自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

翡翠宮

at kindergarden, not sure kx,
we were acting the drama, the husband exchange his watch for a beautiful cumb for his wife, but his wife cut her long hair and exchange a watch belt to him...

禁止訪問

男爵府

我大約3歲時,好有印像睇住亞媽幫細妹換片。

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

大約3歲半, 個陣我跟人去左娛樂場(類似荔園既地方), 我老豆去搵我, 話阿媽去左生bb, 我仲坐老豆單車尾返屋企, 雖然過左幾十年, 個一幕我仲記得!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

伯爵府

好媽媽勳章

大約2歲半左右,
都係一d零零碎碎既片段~~

禁止訪問

男爵府

BK Milk勳章

你地咁勁, 咁細果都記得...

我小學2-3級個d開始, 有d記得...

大宅

你可以記得做 bb 時比人抱起的事.. 真是 amazing.. 好勁.. 真是好難有人有比你仲細....

原帖由 咖央 於 09-3-9 14:45 發表

我都記得我訓0係屋企BB床俾人抱起,但幼稚園D野記得好清楚

禁止發言

好媽媽勳章

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

0-12 完全無

13-15模糊~~

16-25比較清晰

27-now 深刻
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

大宅

最清楚的一幕,是去隔離屋,聽收音機,個時大約四,五歲.個播音明星叫,(馮展平).個時重末有電視睇.原來我每晚都會走去聽,..媽媽講...

水晶宮

原帖由 沙沙 於 09-3-9 13:02 發表

妳好勁啊..連畫面都記得...細時麻麻湊大我...媽咪要返工..每星期都只係見一次..每次出去我都著住..會發出聲的BB鞋...我只記得對BB鞋..因佢D聲..其他的都係媽咪講我先記起...我好掛住麻麻..她走左十幾年 ...

我細個都有着過有聲既BB鞋架~~~嗰時我勁鐘意着呢對鞋,吱吱聲覺得好好玩好得意架~~~~

查實我都係記得一D,唔係全部,好似我媽話我三歲未讀幼稚園前都仲係講印尼話(我家人係印尼華僑),我到依家都係無印象囉.同埋我細個試過俾門夾斷過手指尾,我淨係記得夾斷嗰下,但就完全唔記得去醫院見醫生嗰D情景架~~~

可能我又鐘意植物,所以我都仲好記得以前三歲前番屋企嗰邊一定有好多樹,又會記得以前屋企裡面係咩環境,但就唔記得楝樓外面係咩樣...D記憶都係斷斷續續咁囉.

男爵府

約兩歲時姨媽抱住我,我食緊個有奶油的麵包,有個女人迎面經過,膊頭"hi"晒我d奶油而個女人唔知...我好唔開心佢"hi"晒我d奶油..但又唔敢叫出聲怕比人鬧

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

4歲

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

我應該係4歲啦,我老豆無返來訓一晚,第二晩返來汁晒d野話要走,同左第個女人一齊,我亞媽係咁係度喊,我就囉條毛巾比佢抹,亞媽一手推開我,喊得好淒涼,跟住我就忍住,上到床眼濕濕,比我老豆見倒我喊,跟住又xyzzz我亞媽話做乜整喊個女..............實情係你整喊亞媽先架wor

珍珠宮

原帖由 HoiYauBB 於 09-3-9 23:17 發表
你可以記得做 bb 時比人抱起的事.. 真是 amazing.. 好勁.. 真是好難有人有比你仲細....

只係一個片段,除此之外,bb時都無乜野記得.
童年時經常諗返幼童0個陣既記憶,之後就變成我既深層記憶.
我老公都好記得兩三歲時既事.佢仲話記得bb 時0係醫院孵箱俾姑娘抱起!

珍珠宮

我記得亞媽捉起我兩隻手教學行的片段,幾大?可能一歲鬆d掛?!

記得我亞妹係床仔哭,記得老豆買新單車仔比我,應該係兩歲幾。

記得老豆教寫自已個名,三歲到,記得左好多日都學唔識!

首頁

尾頁

跳至