夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 # 的文章

朋友老公同佢講: 因為佢之前唔識珍惜, 佢會一生都對我朋友好, 唔會再錯, 而EX 同佢係光明正大, 無野收埋. 但我個朋友話偷睇過老公日記話曾想過為EX介手, 佢都唔知點叫佢老公唔好再搵人, 我覺得佢係度自己呃自己.

民房

即係話佢老公真係有古怪啦! 口講光明正大,實則心存異心!

或者暫且以退為進, 可否叫你朋友同老公講, 冇人鍾意記起一些傷心往事, 既然當年老公唔識珍惜 EX 而分手, 現今又何必要聯絡, 勾起對方傷心往事, 亦令對方鑑介! 他們應尊重 EX 的意願及密密祝福她, 因為唔係每個分手的情侶都可以或願意再做朋友的!!
老公真的為對方好的話, 便不要再強人所難了!!
睇下c6 點回應 !!

子爵府

真係有0的野...
其實人地都講明唔想再見, 應該專重下啦...
而且, 又話係社工, 唔係應該教人唔好界手, 做乜自己都話想去界???
所以, 乜人都有可能會有越軏行為, 正如社工都有可能會界手..... (雖然未界)
叫你朋友小心.... 佢老公好似唔心息...

大宅

回覆 # 的文章

我估我朋友其實都心知個老公唔心息, 但又放心個EX唔做得D咩, 唯有見步行步.
佢老公都話好尊重EX架, 不過亦表明日後會再聯絡之麻, 吹漲~

民房

原帖由 goodfuture 於 09-3-7 20:33 發表
我真係唔知我朋友點諗, 佢話佢老公SEND封野比EX, 話剛剛諗起佢地舊時既片段好開心, EX覆佢實在唔應該再諗, 不如唔好再聯絡了, 對雙方都好, 佢老公覆人話佢根本無任何企圖, 為表清白可以約大家出黎見面, 我就覺得有D ...
佢老公好似放唔低ex,通常分左手無乜特別聯絡架啦,佢有d唔開心嘅片段諗起ex,甘開心嘅片段係唔係都要搵下佢啊,仲好意思同個老婆講,叫你嘅朋友都時不時搵下佢ex lor,做人d嘢要將心比己lor ma!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

朋友嘅老公唔係好成熟喎。

禁止訪問

大宅

原帖由 FM94.8 於 09-3-11 14:24 發表
好似佢老公有D病態.....如果你朋友唔同佢ex gf 做朋友, 或者佢突然搵唔到個ex gf, 分分鍾可能佢會睇唔開.

呢個亦係我朋友既憂慮同矛盾+唔開心, 都唔明男人諗咩, 對EX真係女神甘, 仲話如果佢老公對佢唔好, 佢第一個唔放過人喎, 神經病.

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

唔得LAW
點解佢話點你就點....
呢D時候應該要表明你的立場

大宅

都痴線既,想享齊人福,冇咁易

首頁

尾頁

跳至