自由報料

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

uniqlo而家有3 款保暖衫,應該點分買邊款呢?我一路都只知同買開最薄個款,請問另外個兩款,保温1.5 倍,同保2.5 倍點分咩程況用呢?來緊會出趟遠門。。唸緊買邊款。。唔該晒jm

珍珠宮

係香港著薄ge 都夠,
去日本, 就著extra warm...
老人家, 著 ultra warm...

公爵府

多利是 發表於 18-1-14 17:40
uniqlo而家有3 款保暖衫,應該點分買邊款呢?我一路都只知同買開最薄個款,請問另外個兩款,保温1.5 倍,同 ...

怕涷的香港着extra warm, 落雪地方着ultra warm.
普通heatech 比d 怕焗的人。

子爵府

jolly_bear 發表於 18-1-14 18:51
係香港著薄ge 都夠,
去日本, 就著extra warm...
老人家, 著 ultra warm...
老人家香港著 ultra warm熱唔熱得滯?

男爵府

lilysun123 發表於 18-1-14 19:41
怕涷的香港着extra warm, 落雪地方着ultra warm.
普通heatech 比d 怕焗的人。

我著緊ultra warm legging!個人真係暖好多,但好貴

侯爵府

回覆樓主

Heattech要個人暖先會暖,如果個人凍就唔暖,所以我著冇效,唔暖
我著extra warm, 夠暖
ultra未買,等特價先

wcpcelia    發表於 18-1-15 09:57

公爵府

多利是 發表於 18-1-14 17:40
uniqlo而家有3 款保暖衫,應該點分買邊款呢?我一路都只知同買開最薄個款,請問另外個兩款,保温1.5 倍,同 ...

要買ultra warm ( 纸盒) 要快d 買, 如果無記錯, 上年出春裝就全線無。
只有extra warm , heatech.

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

cancan^^ 發表於 18-1-14 23:38
Heattech要個人暖先會暖,如果個人凍就唔暖,所以我著冇效,唔暖
ultra未買,等特價 ...
我都係,著左完全唔暖
EXTRA同ULTRA 最平去到幾錢?

大宅

回覆樓主

我之前著開heatech, 當普通底衫咁,唔覺暖,今年試extra, 依排咁凍覺得夠暖,ultra無試過

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

cancan^^ 發表於 18-1-14 23:38
ultra未買,等特價 ...

係呀!我發現朝早沖完熱水涼即著就暖,因鎖住身體熱度。平時就真係冇咩料到

水晶宮

lilysun123 發表於 18-1-15 07:55
要買ultra warm ( 纸盒) 要快d 買, 如果無記錯, 上年出春裝就全線無。
...
yes ar...舊年8月買比阿女去外國時,只有正常 heattech 咋

大宅

我好怕凍, 要著ultra warm先得, 普通heatech完全唔暖

另外, 今日消委會出咗個防寒內衣報告, 大家可以參考吓
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0115_00822_001.html

侯爵府

回覆樓主

我買1.5倍暖,去日本幾度都頂到
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

水晶宮

oma79 發表於 18-1-15 13:09
我好怕凍, 要著ultra warm先得, 普通heatech完全唔暖

另外, 今日消委會出咗個防寒內衣報告, 大家可以參考 ...
唔知係測試 uniqlo 邊隻款呢..

珍珠宮

...

前日去apm想買盒俾老豆,點知XL已經賣哂了!

珍珠宮

回覆樓主

如果去有暖氣城市,1.5同普通都夠,我去日本著2.5一入商場焗到想嘔

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

...

我諗住買比老人家,咁係咪買ultra warm? 最平幾錢?

公爵府

vivian0919 發表於 18-1-15 19:55
我諗住買比老人家,咁係咪買ultra warm? 最平幾錢?

sorry, 只知extra warm 之前做79元。我買左2 件比阿女。

公爵府

vivian0919 發表於 18-1-15 19:55

未着過uniqlo 試下買extra warm 先, 吾夠再買ultra warm.

首頁

尾頁

跳至