跳至

首頁

尾頁

大宅

孖女o係34週出左世到而家唔經唔覺就過左十日!估唔到GATHERING之後兩日就生左…

原來有bb既日子真係過得特別快!

事源2月24號晚放工返到屋企唔夠十分鐘就穿左水, 果時真係好驚, 驚到係咁震呀!雖然知道孖胎有機會早產, 但我自己真無諗過會早咁多…

夜晚八點鐘入到醫院, 做檢查, 駁胎心機, 照超聲波, 開始陣痛... 因為孖b兩個頭仔仲o係上面, 所以醫生都即刻同我book手術室準備開刀…
我由一穿水就開始震, 震到訓上手術床上面; 我做既係半身麻醉, 最驚就係打果支「硬膜內麻醉」針, 要插入個背脊度架嘛…點知打果時都係有少少痺, 真係唔痛喎!放鬆就得喇!慢慢下半身就咩都feel唔到咯。
跟住就叫我老公入黎陪產, 成個手術都係一個鐘, 而拎bb出黎都係幾個字, 好快就聽到bb喊喇!果一刻真係好開心, 所有野都變得真實, bb由我個肚度出左黎喇!
因為bb唔足月又唔足磅, 所以一出世由兒科醫生接手, 兩個b就立即送左入嬰兒深切治療部, 我到第二日下午落到床先睇到BB.

果時見到BB真係百感交集, 第一次見到孖B, 真係好開心; 但見到佢地咁細粒 (得三磅幾) 仲要插喉吊針, 個心真係尺到唔識形容。

到到今日第十日喇, 我禽日先出院, 因為想見多孖B幾面, 所以一路要求住耐D; 見到孖B情況穩定, 我都放心出院, O係醫院真係休息唔夠...

大女仲住O係ICU, 但情況好好多, 體重都有增加, 希望今個星期可以衝出ICU啦!
細女住左幾日ICQ就搬左去加護病房, 因為細女出世時重D大隻D, 所以可以快D搬出ICU。而家細女就等夠重就可以出院喇!

禁止訪問

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

加油
好好休息呀~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 李露媚 於 09-3-6 00:19 發表
孖女o係34週出左世到而家唔經唔覺就過左十日!估唔到GATHERING之後兩日就生左…

原來有bb既日子真係過得特別快!

事源2月24號晚放工返到屋企唔夠十分鐘就穿左水, 果時真係好驚, 驚到係咁震呀!雖然知道孖胎有機會早產 ...

加油努力呀!!!你好叻呀^^

複式洋房

好戥你開心呀~~~
希望大孖都快d足磅, 兩個都健健康康, 肥肥白白, 快d一齊返屋企啊~~

大宅

好媽媽勳章

祝你同孖b都健健康康!!
孖b加油飲多d奶奶, 快d出院同daddy, mami享受下家庭樂!!

男爵府

Welcome back!!! 孖女要繼續加油呀!! 你都要爭取時間休息多D呀!!!

大宅

祝你地三母女健健康康.
有無買返厚 d 的 bb 衫呀, 呢輪好涼呀.
期待你孖女的相呀.

民房

看到妳寫孖bb出生的情景真是好開心同感動,祝妳跟孖b身體健康 希望遲d我地4月份媽媽可以一起帶bb出來玩見面

大宅

祝孖b身體健康, 快高長大!!

妳都要趁呢段時間好好調理好身體

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

孖b媽....你自己都要多d休息呀....孖b好快可以返屋企架啦....take care

子爵府

恭喜晒呀!!

祝妳兩個BB身體健康!

大宅

好媽媽勳章

Take Care!

複式洋房

祝孖b身體健康, 快高長大!!

妳要趁呢段時間好好調理好身體..準備湊孖 b 呀 ..

子爵府

希望孖B可以快D出院啦~你都要休息多D呀~我都好期待肚入面o既BB出o黎同我見面呢!

子爵府

Congratulation! Hope your twins can back home very soon!! Take Care!

別墅

Welcome back!

別墅

So happy to know you leave hospital and maB are fine. They will also leave hospital very soon!

BTW, there are a lot of BKer congratulations you here. http://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D3

別墅

welcome back! 你都要好好保重, 休息夠先夠氣力照顧孖b呀~~

複式洋房

恭喜恭喜!!
祝孖b快高長大!!

首頁

尾頁

跳至