婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

你奶奶無講錯架
新抱 = 半邊女 + 半邊妹仔/奴隸/生仔機器

大宅

你咪好囉, 有燉雞食, 我99俾水我飲咋:;pppp:

原帖由 Saaa0112 於 09-3-5 19:15 發表
99呀99,如果你真係當我係女,就唔會對住個仔話陀到4至5個月時一日燉一隻雞我食,跟住要我出聲問先得10次燉雞食啦,仲要係計到陀到尾。

仲有好委屈咁呻話"唔知燉咩俾我食"做藉口。 ...

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 vvnip 於 09-3-5 22:22 發表

有燉雞食咁好啊, 仲想食乜呀?我6299連普通大肚婆補身既湯水都無啦, 白連鬚都係我自己煲咋...平時只會煲魚湯, 不過係因為我c6唔食魚先係咁煲. 全家一齊飲, 我都有份飲. 只係唔係專 ...

我99又係呀~~~
淨係煲d合家歡湯, 唔係專登煲比大肚婆飲law~~~
到我差唔多生, 仲開到口叫我自己煲付竹糖水食~~~~~

當我係女 ?

我唔信大姑奶駝緊bb o個陣冇食過燩品呀!!!

大宅

係呀, 佢自己個女就巴巴幣, 我姑9剛有左7weeks 已經煲野俾佢補啦...
咁啱我上到佢屋企, 嘩....6299 突然話煲左野俾我補 (心諗唔係呀far ...由我有左到now 生左4個月, 9+4moths 都無煲俾我飲過, only 大圍一齊食飯有湯, 我就分到 1 , 2碗), 原來實情係佢煲俾自己個女, 分d我飲...
咁就唔好講到咁, 好似特登煲俾我咁啦, 仲大大聲話4個月黎補都唔遲...

原帖由 sorsor1129 於 09-3-6 11:07 發表

我99又係呀~~~
淨係煲d合家歡湯, 唔係專登煲比大肚婆飲law~~~
到我差唔多生, 仲開到口叫我自己煲付竹糖水食~~~~~

當我係女 ?

我唔信大姑奶駝緊bb o個陣冇食過燩品呀!!! ...

大宅

原帖由 luibee76 於 09-3-5 17:33 發表
Only talk ma!! all 99 just want to show her son she did a great job!

but most of them are always talk gossips behind us....

Totally agreed

大宅

我都唔明點解d 99要講d咁既野, 根本主要目的係話比個仔聽來爭寵(驚個仔理老婆唔理佢) 真係好無聊

我想講 :
如真係當我係囡既, 發生事時, 就唔會永遠幫姑9, 幫姑9的無家教仔女啦. 仲要係我唔岩. 成家男家圍埋食飯時, 年初一照鬧我去維護住妳個寶貝大仔個有錢老婆啦, 妳先當佢係囡, 但人家當妳無到.

我同我亞媽講野講到第3句就開火鬧交, 我同我家姐細妹好岩傾互相幫忙, 但我同妳及妳d女(姑9)完全溝通唔到, 剩係"貪心"怕蝕底, 講野無禮貌呢幾樣野我已完全唔會有. 所以唔駛當我係囡啦.

珍珠宮

你地呢d都叫做分到一次半次呀!我真係連塊餅都冇得食!我咁辛苦生個仔出黎,佢地咁對我,我真係掂都唔比佢地掂我個仔呀!我一年只係返去佢地屋企三幾次,平均一兩個月至會見一次,佢不仁我不義呀!

原帖由 vvnip 於 09-3-5 22:22 發表

有燉雞食咁好啊, 仲想食乜呀?我6299連普通大肚婆補身既湯水都無啦, 白連鬚都係我自己煲咋...平時只會煲魚湯, 不過係因為我c6唔食魚先係咁煲. 全家一齊飲, 我都有份飲. 只係唔係專 ...

別墅

講開煲幾比大肚婆食, 我都唔寄望我果個99會煲比我食, 我成9個幾月,老公同大女病左, 我就自己煲粥比佢地2個食, 點知個99竟然話我煲粥整污濁個爐頭, 鬼殺咁鬧. 我自己去煲白蓮鬚, 煲完又話我好整污濁隻煲. 我朝早整熱牛奶話我開個爐會焗死佢!!
成日係個仔面前話, 你好辛苦,大女果時有工人, 家陣無工人, 要做家務, 咁大個仔都無做過乜家務! 但又唔諗下佢自己一日到黑走左出去打牌, 我見個地下污濁, 過左預產期都照去吸塵拖地, 我唔會話乜, 因為自己都有份住, 又唔辛苦又做得黎. 你唔識趣, 返到黎就話成地係塵不停係度鬧.
好彩天有眼, 你自己激慶個仔, 個仔知係你自私又無品. 你個仔唔係聽曬老婆話,只係你太過份, 過份都個仔差d要趕你走!

民房

咪就係!
好憎佢咁講.
佢咁講既意思即係可以盡情咁鬧你, 點你.

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我99都有咁講,其實所有99半邊女的定義就係叫唔倒個囡做嘅嘢,煮飯洗衫做家務生仔比佢發洩!!
所以我已經冇做佢半邊女,我同佢講佢唔係我亞媽..之後所有嘢都唔順佢意.佢宜家都奈我唔何
so!!緊記,切記唔好同99熟.佢哋只會似熟買熟.咩心事都唔好同佢講,佢知得你少,佢愈唔知你想點.
爆愛車縫作

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

合家歡湯都好啊, 我大肚時99時常煲D涼既湯, 佢明知我身體虛唔食涼野, 大肚前都巳經唔食, 但佢話佢D仔唔受得熱所以日日都煲咁滯, 潺菜, 西洋菜, 勝瓜, 粉角都係佢至愛, 我直情覺得佢靠害囉.

首頁

尾頁

跳至