跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

原帖由 CoffeeCake 於 09-3-16 15:51 發表
我預產遲你一個WEEK!你會去邊樹生呀?

我會去QE, 如無意外...因為我唔係住九龍區。

大宅

乜醫院唔係唔可以跨區咩??

原帖由 CBabeY 於 09-3-16 15:53 發表

我會去QE, 如無意外...因為我唔係住九龍區。

男爵府

畀面勳章

原帖由 CoffeeCake 於 09-3-16 16:02 發表
乜醫院唔係唔可以跨區咩??

我唔知可唔可以跨區呀!!不過我係排公務員隊, 就算唔排呢度, 原先都打算問朋友借九龍地址。我o個區o既屯門醫院真係不敢恭維! 而家係怕到時有d urgent野焗住去...

大宅

哦原來你係排公務員隊。。。咁QE好啲既,二等房都多啲。

男爵府

畀面勳章

原帖由 CoffeeCake 於 09-3-16 19:17 發表
哦原來你係排公務員隊。。。咁QE好啲既,二等房都多啲。

QE真係唔錯, 先係講環境都ok, 我朋友早兩個月住頭等, 見到佢d晚餐都唔錯呀!!好似好好味, 佢仲同我講, 第時要生QE係唔錯選擇, 產房幾靚同舒服, 所以過左無耐我check到bingo, 即刻去左o個度排期。

大宅

原帖由 CBabeY 於 09-3-16 17:53 發表

我唔知可唔可以跨區呀!!不過我係排公務員隊, 就算唔排呢度, 原先都打算問朋友借九龍地址。我o個區o既屯門醫院真係不敢恭維! 而家係怕到時有d urgent野焗住去... ...

你要快D排QE啦,我有個公務員朋友的老婆都可以跨區生,因為QE有二等床提供

男爵府

畀面勳章

原帖由 Vicky901 於 09-3-17 10:14 發表

你要快D排QE啦,我有個公務員朋友的老婆都可以跨區生,因為QE有二等床提供

hehe...我呢個性子急o既人, 一早排左隊喇!!

大宅

原帖由 CBabeY 於 09-3-16 05:53 PM 發表

我唔知可唔可以跨區呀!!不過我係排公務員隊, 就算唔排呢度, 原先都打算問朋友借九龍地址。我o個區o既屯門醫院真係不敢恭維! 而家係怕到時有d urgent野焗住去... ...

其實屯門醫院都唔係出面講得咁差...我上胎響08年6月生..個日好多好多bb出世,d床位比晒d開刀既媽咪訓...我順產要響會議室訓臨時床,張床矮到我坐床邊腳都"店"到地,老實講...係好辛苦!!生完都冇覺好訓好陰公~但d姑娘同d服務都ok..佢地都好客氣..
但我夜晚7點生,第2日下晏5點就自己簽紙出院lu~~~

大宅

原帖由 CBabeY 於 09-3-16 05:53 PM 發表

um...如果有得選擇...舒舒服服就梗係好啦~~
但最怕穿水就會"喱咁hea"...順產都係住2日..會好掛住屋企張床....

男爵府

畀面勳章

原帖由 szebaby 於 09-3-17 18:02 發表

其實屯門醫院都唔係出面講得咁差...我上胎響08年6月生..個日好多好多bb出世,d床位比晒d開刀既媽咪訓...我順產要響會議室訓臨時床,張床矮到我坐床邊腳都"店"到地,老實講...係好辛苦!!生完都冇覺好訓好陰公~但d姑娘 ...

我唔太擔心d姑娘唔好, 只不過o個度環境真係麻麻, 無計, 先入為主, 對呢間醫院好感不大, 無耐兩邊屋企人都係住同區, 焗住都要同區有照應。

我老爺舊年急病響屯門醫院走o既時候, 啱啱農曆年, 搵個高級d o既醫生睇下都無, 成晚得一個on call醫生通院走, 有事call佢都要等好耐先到...好彩佢住左無一日就走, 唔係都幾痛苦!

男爵府

畀面勳章

原帖由 szebaby 於 09-3-17 18:06 發表

um...如果有得選擇...舒舒服服就梗係好啦~~
但最怕穿水就會"喱咁hea"...順產都係住2日..會好掛住屋企張床....

其實, 如果我係一般市民無呢d福利, 我會選擇去私家, 不過都係同樣有urgent穿水呢個隱憂!

所以都希望到時係見紅or陣痛先!!

大宅

原帖由 CBabeY 於 09-3-17 10:38 PM 發表

其實, 如果我係一般市民無呢d福利, 我會選擇去私家, 不過都係同樣有urgent穿水呢個隱憂!

所以都希望到時係見紅or陣痛先!!

其實我生第一胎之前...真係好抗拒政府醫院,覺得d姑娘都唔會好得去邊...我都好想搵私家.....仲有係成日聽負面野..又話蓬針好差等等...我真係掙扎左好耐.....
但我媽咪話..個個都係咁生架啦,都係咁痛...同埋住o個2日.....留番d$比ar b好過~~~
所以我真係好想話比其他媽咪聽...真係唔駛咁擔心...因為未必個個都afford到3萬蚊....

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 awesomeada 於 09-3-7 11:47 發表
肚腩就一大個,

哈哈哈...我都係呀, 都唔知係肚大咗, 定係肚腩大咗啦。
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

大宅

Me too, 都唔知係見肚, 定肚腩, 哈哈!

大宅

I think my tummy is much bigger than my first time pregnant around the same month. Looks like 4 months..... maybe it's fat too...

複式洋房

我都係呀, 都唔知係肚大咗, 定係肚腩大咗啦:lol

首頁

尾頁

跳至