自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

3歲入幼稚園時, 見其他同學喊, 我覺得佢地好傻, 玩一陣放學可以返屋企, 有咩好喊...

不過, 我要自己喊下, 咁好似正常 d

其實仲有一段記憶係早 d 既, 得一個畫面o者.... 當時應該 歲幾 ~ 兩歲咁上下, 係外婆"咩"住我煮飯

珊瑚宮

好媽媽勳章

嗰陣唔識驚 , 仲同哥哥攞住個燈籠玩 , 又走去搞 d 祭品 , 被人鬧到 p 晒 k mouth:
原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-3-9 10:03 發表

你駛唔駛咁恐怖呀~~~好驚嚇下喎...

水晶宮

原帖由 manicheung 於 09-3-9 10:06 發表
嗰陣唔識驚 , 仲同哥哥攞住個燈籠玩 , 又走去搞 d 祭品 , 被人鬧到 p 晒 k mouth:mouth:" />

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hi,

最細時記憶係大約兩至三歲,因為嗰次係亞爸同亞媽帶我去ocean park!!

yuk hei mum

原帖由 MrNosey 於 09-3-9 00:50 發表
我真是好有興趣知道大多數人記得自己細個時的事可以細到幾多歲呢, 記得 d 咩呢, 可否分享一下.

到底我地 d 小朋友長大後會唔會記得我地同佢地一齊渡過兒時的點滴呢...

我自己能夠記得最細的記憶是大約是3 - 4 歲 ...

大宅

原帖由 一仔媽咪520 於 09-3-9 00:52 發表
幼稚園个时
重要比同学仔投訴唔同我玩:lol

我想起細個時 (唔係好肯定幾多歲), 果時媽咪背著我去看醫生, 我當時頭暈還哭著!!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

二歲左右飲完支奶叫爸爸
我:爸爸我又要!!
爸爸話:仲要飲呀??
我:係!!
之後我o係床度碌黎碌去等爸爸開奶奶

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

二歲左右飲完支奶叫爸爸
我:爸爸我又要!!
爸爸話:仲要飲呀??
我:係!!
之後我o係床度碌黎碌去等爸爸開奶奶

禁止訪問

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

幼稚園

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我記得好多野,三四歲時父母鬧交,打爛玻璃,我好驚,後來我攞掃把掃,當然唔乾淨,五,六歲時被人呃左件媽媽手織的背心,被阿媽鬧餐死,仲有好多都好記得,不過二十歲之後好多嘢都唔記得,仲要係全無印象.

大宅

我記得好多野,三四歲時父母鬧交,打爛玻璃,我好驚,後來我攞掃把掃,當然唔乾淨,五,六歲時被人呃左件媽媽手織的背心,被阿媽鬧餐死,仲有好多都好記得,不過二十歲之後好多嘢都唔記得,仲要係全無印象.

大宅

醒目開學勳章

我記到最多既野係幼稚園啦~
k2久唔久學校會搞屋邨觀光 同男仔拖手 怕怕羞羞咁囉
k3就記得多d~
1)隔離個肥妹冇啦啦上上下堂嘔落我本中文書度 個種臭味到依家都仲記得
2)上堂老師播豬既聲音問我地係咩動物 成班同學係度叫叫叫(當然我都叫埋一份啦)結果得我一個舉手 老師就揀我答仲不停咁讚我
3)生日有個男同學(住我樓上)竟然買左一大包彩紅糖俾我 我就派晒俾成班同學食(個時以為佢鍾意我架....)
4)買糖俾我個男同學 係都要搶我堂妹(我同我堂妹同班)條手鏈 我幫我堂妹出頭 打左佢隻眼一拳 結果放學之後 個男仔個呀媽走黎拍門 話我打到佢個仔隻眼瘀晒 我死都唔認 俾呀媽剷到飛起

男爵府

醒目開學勳章

幼稚園. . .4-5歲果陣都記得少少...

小學好多都記得。

珍珠宮

幼稚園.以前好多體罰.
1.有同學手臂好多一條條紅痕,心諗梗係佢0係屋企俾人用騰條打.
2.我上堂時傾計,俾老師困我入廁格,我係咁踢門大叫佢放我出黎
3.有同學上堂傾計,俾老師用膠紙封口,佢張大個口喊,膠紙仲係封住個口
4.全班人排隊俾老師打手板

珍珠宮

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-3-9 10:02 發表
點解個個都係幼稚園既...我最早既記憶係............自己仲係亞B嗰陣時喎~!我仲記得我媽幫我換片啦,沖奶奶俾我飲啦(根據我媽口供,我三歲前已經唔肯飲奶)...自己仲住响跑馬地大屋啦(太記得,因為嗰時我啱啱讀幼稚園無 ...

我都記得我訓0係屋企BB床俾人抱起,但幼稚園D野記得好清楚

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我記得幼稚園時,mama教我計1+1,教極都唔識,比佢用拖鞋打到patpat開花

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至