跳至

首頁
12345...29

尾頁

別墅

原帖由 klng28 於 09-3-17 10:11 發表
hi, 我個都係0811囝囝, 你咁快已經同佢報 playgroup, 我都仲未開始搵資料 , 你報依個course有咩玩架?

[quote]原帖由 skylark 於 09-3-17 02:45 發表 http://forum.baby-kingdom.com/images/common/back.g ...

嘿嘿 等你消息

大宅

其實我主要想囡囡唔好成日o係屋企, 多d出去見多d人, 玩下開心下, 佢而家已開始怕生了...

我之前見d BK mum 對kindermusik這個program o既口碑唔錯, 就上網搵多d資料, 其實香港有幾間唔同o既centre都有提供這個program, 不過元朗這間最平, 又方便自己囉

我上星期日已去左試堂(village class, nb 至18months), 免費o架! 都玩得幾開心, 所以咪報名, 個日試堂大致係首先唱hello歌同其他bb打招呼warmup, 然後tutor教我地同bb按摩, 再同bb做d肌肉運動(其間播/唱住歌仔), 之後就抱住bb圍圈做一d要走動o既動作, 玩完後同bb一起睇公仔書calm down, 最後唱goodbye song...全程約45mins...

個counter姐姐話試堂後即日報名有9折, 原本$120一堂, 一共8堂, 折左只係$108一堂, 不過另外要買$390教材(係cd同書仔, 回家俾bb聽), 據我所知, 如果你沒有上試堂又想有折, 就要有讀緊o既人refer, 但我唔知折頭是否一樣...

其實我重報左幼潛, 不過未知抽唔抽到 ...抽到就5月底上

大宅

我join左個打6合1 o既package, 另再加錢打水痘針, 不過就1歲先打, 其實打左水痘針, 都有機會出水痘, 不過機會細d囉...

水痘冇定幾時出架, 一日未出過, 一日都有機會出, 我自己17歲先o黎出, 搞到d疤痕而家重o係度... :<

原帖由 gobbylai 於 09-3-11 10:06 發表

水豆針? 打左以后唔會出水豆咖? 其實我開始擔心e個問題了 究竟bb幾大開始出水豆咖

大宅

原帖由 kaliliwong 於 09-3-16 11:04 發表
我就同我囝番緊協康會

係咪上水的協康會?

禁止訪問

大宅

原帖由 kaliliwong 於 09-3-18 00:01 發表

我簡左csw,搭西鐵去

我就返上水, 66揸車去

公爵府

好媽媽勳章

j

原帖由 lijoanne 於 09-3-12 17:28 發表
我囡囡係1128,e+3個半月,已經識轉身,最鍾意玩空中fly人

公爵府

好媽媽勳章

協康會係邊度架? 要幾大先可以返?

原帖由 kaliliwong 於 09-3-16 11:04 發表
我就同我囝番緊協康會

別墅

[quote]原帖由 skylark 於 09-3-17 15:37 發表
其實我主要想囡囡唔好成日o係屋企, 多d出去見多d人, 玩下開心下, 佢而家已開始怕生了...

我之前見d BK mum 對kindermusik這個program o既口碑唔錯, 就上網搵多d資料, 其實香港有幾間唔同o既centre都有提供這個progr ... [/quote

有冇話幾多堂為之一個課程咖?

等我上網望望先...係就可以同心心星期日去試上堂啊

我女女超級唔怕生...極度唔知醜 邊個抱都跟...我試過消失幾個鐘俾低教會d姐姐湊...名符其實~玩到阿媽姓乜都唔記得:;pppp:

別墅

原帖由 skylark 於 09-3-17 15:37 發表

我之前見d BK mum 對kindermusik這個program o既口碑唔錯, 就上網搵多d資料, 其實香港有幾間唔同o既centre都有提供這個progr ...

我見佢好似最小要兩歲先有課程既 唔知係咪我搵錯網業呢 因打kindermjsilk 之后好多網止彈出

可否send 條link給我呢

大宅

kindermusik係一個program名, 好多國家o既learning centre都有提供, 香港最出名o既係kindermusik by catherine (http://www.kateskids.com.hk/index.html), 我原本想報佢, 不過佢係中環, 對我黎講唔方便, 另外旺角o既musik angel都有, 還有其他centres...

至於元朗o既kids corner 網址係http://www.kids-corner.com.hk 但網頁沒提供kindermusik o既分班詳情, 你可打電直接問, 佢地話8個sessions為1個course, 完左之後可以繼續上另8個sessions, 主題會唔同

另協康會網址:
http://www.heephong.org/chi/frontpage/front.php

禁止訪問

別墅

原帖由 skylark 於 09-3-19 00:00 發表
kindermusik係一個program名, 好多國家o既learning centre都有提供, 香港最出名o既係kindermusik by catherine (http://www.kateskids.com.hk/index.html), 我原本想報佢, 不過佢係中環, 對我黎講唔方便, 另外旺角o ...

thks so much

大宅

好開心係呢到揾到08鼠bb ge 媽媽.

我個女係七月出生o架, 我依家都煩緊揾邊間返playground, 邊間返N1呀

而我又唔系係元朗長大, 所以都唔係好熟悉呢到.

你哋有咩意見呀?

大宅

hi! N1我報左錦田救世軍, 諗住救世軍好搶手, 又要一出世就報, 咁唔好執輸, 報左先算...

原帖由 Agenda 於 09-3-19 15:00 發表

我個女係七月出生o架, 我依家都煩緊揾邊間返playground, 邊間返N1呀

你哋有咩意見呀?

...

男爵府

原帖由 Agenda 於 09-3-19 15:00 發表

你哋有咩意見呀?

...

聽聞周宋主愛返n1都唔錯, 又係一出世要報名個隻, 我bb就返緊保良局覺得都唔錯
如果playground就想試吓大會堂, $8x一堂幾平

[/url]

別墅

原帖由 sung米米 於 09-3-19 22:44 發表

聽聞周宋主愛返n1都唔錯, 又係一出世要報名個隻, 我bb就返緊保良局覺得都唔錯

係咪球場隔離果個大會堂呀?

大宅

我今朝早打電話比周宋主愛同錦田救世軍問有關報n1 ge 時間, 佢哋話已經滿額啦.

大宅

你講大會堂個playgroup係唔係即係依個?

http://www.youngtalents.com.hk/

大宅

我報之前都冇打電話去問, 就直接填咗份報名表寄過去(表格要填寫bb幾時入學, 我就寫2010年11月1日, 即bb足2歲o既日子) 因為佢哋係排隊制, 如有空缺就會跟次序安排面見, 咁我有理冇理都排咗先啦, 佢哋照收咗我$20報名費...

你打去問時有冇提bb係2010年先入學呀?

原帖由 Agenda 於 09-3-20 16:26 發表

我今朝早打電話比周宋主愛同錦田救世軍問有關報n1 ge 時間, 佢哋話已經滿額啦.

首頁
12345...29

尾頁

跳至