔通嘅嘢, 講出嚟, 一人計短, 二人計長, 多多少少都有d提議, 就算提議係屎d, 都可以引導你諗番d無咁屎嘅嘢. 再唔啱約d friend 出嚟啤吓傾吓relax吓啦. 個情況好咗.
試下同佢傾吓啦.

珍珠宮

試下可唔可以安排下二人世界既時間啦...
暫時放低屋企呀..小朋友既事!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

你們的問題就在於沒有溝通,往往問題到了最後一步你們才商討,這樣很易變成罵戰的。
從今天起忘記以前的不快,每晚都抽些時間對話,閒話家常又好,國家大事都好,先建立一個良好的傾談環境,有了溝通兩人的磨擦少了,了解多了,好多不必要的爭執就會少了。不要計較誰行多一步,兩公婆是不應斤斤計較的,開始是比較難,但不要放棄,因為經營夫妻生活是終身事業啊!

等待驗證會員

我同你情況好相似, 但係老公開到口話好憎我, 依家我地KEEP住一起, 但冇嘢講, 而且我個心都好難接受到一個我愛但佢唔愛我既老公, 但係自己又唔能夠放棄, 真係好痛苦呀!

大宅

我同意上面啲sis的講法, 一定要攞個問題出嚟傾, 容忍或者收埋當無件事只會令彼此的關係越來越冷漠, 到有一日會相對無言, 但要揀個適當的時間, 語氣要溫和, 千祈唔好比佢覺得你係度質問佢, 或者指責佢, 話佢知你好愛佢同呢個家庭, 所以唔想大家的關係會咁差, 令佢覺得你係解決問題, 唔係煩佢,你知男人又要面, 又怕女人麻, 所以一定要小心處理

民房

如果男方不想解決..甘女方要慢慢想定後路,有一天,為了大家開心,分開都是好的,當然你為左女女可能會一路拖下去,男人是去到無能力才回主動言和,,,如果你丈夫是好大男人同有本事,,,甘你實要主動多d la

子爵府

你生左囡囡幾耐?

男爵府

關all 尿咩事呢??? 只係八卦吓

原帖由 OJ=A 於 09-3-5 08:07 發表
佢all尿正唔正常?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都同你好似架,但我覺得我比你差好多囉!我老公返到屋企,只會食飯,食完就去上網,唔會同我講一句嘢,就連囡囡嘅嘢都唔會問,又唔會聽!早幾日同佢炒咗鑊,佢直情話我地生活方式唔同添..............但呢2日對我嘅態度突然180度轉變,唔知佢做咩!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

洋房

原帖由 ChammyMAMA 於 09-3-5 22:22 發表
我都同你好似架,但我覺得我比你差好多囉!我老公返到屋企,只會食飯,食完就去上網,唔會同我講一句嘢,就連囡囡嘅嘢都唔會問,又唔會聽!早幾日同佢炒咗鑊,佢直情話我地生活方式唔同添..............但呢2日對我嘅態度突然 ...

同老公鬧交.... 不如大家坐低傾下大家唔同角度呀, 以前我都聽過一句說話係嗌交可以增進感情架! 或者傾下可唔可以同個第二個方式相處呢?? 大家一齊生活某程度上都用左自己方式, 無諗大家感受.. 試下再傾下! 唔好咁灰住啦...
chammymama, 你老公180度轉變會唔會係佢諗過同你換個方式試下同你改變下咁呢?? 或者你老公改變左一d睇法呢!! 不如你都試下呀.... 我見到你地一家個blog佢都仲有放你地結婚相係到... 佢唔愛你都一早走左啦...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

D結婚相一早就放咗上去架喇,係自從我懷疑佢同個model有嘢之後,同佢炒咗鑊,又比d bk媽咪話過下,跟住佢呢幾日先同我唔同咋,希望係因為d bk媽咪話醒咗佢啦!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

伯爵府

大宅

唔好意思,,可能係題外話, 想問下你老公係咪處女座?? 因為呢d好似處女座男人的特徵.

男爵府

好媽媽勳章

唔關事。

我老公係天蠍座,same same。

原帖由 nataliepml 於 09-3-7 14:00 發表
唔好意思,,可能係題外話, 想問下你老公係咪處女座?? 因為呢d好似處女座男人的特徵.

大宅

唔關事我老公都係處女座, 不過都唔係甘既.

原帖由 nataliepml 於 09-3-7 14:00 發表

別墅

好媽媽勳章

我老公又係乜都收收埋埋,唔出聲.仲有down down症, 一有小小唔如意o既事(例如著唔到一件想著o既衫)就down晒, 好似買咗雷曼咁o既面口. 個人又固執喎, 如果佢認為果個人係唔好, 佢呢一世都唔會改觀. 我阿媽曾經話過佢窮, 佢一路記到依家, 無論我阿媽做咩佢都覺得有陰謀. 佢直情講到:佢從來都冇外母呢個人........

首頁

尾頁

跳至