興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

公爵府

請有經驗人事指教, 在陶寶或amazon.cn 買野怎樣付款呢?

我想用支付寶付款, 但係又沒有中國xxxx 的信用咭, 在香港又沒有增值點, 點算呢?

禁止訪問

子爵府

唔洗用大陸信用咭, 用返香港既信用咭就得咖啦, 唔需要增值.

大宅

但唔係張張本港信用卡都俾得架(淘寶),我用X生唔得!結果要取消訂單
除amazon, 你可以試下當當網,佢收好多海外信用卡

珍珠宮

畀面勳章

I use HSBC Visa card to pay on amazon.cn

I have used the same method for many times, no problem.

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

早幾日我係 amazon.cn 用 hangseng bank visa ok 喎, 但我張卡之前有申請過唔知咩網上交易功能之類, 仲可以 set maximum value 就算資料俾人盗用都損失有限. 之前用另一張 visa 就唔得, 所以我諗係要有開通呢個功能至可以 verify...

約 4 個工作天我就收到書啦

男爵府

原帖由 rabbitpiggy 於 09-3-9 08:35 發表
請有經驗人事指教, 在陶寶或amazon.cn 買野怎樣付款呢?

我想用支付寶付款, 但係又沒有中國xxxx 的信用咭, 在香港又沒有增值點, 點算呢?

汇丰信用卡可以, 好像DBS都得. 你要做网上验证的.

男爵府

原帖由 rabbitpiggy 於 09-3-9 08:35 發表

HSBC 及 DBS 好像可以的, 你要做网上验证

大宅

Can you please tell me what is the delivery charge by amazon.cn?

公爵府

rmb 13 per item

原帖由 sherry 於 09-4-5 18:51 發表
Can you please tell me what is the delivery charge by amazon.cn?

大宅

http://www.tao1shop.com/

入錢落香港淘1站戶口, 有HSBC或中銀,
佢會幫你充值支付寶...好似增值八達通咁..好方便...充值100以上唔收手續費, 我試過2次好方便喎.....

男爵府

為何現在阿AMAZON.CN 只能用AE 卡,噹噹好像也不能用香港銀行的信用卡?兩個星期前環是可以的

男爵府

好慘呀!!!!

男爵府

原帖由 ALAL 於 09-6-4 16:55 發表
為何現在阿AMAZON.CN 只能用AE 卡,噹噹好像也不能用香港銀行的信用卡?兩個星期前環是可以的

係LU, 我5月尾第一次試order amazon時可以用visa, 但今日想再買野時, 佢得番AE揀, 我唯有揀支付寶, 佢又話我失敗, 有冇人可以幫下手呀????

男爵府

'由2009年4月1日起暫停代購服務, 直至另行通知' - 支付寶

bb623623 於 09-6-8 11:24 發表

係LU, 我5月尾第一次試order amazon時可以用visa, 但今日想再買野時, 佢得番AE揀, 我唯有揀支付寶, 佢又話我失敗, 有冇人可以幫下手呀???? [/quote]

男爵府

原帖由 ALAL 於 09-6-8 18:55 發表
'由2009年4月1日起暫停代購服務, 直至另行通知' - 支付寶

...

唔怪得我比唔到錢la, 我仲巳為我支付實密碼錯左, 尋日攪左成朝都唔得, 唉.................唯有伸請AE lu.

男爵府

邊度申請著數,可否報料.

原帖由 bb623623 於 09-6-9 10:06 發表

唔怪得我比唔到錢la, 我仲巳為我支付實密碼錯左, 尋日攪左成朝都唔得, 唉.................唯有伸請AE lu.

男爵府

原帖由 ALAL 於 09-6-9 10:38 發表
邊度申請著數,可否報料.

我兩個月前先剛取消左張AE, 尋日打電話叫佢幫我開番咋, 希望快D寄番來, 我怕我Item會冇貨呀:cry:

大宅

Seems Dangdang & Joyo don't welcome HK buyers as they cut all / most of the way we can pay. :tongue:

公爵府

我都用過啦, 兌 1:1.16, 係麻煩在要 scan 入數紙.

原帖由 BBHim 於 09-4-8 15:20 發表
http://www.tao1shop.com/

入錢落香港淘1站戶口, 有HSBC或中銀,
佢會幫你充值支付寶...好似增值八達通咁..好方便...充值100以上唔收手續費, 我試過2次好方便喎..... ...

首頁

尾頁

跳至