自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我既做法就係當佢透明.

大宅

我呢個dept. 得3個人我同佢地唔岩... 我都係選擇自閉,呢個部門唔岩傾咪走去第二個部門傾囉...我都捱到4年啦.... 咪同錢鬥氣呀....

大宅

唔好理佢, 唔望佢, 唔同佢講野, 除非公事上要講不可, 否則, 一於當冇呢個人存在.

大宅

我身邊都有個八婆小人,佢是我呀頂嘅親戚,做咗20幾年,(我08年入職)當正自己是太上皇,目中無人,叫佢早晨唔採,重大聲鬧你;"你唔好以為你吟,好有禮貌,你見唔到我做緊嘢".新年第一日番工,同佢拜年,講聲,恭喜發財,又比佢鬧,我無你吟恨錢,你唔駛恭喜我發財,我最唔中意錢,重有很多很多工作上無理取鬧不能盡寫,但是為保份工只有忍忍忍;忍無可忍都要忍!!!!!!

禁止訪問

子爵府

原帖由 小純純 於 09-3-9 15:09 發表
如果呢位同事,大家都咁高咁大,
我覺得冇乜所謂,大家可以河水不犯井水
打工去到邊都會撞到d唔鐘意既人

最怕係上司乞人憎,但又冇得避開佢

認同

別墅

認同!完全當佢透明,無謂影響自已心情!

原帖由 sst 於 09-3-9 02:51 PM 發表
我既做法就係當佢透明.

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我公司都有一個衰同事,我就係用"當佢透明"去對待佢!
*基本上係全公司都憎呢個人!

珍珠宮

原帖由 八婆仔@ 於 09-3-9 10:39 發表
我有一個同事,行徑好讓人反感!

我討厭到佢程度已經達到忍無可忍!

見佢出E-MAIL已經好反感,(成日陰D陰D"線"人,又成日暗示人地做野唔好,佢最好!係其他同事面前就扮晒好人)我見到佢連笑都笑唔出!

總之,就好憎佢,我有 ...

公司裡面梗有D同事你唔鍾意. 但係要記住同事唔係自己揀, 係公司請返嚟, 所以無得講. 唔鍾意個D就只談公事, 唔將自己的私事同佢分享. 盡量少接觸.

當然唔需要辭職避佢啦! 你避得幾多個呀?!

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我一陣要同佢開會

真係想死

最憎佢人前人後扮好人!!!!!!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我都有個咁既同事
佢做野手法係50年不變果d
只可以聽聽話話跟佢做....不過同d fd可以拎出黎講下笑下,又幾好

禁止發言

好媽媽勳章

珍珠宮

畀面勳章

我公司都有d咁既人...我實行,我睇你唔到..我睇你唔到...

大宅

畀面勳章

我公司都有呢d同事,成日對住你就笑笑口,係老細面前就篤背脊,正正式式笑騎騎放毒蛇!
不過,我都唔會啋佢,唔會係佢面前講啲咩野,免得過都唔會同佢接觸.費事佢又搬弄是非!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原帖由 ShinTeresa 於 09-3-9 11:51 發表
我米仲慘 條cheap 精直頭坐我對面 冇架wor 大家都知唔妥 互當透明 有工事接觸米講law 1句起2句止 有時見佢講野 我仲走開tim 老細都知架 見我成日晏晝時坐左去第2度 甘點者 我又唔會為左d甘既人resign 冇必要ar 到到 ...

我都係直頭坐係你前面,又要係buddy先死。即係對方放假要交低工作比對方,又或者放大假要相討唔可以一齊放。佢持着有幾分姿色,勁"爹"男同事,坐大脾。睇到眼火爆!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我公司行政部都有個8公小器鬼(男人) ~ ,持住自己做成十幾廾年,又係老闆的tennis coach, 就成日出咗街,唔願做嘢,佢直頭成日"啄"住 唔like gei 人,一有位就鬧.....試過有一次d同事傾計大聲d咋,冇啦拉比佢大大聲咁鬧,話d同事嘈住哂....呢d咁嘅人,见佢前面爭佢後面,见佢後面爭佢前面,當睇佢吾到就最啱gar la!

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

時運高 睇 唔到

首頁

尾頁

跳至