自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 為食熊 於 09-3-8 11:50 AM 發表
我想問下大家覺唔覺得大多數會俾成份人工個老婆既男士都唔係甘高收入的(三萬以下)?? no offense, 只係想證實一下, 我指係大多數喎!唔係全部! (不喜勿插) ...

現實生活裡面我冇認識比哂成份糧老婆管既男人~ 更莫講話知道佢地有幾多收入......

不過個人覺得,成份糧全部上繳比老婆,再由老婆分配比"零用"老公...個老公唔係好似男人,突然用多個錢都要開口問老婆,好肉酸非常之唔man! 所以我都好enjoy 做伸手派~~~~~

男爵府

原帖由 為食熊 於 09-3-8 01:12 PM 發表

我都覺得甘樣唔係幾man,同埋個老公想買野俾驚喜我都唔得,如果問我拿錢又俾我知個驚喜用左幾多錢,甘樣會無左好多情趣!

咪係! 如果老公想玩驚喜買份貴少少既禮物,唔通走去問個老婆: 老婆~ 今個月我份糧想比少d妳,因為我要買禮物比妳!

可能我思想比較老土啦~ 有時我請老公出街食飯,話明係我請,不過找數時我會先比錢老公,或者老公先找數,我之後比返佢~~~~

男爵府

原帖由 littlesister 於 09-3-8 01:34 PM 發表

可能係絕招黎架, 我老細就係成日都冇錢o係身個d人, 成日都要人出住先又唔俾返人:;pppp:

哇! 妳老闆真係無賴!!!! :;pppp:

男爵府

我係講過我覺得男人成份糧比哂老婆唔似男人!

有人話係做法唔同,唔洗咁話人; 亦有人覺咁唸係睇唔起人......冇錯~ 係做法唔同,不過我覺得亦係想法唔同囉~ 我冇意思話 / 睇唔起任何人! 我亦同意男人咁做係愛鍚老婆 (唔通同個老婆有仇先比錢佢洗咩?),我只係覺得唔man 囉!

咁我真係咁唸嘛! 要對號入坐既人我都冇計......

男爵府

世界咁大,緊會有好多唔同睇法啦! 有人覺得A,又有人覺得B...所以我一向都好強調係"我自己" / "我個人"覺得乜乜物物咋!

至於咩係情趣,社會價值觀如何... 咪又係一樣個個人睇法都唔同!

首頁

尾頁

跳至