懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

去邊度呀?如果去先進國家,事事小心,唔好玩得太顛、太累、坐車要小心點,要有足夠休息,真係當去休息、relax,頭三個月好容易累的,我個時成日要午睡。
如果去台灣、泰國呢類國家,建議唔好週街食野,係酒店/乾淨的餐館食飯較好。
早D去check-in,同航空公司講你有佐三個月,睇下佢地可唔可以安排D好坐D、舒服D的位。
如果覺得搏唔過,睇下可唔可以延期甚至取消你個package,不過要比手續費,同埋真係兩、三年內都唔會有得去旅行囉。

大宅

原帖由 lai_tat 於 09-3-6 12:25 發表
我去星加坡+民丹島呀...
我諗呢個trip我會齋喺酒店同海灘relax囉...
如果個package要延遲就會好麻雀, 因為我哋係幾個朋友一group咁買, 所以要一齊上機嘅...
而我又無講比呢幾個朋友知我有咗, 不過佢哋應該會估到, 因 ...

新加坡飲食都ok乾淨,唔好食未煮過的食物、刨冰個D,係新加坡飲食要忍口都幾辛苦。
民丹島就要小心D,千萬唔好係佢地個市集食野,唔多乾淨的,係resort食飯喇,安全D。我個時係民丹住佐四日,餐餐resort食又貴又唔方便,所以有兩餐lunch係自己煮麵(個時住suite,有廚房)。
一定要食樽裝水,唔怕重就係新加坡帶過去,我記得民丹的水係印尼牌子。
由新加坡去民丹要坐一個鐘船,好"浪"。
其他,基本上都安全,自己小心喇,個個人體質唔同嘛。
民丹的resort好正,enjoy your trip!!

首頁

尾頁

跳至