自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

ececbaby 發表於 18-1-24 00:06
但華為會不會好似三星咁用耐左會慢?有冇好多內置app? 用開iphone

唔會,仍然好快

男爵府

fuhk 發表於 18-1-23 23:10
P10 lite, 早兩個月買咗部俾爸爸用,超滿意

買咗$1800

請問影相得嗎,電㩒用?

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主

華為Mate 10 or Mate Pro, 自拍鏡頭唔係Leica, 影相鏡先係Leica, 所以影相靚,但自拍唔得!
華為P10 自拍同影相都係Leica鏡頭!
除以上兩個系列,好似其他系列鏡頭就唔係Leica!

珍珠宮

2024年龍年勳章

momofish2002 發表於 18-1-24 11:35
華為Mate 10 or Mate Pro, 自拍鏡頭唔係Leica, 影相鏡先係Leica, 所以影相靚,但自拍唔得!
華為P10 自拍同 ...

係咪華為p10好過以上兩款? 係咪上面有jm話$1800蚊買比爸用那款?

珍珠宮

2024年龍年勳章

momofish2002 發表於 18-1-24 11:35
華為P10 自拍同 ...

你認為邊部影相靚?

子爵府

小ice 發表於 18-1-24 12:51
係咪華為p10好過以上兩款? 係咪上面有jm話$1800蚊買比爸用那款?

P10 Lite應該無leica鏡, p10 or P10 plus先有,價錢都差好遠,你出去睇下機!

珍珠宮

2024年龍年勳章

momofish2002 發表於 18-1-24 13:05
P10 Lite應該無leica鏡, p10 or P10 plus先有,價錢都差好遠,你出去彩下機!

華為p10 和華為mate 10 ,mate 10pro,有3種型號嗎?
我試過mate10和pro..sales話兩款影相一樣

子爵府

小ice 發表於 18-1-24 13:15
華為p10 和華為mate 10 ,mate 10pro,有3種型號嗎?
我試過mate10和pro..sales話兩款影相一 ...

P10 or P10 plus , 我知前後鏡都leica鏡頭!

而Mate 10 & Mate 10 Pro係華為旗艦機,
Mate 10闊d 得 64GB, 雙卡其中一個位可插記憶卡!
Mate 10 Pro slim d, 有128GB, 防水,落住雨影都唔驚、雙sim卡無得插記憶卡!
講影相Mate 10 同 Mate 10 Pro鏡頭一樣,光圈一樣大!
價錢亦唔一樣,如果你只係著重影相,咪睇價錢,邊部平買邊部!

珍珠宮

2024年龍年勳章

momofish2002 發表於 18-1-24 13:26

P10 or P10 plus , 我知前後鏡都leica鏡頭!

我上次睇應該係華為mate 10系列,一個闊身一個長窄身

華為p10你話前後鏡都是一樣,係咪代表比mate 10影相靚d?因你話mate10前後鏡唔一樣
謝指教

子爵府

小ice 發表於 18-1-24 13:39
我上次睇應該係華為mate 10系列,一個闊身一個長窄身

華為p10你話前後鏡都是一樣,係咪代表比mate 10影相 ...

好似2月26會出P11, 如果你想前後鏡都Leica就等下!
你自己再出去睇下P10比較下,拎實物影下相會睇得清楚、但P10既光圈好似無Mate 10 Pro咁大!

以下是Mate 10 Pro影既夜景

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

toyotabb 發表於 18-1-24 11:29
請問影相得嗎,電㩒用?

影相可以,當然唔好同 mate 9比,但會好過C9pro,電都襟用,一般可用到1日。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

小ice 發表於 18-1-24 12:51

我買俾dad用的是P10 lite, 即國內講的青春版,config冇p10咁高,所以賣$1800

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

我買在mate 9, 影景靚,人就普通,應該話對焦比較耐,主要影小朋友。
反應冇咁敏感,我覺得冇 其他android friendly 。但依個價錢係抵玩。

My Egg Egg Egg Egg Easter House

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

回覆 小ice 的帖子

前置都出色~~

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

今日出去睇左喇,mate 10前置自拍偏白,得後置是leica,而p10 前後都是leica鏡,自拍效果自然d, 但mate10光圈比p10大d..電量多d..(sales講)
價錢p10平mate10 pro千幾,而家唔知買邊部好 ?

珍珠宮

2024年龍年勳章

momofish2002 發表於 18-1-24 13:48
好似2月26會出P11, 如果你想前後鏡都Leica就等下!
你自己再出去睇下P10比較下,拎實物影下相會睇得清楚、 ...

聽講p10 ,p10 pro 有兩個版本,有隻快有隻慢,被人鬧,好像混水摸魚咁,睇你好唔好彩買到邊款,要買左先知快定慢,你有無聽過?
原本我偏向p10系列多d..因前後鏡都靚! 自拍比mate 10靚d..而家都唔知買邊部好 有jm用咁p10嗎?手機會唔會有過熱,或慢嘅情況?

子爵府

小ice 發表於 18-1-25 23:20
聽講p10 ,p10 pro 有兩個版本,有隻快有隻慢,被人鬧,好像混水摸魚咁,睇你好唔好彩買到邊款,要買左先 ...

你等多個月,等佢出P11先買啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章

momofish2002 發表於 18-1-26 00:03
你等多個月,等佢出P11先買啦!

thx

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

華為前置鏡頭影相好好,好過我部LG。
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

珍珠宮

2024年龍年勳章

lilybaby8282 發表於 18-1-27 00:27
華為前置鏡頭影相好好,好過我部LG。

你用華為邊部?

首頁

尾頁

跳至