懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

胃氣多到個肚漲到頂住心口,個肚勁大,成日持續咁,夜晚瞓覺個肚先會扁番,又無胃口,又反胃,係米應該睇醫生?係米個胃有問題而唔關懷孕事. 有無人個肚因為啲氣漲到咁大㗎?好辛苦。第一胎都無咁樣。就嚟頂唔順,咩都無興趣,張口講嘢都唔想

別墅

回覆樓主:

我都係咁啊 又矮住矮住咁 好辛苦 頂到上心口

大宅

luv_paradise131 發表於 18-1-20 17:35
胃氣多到個肚漲到頂住心口,個肚勁大,成日持續咁,夜晚瞓覺個肚先會扁番,又無胃口,又反胃,係米應該睇醫 ...

我懷孕初期個肚都漲,因為有胃氣腸風積住,放左屁個肚就冇咁大,不過依然餐餐飯後都胃氣漲到嘔,最後餐後飲梳打水打嗝就冇再胃頂得咁辛苦。我過兩日18周,晚餐後間唔中都有胃氣漲問題,孕婦都係咁的,我聽我朋友講佢生兩胎,第一胎極少妊娠反應,到第二胎嘔到生,所以每個人每一胎反應都會有唔同。
冇胃口反胃呢d都係妊娠反應,大家一齊加油

大宅

我都係咁,依家11w日頭見唔到肚,一到晏就5。6點就好似6個月咁,好辛苦。我第一胎唔會咁。

別墅

luv_paradise131 發表於 18-1-20 17:35
胃氣多到個肚漲到頂住心口,個肚勁大,成日持續咁,夜晚瞓覺個肚先會扁番,又無胃口,又反胃,係米應該睇醫 ...

我都係9w幾,胃氣多又胃痛冇胃口.成日好脹好辛苦又嘔又頭暈,第一胎時反應冇咁大,今次第二胎反應非常之大,希望3個月後會正常返。

首頁

尾頁

跳至