自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

無人要佢地死喎, 要佢地轉工咋, 天下有咁多工唔做係要係人面前出現, 死唔知醜, 俾人睇左全相, 雖然錯不在佢地, 但都係叫做"醜"囉, 如果係我個女, 我就收埋佢隱姓埋名做個普通人算了, 唔通仲日日帶佢遊街示眾咩.

原帖由 00adafan 於 09-3-6 23:17 發表
如果你個女好似張柏芝和阿嬌,做錯了事,但網友好似你們咁,要打死她們,唔准她們出來,你們做母親的,於心何忍?
沒錯,她們是做錯了,但使唔使要置之死地,要她們死先安樂? ...

珍珠宮

好媽媽勳章

你呢個人係咪有被迫害妄想症, 我之前巳同你講過係想佢地轉份工而已, 你又要講到我要佢地唔好出世, 鬧佢, 無好心, 依家又話要迫死佢地, 咁樣既做法一係就係無事生非, 一係就係生安白做真係唔係咁好喎.

我話你聽若果你話我叫佢轉工就即係迫死佢, 咁我老闆炒左我尤魚, 我無左份工, 係咪我老闆想迫死我, 香港有7%人失業, 呢近五十萬人無工做被人迫死的話, 係咪集體大謀殺?

原帖由 heichunmum 於 09-3-7 17:41 發表

佢地份工有乜問題?佢地可以轉邊行係可以唔使見人?都一樣,又唔係偷又唔係搶,佢地份工要日日俾人監察,日日俾人上網罵,佢地仲可以做普通人咩,佢地去邊都有記者,點返工?點低調?佢地都係想靠自己努力啫?唔鐘意可以唔睇 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

睇完之後, 完全係服左你, 亦都更加無野好講!

原帖由 glory911 於 09-3-8 20:24 發表

小朋友係比大人更識分是非黑白,呢個係真架!對與不對,小朋友分得好清好快,但大人反而好多顧慮。我小學時話大學畢業先拍拖,因為會心散,但Year 1即拍,拍到fail左兩科。

我唔係話阿Gill岩,而係覺佢蠢可以理解。佢o係 ...

首頁

尾頁

跳至