婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

細姑9之前同老公通水, 話我嫁左咁多年, 都無試過母親節同佢去飲茶, 又話當我係半個女, 咁都唔識做!

99阿99! 如果你當我半個女,你就唔會係我坐月既時候, 話唔鐘意個陪月就走左去, 等我滿月先返黎!

如果你係當我半個女, 你就唔會專登返黎同個陪月嘈, 嚇到我2個女喊左幾日.

如果當我係半個女, 你就唔會年初一問我係咪死既, 無同你講新年好!

99阿99! 我年年母親節同阿媽去飲茶你咁都眼紅, 咁點解唔問下你2個仔, 點解唔同你飲茶? 我由拖拍到結嫁, 年年都有問母親節駛唔駛同你去飲茶, 係你個仔話唔去!

仲有, 我唔要求你當我係半個女, 我亦唔會當你係我阿媽! 但我會尊重你同比面你, 如果你再係咁唔識做. 我亦無面再比!

別墅

講開煲幾比大肚婆食, 我都唔寄望我果個99會煲比我食, 我成9個幾月,老公同大女病左, 我就自己煲粥比佢地2個食, 點知個99竟然話我煲粥整污濁個爐頭, 鬼殺咁鬧. 我自己去煲白蓮鬚, 煲完又話我好整污濁隻煲. 我朝早整熱牛奶話我開個爐會焗死佢!!
成日係個仔面前話, 你好辛苦,大女果時有工人, 家陣無工人, 要做家務, 咁大個仔都無做過乜家務! 但又唔諗下佢自己一日到黑走左出去打牌, 我見個地下污濁, 過左預產期都照去吸塵拖地, 我唔會話乜, 因為自己都有份住, 又唔辛苦又做得黎. 你唔識趣, 返到黎就話成地係塵不停係度鬧.
好彩天有眼, 你自己激慶個仔, 個仔知係你自私又無品. 你個仔唔係聽曬老婆話,只係你太過份, 過份都個仔差d要趕你走!

首頁

尾頁

跳至