自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我有一個同事,行徑好讓人反感!

我討厭到佢程度已經達到忍無可忍!

見佢出E-MAIL已經好反感,(成日陰D陰D"線"人,又成日暗示人地做野唔好,佢最好!係其他同事面前就扮晒好人)我見到佢連笑都笑唔出!

總之,就好憎佢,我有唸過因為唔想見到佢已辭職!

大家可唔可以教下我點做?

大宅

我都覺得呢D賤精,通街都是,如果你走左, 佢米仲HAPPY~
而且到下間又有,唔通又要走,都是要EQ去應付賤精.
記住記住!!走,是令到賤人超級HAPPY的事,
大家鬥長命仲高.

侯爵府

畀面勳章

超級同意....要當佢透明就最好

原帖由 阿紫 於 09-3-10 18:58 發表
時運高 睇 唔到

大宅

原帖由 FM94.8 於 09-3-10 16:13 發表
係皇親國戚都好,
我公司d人, 唔知點解明明我同佢係同grade,
佢當自己係呀head, 出announcement 丙我, 我頂!!
大家吟高吟大,你駛蜜被面佢,...吟你個時有無丙佢呀?

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有公事先講野
無事做自己野

男爵府

畀面勳章

見到好似見唔到咁!當見鬼一樣,時運高!乜都睇唔到!佢行左我行右!儘量唔好係條走廊相遇,因為佢經常趁冇第三者,得我同佢既時候就撩你鬧你,然後又唔認,再將件事掉轉黎講,話你鬧佢撩佢先!唉!真係避之則吉!怕左呢d人!
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

別墅

唉...我公司得三個同事, 有一個已經夾唔黎, 佢本性好多事,人地傾計佢又加把口埋黎,仲有同閉路電視無方別, 行過你個位又專登望下, 老細問我野(係唔關佢事)都要望下你地, 有時仲答埋咀 , 有時公司得我同佢, 佢就聊我傾計, 我就當佢唔存在, 唔理佢, 除左公事, 好彩有個朋友可以日日返工時間同我msn, 唔係實自閉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

冇得睇吾到,日日在我眼前,對住人笑一轉面就黑口黑面,變態!反工只用口講三講四,討厭!

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

時運高 睇 唔到

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我公司行政部都有個8公小器鬼(男人) ~ ,持住自己做成十幾廾年,又係老闆的tennis coach, 就成日出咗街,唔願做嘢,佢直頭成日"啄"住 唔like gei 人,一有位就鬧.....試過有一次d同事傾計大聲d咋,冇啦拉比佢大大聲咁鬧,話d同事嘈住哂....呢d咁嘅人,见佢前面爭佢後面,见佢後面爭佢前面,當睇佢吾到就最啱gar la!

大宅

原帖由 ShinTeresa 於 09-3-9 11:51 發表
我米仲慘 條cheap 精直頭坐我對面 冇架wor 大家都知唔妥 互當透明 有工事接觸米講law 1句起2句止 有時見佢講野 我仲走開tim 老細都知架 見我成日晏晝時坐左去第2度 甘點者 我又唔會為左d甘既人resign 冇必要ar 到到 ...

我都係直頭坐係你前面,又要係buddy先死。即係對方放假要交低工作比對方,又或者放大假要相討唔可以一齊放。佢持着有幾分姿色,勁"爹"男同事,坐大脾。睇到眼火爆!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

畀面勳章

我公司都有呢d同事,成日對住你就笑笑口,係老細面前就篤背脊,正正式式笑騎騎放毒蛇!
不過,我都唔會啋佢,唔會係佢面前講啲咩野,免得過都唔會同佢接觸.費事佢又搬弄是非!

珍珠宮

畀面勳章

我公司都有d咁既人...我實行,我睇你唔到..我睇你唔到...

禁止發言

好媽媽勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我都有個咁既同事
佢做野手法係50年不變果d
只可以聽聽話話跟佢做....不過同d fd可以拎出黎講下笑下,又幾好

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我一陣要同佢開會

真係想死

最憎佢人前人後扮好人!!!!!!!!

珍珠宮

原帖由 八婆仔@ 於 09-3-9 10:39 發表
我有一個同事,行徑好讓人反感!

我討厭到佢程度已經達到忍無可忍!

見佢出E-MAIL已經好反感,(成日陰D陰D"線"人,又成日暗示人地做野唔好,佢最好!係其他同事面前就扮晒好人)我見到佢連笑都笑唔出!

總之,就好憎佢,我有 ...

公司裡面梗有D同事你唔鍾意. 但係要記住同事唔係自己揀, 係公司請返嚟, 所以無得講. 唔鍾意個D就只談公事, 唔將自己的私事同佢分享. 盡量少接觸.

當然唔需要辭職避佢啦! 你避得幾多個呀?!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我公司都有一個衰同事,我就係用"當佢透明"去對待佢!
*基本上係全公司都憎呢個人!

首頁

尾頁

跳至