想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

hi k7jmok,

我都係猴女呀, 我亦都係想今個月或下個月成孕, 做個牛媽媽, 因為出年既虎bb係同我地猴女唔夾架!! 同埋真係唔想過30歲先至做媽咪! 怕傷口難復原! 奶奶都有祈望呢...所以你既心情都理解既!

我既經期都準既, 週期係30~32, 我都係近呢2星期先至開始量體溫, 我d14係36.07, d15係36.12, d16係36.25, 今日d17係36.28, 都唔係有0.5以上既差別, 但係我d14開始就有多d分泌, 同埋d15有胸脹及左小腹抽住抽住, 我諗都應該係開始排卵了, 所以都有同c6愛愛!!

咁你有無哩d既徵兆呢? 其實你都比我好了, 你既溫差比我仲要明顯呢! 嘗試觀察吓自己既生理變化。溫度放在舌下唔同既位置都會有溫度既偏差, 放在最前係low, 放在中係middle, 放在後面係high, 我既探熱針說明書都係咁講, 所以建議每日同一時間, 同一個探既位置, 及唔好有大既動作 (建議早上起床即探)!
心情緊張都會影響生理週期, try to relax吧! 不要灰心!

希望我地大家都會好快有好消息啦!
我在前幾天都喺哩度"想生bb" post了個主題"生男寶寶和生女寶寶website", 希望都幫到你喇!

大宅

係呀, 我都係用"C"既日本牌子, 係我家姐pass比我既, 係可以記錄120日既data, 唔知同你同唔同款呢? 唔知點解部機overwrite咗我3/3 及3/4 兩日既溫度, 好彩我記得個度數嗜, 如果唔係就嘥咗d心機啦!
good luck, 奸爸嗲!

原帖由 k7jmok 於 09-3-6 13:28 發表
miffymiffy : 都算有既, 但粗唔過對照 law. 上年只靠 D 仔, 失敗 :(

lalamike : 下次覆診要同何ec 講先得, 多謝你的意見先 :)

Bigwhite :12 月時特登 買了 $199 果隻日本溫度計 la, 其實前三個月都有量不過用 che ...

首頁

尾頁

跳至