自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

咁又有無諗下,佢地咁高調行出黎,我地既小朋友又有樣學樣,你作為阿媽會點?如果你作為阿父母,你個小朋友話佢第時都要學佢地咁影呢d相,第一時間你諗緊咩?無理由鼓勵佢地掛,正路都叫佢地唔好啦..........

而家個個接受唔到既,係佢地仲係幕前博番身啫,無人唔比佢地過返d普通正常人既生活,但就唔好再扮野,搵我地/d細路錢啫

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 nice1314 於 09-3-7 01:07 發表
agreed !!
嘗問每個人都會做錯事, 何況佢哋嘅代價都已經好大~~
我諗佢哋呢個陰影都無法忘記的 ......
放過佢哋一馬.....

其實可以諗下,一個有廉恥既人,都唔想再咁出黎見人,點解仲要咁招搖呢,係咪有人逼佢呢,我地咁做,都可以比佢背後既人知道,再逼佢出黎都無用,咁仲可以幫到佢,如果佢連廉恥都無埋,咁又怕咩我地叫佢收檔呢?

我地都唔係叫佢做咩啫,唔好係幕前啫,除左十二歲男仔單野,仲有吉野家呢.........

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 河馬 於 09-3-7 10:54 發表
我覺得係生活迫佢地 , 每個人都要生活 , 都想家人生活得好d , 過d富裕生活。佢地唔做依行 , 可以做咩? sales/文員仔? 你係老闆, 會唔會請佢地? 日日比記者圍住公司 , 阻住做生意
佢地都有家人要養 , 你估 ...

每個人都想家庭過得舒服既,但要量力而為囉,咪咁高調,隔得一排,轉做幕後囉........你有無覺得佢都好痛苦,比人逼佢咁出黎見人,幫下佢啦唔該,咪等佢老細仲以為有得諗,仲可以搵錢,就會放過佢架啦

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 Mandychow 於 09-3-7 17:16 發表
我都唔明, 人地做錯左D咩事先, 點解要講到人地咁差, 人地只係同佢愛的人做愛, 影左D相, 好唔好彩俾人偷左, 發放出去啫, 佢先係受害者, 點解要講到人地咁淫賤, 又叫人地去拍三級片, 去做雞, 呢D係佢地的私人生活, 唔 ...

咁你會唔會係d細路面前做愛丫?因為佢地(小朋友)未有足夠分析能力丫麻,咁佢呢d野比人公開左,係啱係錯都好,已經唔適當去做小朋友既偶像,而家走去轉性感路線,比小朋友睇到,佢地有無足夠分析能力,知道佢都只不過係一個普通人先?之前佢大大聲話係小朋友既偶像,比人影左d除衫相,都喊到七彩,而家咁,仲想出黎做小朋友/青少年既偶像?前言不對後語囉

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 lovebabyching 於 09-3-7 23:18 發表

咁而家係咪佢地迫大家睇佢地呢d相先?

佢地拍呢d相都係佢地私底下做..係佢地私生活

而家係俾人偷左相先有機會俾人睇哂咋

唔該你搞清楚呢一點囉

佢地唔係o係小朋友面前做呀 ...

好清楚丫,結果係d相出晒黎,而家已經唔係講緊啱唔啱既時候,係個阿姐話:唔通藝人唔可以有性愛咋,咁個個都知,正常既夫婦,都一定有搞架啦,點樣d相出晒黎,唔係重點(在小朋友黎講),重點係佢地除晒衫比人睇晒丫麻,都係果句,如果你小朋友話,原來影呢d相係可以既,佢地又同男朋友/老公影,你地係咪會鼓勵先?你地都教小朋友保護自己啦,打死我都唔信你會叫你仔女第時影呢d相黎留念呀

仲有呀,老公老婆要影呢d相都要小心呀,包保第時唔離婚呀?包保唔會利用d相有乜野企圖呀?

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 ICYGREY 於 09-3-7 20:46 發表

偷影同自願影點同, 個細路真係問起, 都要教佢分清楚。

個個都係自願架,細路問起,係咪真係全部年紀都識合教佢地呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 sharonchung 於 09-3-8 12:49 發表
其實咪要搞清楚一啲嘢呢,佢哋由始至終都無諗住啲相被外人睇,只不過有人擅取咗人哋嘅相再公開,但啲人懶係有道德公義去評論人嘅品格,驚呢單事件會教壞自已嘅仔女,如果將來自已嘅仔女教唔到,或者有同類事件發生喺自己親人身上 ...

我諗絕大部份既家長發言,唔係評論佢有幾淫賤,可能係屋企,閂埋房門,你同我仲淫過佢都未定,但而家覺得佢作為一個小朋友既偶像,而穿左煲,無左形象,仲係咪適合做小朋友既偶像呢?唔理佢係點流左d相出黎,自願/唔自願,形象係無左就無左,仲要賴死唔走仲乜,為既只係搵錢,仲抵幫咩?

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 mrsright 於 09-3-8 13:25 發表
我認為大眾會反感亞嬌多過pg, 係因為亞嬌之前表現同現實既反差,

例如一個人, 佢成日自認唔會撩鼻屎, 仲話撩鼻屎行為無恥. 自己唔鍾意撩鼻屎, 但係有一日, 佢私底下撩鼻屎, 仲自願影相, 點知D相流傳左出黎

首先, ...

係啦,keep得到咪佢好野囉,keep唔到算佢功力唔夠,圈中大把雞蟲,無人踢爆,咪無事囉,佢地同我地完全無關既人,表面做得到就算啦,唔會深究佢地,但佢判斷錯左,以為無事,點知流左d相出黎,可以話唔關佢事咩?

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 朋友媽 於 09-3-8 15:19 發表
我不是粉絲﹐但係作為普通人, 在我們的人生上也是不斷有人給予我們機會改過, 少不更事, 人總是會有犯上錯,選擇錯的時候..... 現今社會的趨勢不好....索k偷竊吸毒的人..家人都會痛不欲生,痛駡教訓~最後呢..還不是會叫你痛定思痛~給 ...

佢都有講過會驚d相漏出黎,叫人放好d,佢預左呢個壓力架啦,頂唔順就唔好做囉,好簡單既道理

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 sharonchung 於 09-3-8 14:09 發表

假設性問題〈唔好嬲〉。當然,你閂埋房門,外人梗係唔知你有幾淫賤,因為根本無諗住俾人知,俾人見。但係到而家係有人不知就裡就俾外人公開咗,受害人嘅私隱故然受到傷害,仲要俾人dump雞蛋,是否有啲是非不分?? ...

做過時無諗過最壞係會點,跟住做左,最壞既情況出左黎,怨得邊個,好似我女咁,叫佢溫書,佢以為可以博到大霧,點知唔得,好低分,最壞既情況出左黎,我就教佢呢d果係佢做出黎,要預左承擔囉,比佢博到出得淺,全部識做,佢就好彩,但咁博法幾危險囉,最壞既情況出左黎,但又無本事承擔既話,唔做係咪唔得,無左條仔係咪會死人?比人keep住d咁既相,就算唔係有人偷,佢唔預左人地第時用黎做痛腳架咩?一世都受制於人啦,咁大個人都諗唔到?唔係掛

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 glory911 於 09-3-8 19:56 發表
唔做係咪唔得,無左條仔係咪會死人?比人keep住d咁既相,就算唔係有人偷,佢唔預左人地第時用黎做痛腳架咩?一世都受制於人啦,咁大個人都諗唔到?

我好認同。但阿Gill無一個好似你咁既mummy去教。聽佢講,由細到大係人地家 ...

呢件事之前,我都無教我女,我問佢地呢樣野,佢地既反應就係,嘩,點影得呢d相架...........就連一個十一歲既細路仔都會識諗,如果一個細路仔,一路都無左媽媽既保護,我可以話你知,佢一定醒過其他溫室長大既小朋友,因為乜佢都要自己諗,至於係咪壞,我無意見

首頁

尾頁

跳至